• Οικονομία

    G7: Συμφωνία για οικονομική βοήθεια 18,4 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία

    σημαίες των G7

    G7


    Σε συμφωνία για την παροχή οικονομικής βοήθειας 18,4 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία, προκειμένου να συνεχίσει να εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις της, κατέληξε η ομάδα των  G7, δεσμευόμενη παράλληλα να σταθεί στο πλευρό του Κιέβου κατά τη διάρκεια του πολέμου με τη Ρωσία και να κάνει περισσότερα εάν χρειαστεί.

    «Το 2022, έχουν κινητοποιήσει 18,4 δισ. δολάρια οικονομικής στήριξης, συμπεριλαμβανομένων των 9,2 δισ. δολαρίων των πρόσφατων δεσμεύσεων», αναφέρει το προσχέδιο της κοινής ανακοίνωσης της G7 που δημοσιεύει το Reuters. «Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας καθ’ όλη τη διάρκεια αυτού του πολέμου και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα αν χρειαστεί».

    Η G7 χαιρετίζει την πρόταση της Κομισιόν για δάνειο 9 δισ. ευρώ στην Ουκρανία και επισημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και η Διεθνής Χρηματοοικονομική Εταιρεία σχεδιάζουν επίσης βοήθεια προς τη χώρα, ύψους 3,4 δισ. δολαρίων.

    Δεν διευκρινίζεται εάν αυτά τα κεφάλαια περιλαμβάνονται στο πακέτο των 18,4 δισ. δολαρίων ή θα είναι πρόσθετη βοήθεια.

    Η Ουκρανία εκτιμά ότι χρειάζεται περίπου 5 δισ. δολάρια τον μήνα για την καταβολή των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και τη λειτουργία της κυβέρνησης.

    Διαβάστε επίσης:

    Βλαντίμιρ Πούτιν: Ανάγκη στήριξης της ρωσικής αυτοκινητοβιομηχανίας, βουλιάξαν οι πωλήσεις τον Μάιο

    Eurogroup: Κλείδωσε η έξοδος της Ελλάδας από το καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας



    ΣΧΟΛΙΑ