• Οικονομία

    Άνοιγμα καταστημάτων: Στις 22 Μαρτίου το επικρατέστερο σενάριο

    • NewsRoom


    Η 22α Μαρτίου φαίνεται να είναι η ημερομηνία στην οποία συγκλίνει η κυβέρνηση για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, σύμφωνα με πληροφορίες, με δεδομένη την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων.

    Ομάδα ειδικών επεξεργάζεται ήδη αυτό το πλάνο. Στόχος της κυβέρνησης είναι μέσα στον Μάρτιο να ανοίξουν τα καταστήματα με φυσική παρουσία, υπό συγκεκριμένους όρους. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, το σενάριο για το άνοιγμα των καταστημάτων στις 16 του μήνα, δηλαδή την επομένη της Καθαράς Δευτέρας, αποκλείεται. Τα καταστήματα, σε κάθε περίπτωση θα ανοίξουν υπό υπό αυστηρούς κανόνες και μέτρα προστασίας και με φυσική παρουσία στο κατάστημα.

    Αυτό που φαίνεται να έχει «κλειδώσει» κι αντικαθιστά τα δύο προηγούμενα μέτρα για τα ψώνια, είναι η αποστολή SMS στο 13032, το οποίο έχει και χρονική, αλλά και χιλιομετρική διάρκεια. Με αυτό το μήνυμα οι καταναλωτές θα μπορούν να βρίσκονται στην αγορά για 3 ώρες, ενώ θα επιτρέπεται μία μετακίνηση το 24ωρο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταναλωτές θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους εντός του δήμου τους ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την οικεία τους. Ωστόσο, θα υπάρχουν κι εξαιρέσεις για παράδειγμα σε περιφερειακές κυρίως κοινότητες και δήμους στους οποίους μπορεί να μην υπάρχει ένα κατάστημα που να καλύπτει κάποια ανάγκη στην ακτίνα 2 χιλιομέτρων ή μέσα στο δήμο, οπότε και θα υπάρχει δυνατότητα να μετακινηθεί κάποιος εκτός ορίων.

    Στόχος της κυβέρνησης με τον μαζικό εμβολιασμό των πολιτών – και με δεδομένη τη μείωση των κρουσμάτων – είναι το άνοιγμα και της εστίασης μέσα στον Απρίλη.

     



    ΣΧΟΛΙΑ