• Οικονομία

    Huw Pill (BoΕ): «Δεν βλέπω ενδεχόμενο επιστροφής στην πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης»

    • NewsRoom


    Ο Huw Pll απορρίπτει το σχέδιο της ποσοτικής χαλάρωσης προς το παρόν.  “Δεν σημαίνει ότι κάποια στιγμή στο μέλλον δεν θα επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν – η ανάγκη χαλάρωσης της πολιτικής και η ποσοτική χαλάρωση θα επανέλθουν”, ανέφερε σε διαδικτυακή ομιλία του σε εκδήλωση που διοργάνωσε η BoE.

    “Αλλά δεν προβλέπω ότι θα συμβεί τουλάχιστον τα επόμενα χρόνια”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο επικεφαλής οικονομολόγος της BoE πρόσθεσε επίσης ότι ο πλήρης αντίκτυπος των πρόσφατων αυξήσεων των επιτοκίων δεν θα γίνει αισθητός πριν από τα τέλη του 2023.

    Ο ρόλος των κεντρικών τραπεζών

    Αναφερόμενος στον ρόλο που διαδραματίζουν οι κεντρικές τράπεζες, ο Pill επεσήμανε ότι μπορούν να λαμβάνουν σκληρές αποφάσεις νομισματικής πολιτικής, σε αντίθεση με τις κυβερνήσεις που καθοδηγούνται από βραχυπρόθεσμες πολιτικές πιέσεις.

    “Η ανεξαρτησία από τις πολιτικές πιέσεις είναι αυτή που επιτρέπει στις ανεξάρτητες κεντρικές τράπεζες να προχωρήσουν σήμερα σε δυσάρεστες κινήσει, να αναγνωρίσουν ορισμένες από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα”, ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος της BoE.

    Διαβάστε επίσης

    Ήπια άνοδος του χρυσού μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

    Μεγάλη άνοδος στις ευρωαγορές λόγω ΗΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ