Οικονομία

Bloomberg: Ο τουρισμός θα συνεχίσει να ενισχύει την ελληνική οικονομία

  • NewsRoom
tourismos


Οι ισχυρές επιδόσεις των κυριοτέρων οικονομιών της Ευρωζώνης αναμένεται να βοηθήσουν και την Ελλάδα, την οικονομία της οποίας θα συνεχίσει να ενισχύει ο τουρισμός, επισημαίνει σε άρθρο του για την οικονομική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη το Bloomberg.

Το πρακτορείο σημειώνει, μάλιστα, ότι ο γερμανικός tour operator TUI AG αναφέρει ότι οι κρατήσεις για την Ελλάδα έχουν αυξηθεί κατά 16% φέτος, ένδειξη πως ο τουριστικός τομέας θα εξακολουθήσει να τονώνει την οικονομία, εν αναμονή των τόσο αναγκαίων για την ελληνική οικονομία επενδύσεων. Οι οικονομολόγοι, δε, εκτιμούν ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα αυξηθεί φέτος κατά 2,2%.

Όπως δείχνει μηνιαία έρευνα του Bloomberg, η πρώτη για το 2018, η οικονομική ανάκαμψη της Ευρωζώνης δεν εμφανίζει σημάδια επιβράδυνσης και οι οικονομολόγοι το έχουν αντιληφθεί, με τις εκτιμήσεις για τον ρυθμό ανάπτυξης να κινούνται στο επίπεδο του 2,2%. Οι βελτιωμένοι δείκτες ενθαρρύνουν ήδη τους ιθύνοντες της ΕΚΤ να προχωρήσουν στον τερματισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων. Ωστόσο, ο πληθωρισμός υπολείπεται του στόχου που έχει τεθεί (λίγο κάτω από 2%), επομένως οι όποιες αλλαγές θα εφαρμοστούν σταδιακά. Η εκτίμηση είναι πως οι τιμές καταναλωτή θα αυξηθούν κατά 1,5% φέτος και 1,6% το 2019, ενώ δεν θα υπάρξει αύξηση των βασικών επιτοκίων μέχρι το 2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αισιόδοξη για το ελληνικό χρέος η Moody’s

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στη Φρανκφούρτη σήμερα το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών-Τι θα ζητήσουν οι Έλληνες τραπεζίτες


ΣΧΟΛΙΑ