• Οικονομία

    Φίλιπ Λέιν (ΕΚΤ): Πιθανό να αυξηθούν ξανά τα επιτόκια τον Ιούλιο

    • NewsRoom

    Φίλιπ Λέιν, οικονομολόγος ΕΚΤ


    Δεν αποκλείεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αυξήσει και πάλι τα επιτόκια τον επόμενο μήνα, ωστόσο, η συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου είναι πολύ μακριά και η απόφαση θα διαμορφωθεί από τα στοιχεία, δήλωσε σήμερα Δευτέρα 19 Ιουνίου, ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ Φίλιπ Λέιν, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

    Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023, η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι αυξάνει τα επιτόκια κατά 0,25, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αγορών και των αναλυτών.

    Μετά την νέα αύξηση, τα επιτόκια διαμορφώνονται ως εξής: τα επιτόκια κύριας αναχρηματοδότησης και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα αυξηθούν σε 4,00%, 4,25% και 3,50% αντίστοιχα, με ισχύ από τις 21 Ιουνίου 2023.

    «Ο πληθωρισμός αναμένεται να παραμείνει υψηλός για πολύ καιρό», προειδοποίησε κατά τη συνέντευξη Τύπου, μετά την ανακοίνωση της ΕΚΤ για τα επιτόκια, η Κριστίν Λαγκάρντ, ξεκαθαρίζοντας ότι η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια και τον Ιούλιο και δεν είναι στα σχέδια της παύση επιτοκίων, όπως στην περίπτωση της Fed.

    Διαβάστε επίσης: 

    Κριστίν Λαγκάρντ: Θα συνεχίσουμε τις αυξήσεις και τον Ιούλιο-Δεν σκεφτόμαστε παύση επιτοκίων

    Ανοδικά οι αποδόσεις των ομολόγων ενόψει της αυριανής απόφασης της ΕΚΤ για τα επιτόκια

    Προειδοποίηση από ΕΚΤ: Η χρηματοοικονομική σταθερότητα παραμένει εύθραυστη

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ