• Οικονομία

    e-ΕΦΚΑ: Σχέδιο άμεσης απεμπλοκής πάνω από 4.000 εκκρεμών υποθέσεων στο Πρωτοδικείο

    • NewsRoom

    Συνάντηση εργασίας του Υπουργού Δικαιοσύνης με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τις εκκρεμείς υποθέσεις του e-ΕΦΚΑ


    Σχέδιο άμεσης απεμπλοκής περισσότερων των 4.000 εκκρεμών υποθέσεων που αφορούν τον e-ΕΦΚΑ στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, με στόχο να αποφορτιστεί το 80% των πινακίων και να επιταχυνθεί η απονομή της Δικαιοσύνης, προωθείται από τα αρμόδια υπουργεία.

    Σε αυτό το πλαίσιο, συνάντηση εργασίας πραγματοποίησαν σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Σπανάκης  με την Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών,  Μαρίνα – Αγγελική Σούπου και τον Αντιπρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Χαράλαμπο Μπρισκόλα, παρουσία του διοικητή του ΕΦΚΑ, Αλέξανδρου Βαρβέρη.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης ευχαρίστησε τον υπουργό Εργασίας για την άμεση ανταπόκρισή του στο ζήτημα αυτό, η επίλυση του οποίου θα συμβάλλει τα μέγιστα στην εύρυθμη και ταχεία απονομή της Διοικητικής Δικαιοσύνης προς όφελος των χιλιάδων πολιτών που έχουν ασκήσει τις σχετικές προσφυγές.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Αν και το έργο είναι τιτάνιο για τον e-ΕΦΚΑ, θα αναλάβει την ευθύνη και θα βρει λύση. Εργαζόμαστε εντατικά, μεθοδικά και με σχέδιο για την επιτάχυνση της εκκαθάρισης των χιλιάδων εκκρεμών υποθέσεων και της απονομής της δικαιοσύνης».

    Διαβάστε επίσης: 

    Νέο ιστορικό υψηλό ρυθμίσεων στον εξωδικαστικό μηχανισμό τον Οκτώβριο

    Σκρέκας: Γιατί βάλαμε πρόστιμα στις 2 πολυεθνικές – Πρέπει να διορθώσουν τις τιμές, δεν είμαστε ξέφραγο αμπέλι

    ΤτΕ: «Φρένο» στα επιτόκια χορηγήσεων – Στο 5,72% η «ψαλίδα» με τα επιτόκια καταθέσεων



    ΣΧΟΛΙΑ