• Οικονομία

    Citigroup: Έρχονται αναβαθμίσεις για την ελληνική οικονομία

    • NewsRoom
    Citigroup

    Citigroup


    Στο 2% «βλέπει» την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2019 και το 2020, η Citigroup, αναθεωρώντας προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της από πρόβλεψη για 1,5%.

    Σε νέο της report μια μέρα πριν την πολυαναμενόμενη αξιολόγηση της S&P, η Citigroup αναφέρει ότι έρχονται αναβαθμίσεις για την ελληνική οικονομία, εξαιτίας των εκτιμήσεων για υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας.

    «Κλειδί» για το στόχο της ανάπτυξης, όπως αναφέρει η Citigroup  αποτελεί η επενδυτική εμπιστοσύνη, υπογραμμίζοντας τη φιλική προς τις επιχειρήσεις πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

    Παράλληλα, η αμερικανική τράπεζα επισημαίνει ότι η πρόσφατη εκτόξευση του καταναλωτικού κλίματος, σε συνδυασμό με την πλήρη κατάργηση των capital controls και μια ελαφρώς πιο διευκολυντική δημοσιονομική πολιτική, θα στηρίξουν την εγχώρια ζήτηση.

    Όσον αφορά στις τράπεζες ο οίκος τονίζει ότι το σχέδιο «Ηρακλής» αναμένεται να στηρίξει σημαντικά την μείωση του μεγάλου αποθέματος των NPLs από τους ισολογισμούς των ελληνικών τραπεζών και έτσι θα ενισχύσει έντονα την εγχώρια ρευστότητα.



    ΣΧΟΛΙΑ