• Οικονομία

    Άνοιξε η πλατφόρμα για τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

    • Βασίλης Τσεκούρας
    Διόδια

    Φωτογραφία αρχείου


    Σε λειτουργία τέθηκε σήμερα η εφαρμογή “myCAR” με την οποία οι ιδιόκτητες οχημάτων θα μπορούν να κάνουν άρση ακινησίας και να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα.

    Πλέον, για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας ενός μηνός θα καταβάλλεται το 1/12 των αναλογούντων ετησίων τελών κυκλοφορίας, για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 2 μηνών τα 2/12 του ποσού κ.ο.κ.

    Για παράδειγμα, ιδιοκτήτης αυτοκινήτου που καταβάλει ετήσια τέλη κυκλοφορίας 240 ευρώ και θα θελήσει φέτος να κυκλοφορήσει το όχημά του κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, θα κληθεί να καταβάλει το ποσό των 40 ευρώ.

    Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι δόθηκε η δυνατότητα καταβολής αναλογικών τελών κυκλοφορίας, χωρίς προσαυξήσεις για κάθε μήνα ακινησίας, όπως προβλεπόταν τα προηγούμενα χρόνια. Για παράδειγμα, για έξι μήνες χρήσης του οχήματος θα έπρεπε να καταβληθούν τέλη κυκλοφορίας για οκτώ μήνες, ως αντικίνητρο στη μαζική κατάθεση πινακίδων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, το πρώτο δίμηνο του 2021 τέθηκαν σε ακινησία περίπου 130.000 οχήματα.

    Φέτος, η διαδικασία θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ “myCar”, καθώς σχεδόν 130.000 ιδιοκτήτες προχώρησαν έως και το τέλος Φεβρουαρίου στην ηλεκτρονική κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας, τις οποίες δεν κατέθεσαν στην εφορία, αλλά τις κράτησαν σπίτι τους και στάθμευσαν το όχημά τους σε κλειστό χώρο.



    ΣΧΟΛΙΑ