ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην προώθηση νέων ρυθμίσεων για την τακτοποίηση οφειλών προς την εφορία προσανατολίζεται η κυβέρνηση.
Διαπιστώνοντας ότι οι οφειλές νοικοκυριών, επαγγελματιών και επιχειρήσεων προς την Εφορία και τα Ταμεία διογκώνονται με ρυθμό ενός δισ. ευρώ τον μήνα ψάψνει να βρει τη «φόρμουλα» προκειμένου να διευκολυνθούν οι οφειλέτες για την τακτοποίηση των χρεών τους.
Στους σχειδασμούς του υπουργείου Οικονομικών συμπεριλαμβάνεται το σενάριο αύξησης των δόσεων από 12 σε 24 εάν πρόκειται για χρέη από φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ και θα φτάνουν έως και τις 36 ή ακόμη περισσότερες εάν πρόκειται για οφειλή από φόρο κληρονομιάς.
Οι αλλαγές θα είναι συνδεδεμένες με την δυνατότητα του φορολογούμενου ή της επιχείρησης να αποπληρώσει τα χρέη. Ουσιαστικά, η βιωσιμότητα τους θα είναι καθοριστικός παράγοντας για την ένταξη στις αυξημένες δόσεις της πάγιας ρύθμισης.
Επίσης εξετάζεται η δυνατότητα να θεσπιστεί ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιάννης Κωστόπουλος- Γιάννης Παναρέτου: Οι ιδρυτές της startup που βάζει σε τάξη μαρίνες και λιμάνια
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τελειώνει ο χρόνος για τα τέλη κυκλοφορίας: Προσοχή στις «παγίδες»
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αχτσιόγλου: Τον Ιανουάριο η απόφαση για την αύξηση του κατώτατου μισθού
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νέα εγκύκλιος Πιτσιλή για τα οχήματα με πινακίδες ΔΟΚ – Πότε δεν επιβάλλεται πρόστιμο 10.000 ευρώ
- Παρατείνεται το διπλωματικό αδιέξοδο στη Μέση Ανατολή – Στο Πεκίνο απόψε ο Ντόναλντ Τραμπ
- Αποκαλυπτική έρευνα: Οι τουρίστες αγνοούν το παραλιακό μέτωπο της Αττικής και των νησιών του Αργοσαρωνικού
- Eurovision 2026: Στον μεγάλο τελικό ο Ακύλας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.