• Οικονομία

    Αγγέλα Αθανασιάδου: Πλήρωσε 300.000 και ακύρωσε τον πλειστηριασμό

    Αγγέλα Αθανασιάδου: Πλήρωσε 300 χιλιάδες ευρώ και ακύρωσε τον πλειστηριασμό

    H οικογένεια Αθανασιάδου, φωτογραφημένη με την τρίτη γενιά. Από αριστερά, η κυρία Αγγέλα Αθανασιάδου-Κοντογούρη, η κυρία Μαριέττα Αθανασιάδου και η κυρία Ειρήνη Αθανασιάδου. Όρθιοι από αριστερά, ο κ. Τζώρτζης Κοντογούρης, γιος της Αγγέλας, η κυρία Ελένη Φαλκονάκη, κόρη της Μαριέττας, και ο κ. Π. Ράπτης, γιος της Ειρήνης


    Υπόσχεση συνέπειας ότι θα εξυπηρετεί κανονικά το δάνειο της έδωσε η κ. Αγγέλα Αθανασιάδου-Κοντογούρη, πλήρωσε 300 χιλιάδες ευρώ και ακύρωσε τον πλειστηριασμό για τα δύο πολυτελή διαμερίσματα στην Λεωφόρο Ποσειδώνος.

    Ο πλειστηριασμός είχε προγραμματιστεί για αύριο 22 Οκτωβρίου και μάλιστα στην πλατφόρμα e-auction υπήρχε η ένδειξη «οριστικοποιημένη λίστα συμμετοχών». Η τιμή πρώτης προσφοράς ήταν 1,271 εκατ. ευρώ και επισπεύδουσα του πλειστηριασμού η doValue.

    Έτσι η κα Αγγέλα Αθανασιάδου χθες πέρασε την πόρτα της doValue, πλήρωσε 300 χιλιάδες ευρώ και υπέγραψε ρύθμιση την οποία θα πρέπει να τηρεί με ευλάβεια, διαφορετικά τα διαμερίσματα θα ξαναπάρουν το δρόμο προς τον πλειστηριασμό. Και ενώ το δάνειο που είχε λάβει από την Eurobank είχε να εξυπηρετηθεί χρόνια, ξαφνικά από τον φόβο να χαθούν τα πολυτελή διαμερίσματα, η κα Αγγέλα βρήκε τις 300 χιλιάδες ευρώ, τις κατέθεσε στον λογαριασμό του δανείου και σταμάτησε το χτύπημα από το ηλεκτρονικό σφυρί.

    Ο πλειστηριασμός που ακυρώθηκε αφορούσε δύο πολυτελή διαμερίσματα 6ου και 7ου ορόφου, που βρίσκονται στην Λεωφόρο Ποσειδώνος 52Α και τα οποία ανήκουν εξ αδιαιρέτου (κατά το 1/3) στην ίδια, τον σύζυγό της, Ροδόλφο Κοντογούρη, και τον γιο τους, Γιώργο Κοντογούρη. Με τιμή πρώτης προσφοράς 1,271 εκατ. ευρώ.

    Τα διαμερίσματα, που συνδέονται με εσωτερική σκάλα, πρακτικά αποτελούν μία μεζονέτα σχεδόν 300 τετραγωνικών μέτρων και έχουν απεριόριστη θέα στη θάλασσα, βγαίνουν σε πλειστηριασμό με τιμή πρώτης προσφοράς τις 550 χιλιάδες ευρώ για το οροφοδιαμέρισμα του 6ου και τις 687 χιλιάδες ευρώ για το οροφοδιαμέρισμα του 7ου. Μαζί με τα δύο διαμερίσματα βγαίνουν στο σφυρί και δύο αποθήκες (με τιμή πρώτης προσφοράς 2.000 εκάστη) και δύο θέσεις πάρκινγκ (με τιμή πρώτης προσφοράς τις 15.000 ευρώ εκάστη).

    Όπως αναφέρεται στην έκθεση πλειστηριασμού το οροφοδιαμέρισμα του 6ου αποτελείται από σαλόνι-τραπεζαρία, κουζίνα, υπνοδωμάτιο μάστερ, υπνοδωμάτιο, λουτρό, W.C., τρεις ημιυπαίθριους χώρους.

    Το οροφοδιαμέρισμα του 7ου αποτελείται από σαλόνι-τραπεζαρία, κουζίνα, λουτρό, διάδρομο, δύο υπνοδωμάτια, λουτρό, τρεις ημιυπαίθριους χώρους. Στην έκθεση του πλειστηριασμού σημειώνεται πως πρόκειται για πολυτελή κατασκευή και συγκεκριμένα διαθέτει δρύινα δάπεδα σε όλους τους χώρους, μαρμάρινα δάπεδα στα μπάνια, εξωτερικά κουφώματα αλουμινίου με διπλά τζάμια, εσωτερικά κουφώματα από μασίφ ξύλο, καθώς επίσης αυτόνομη θέρμανση και κεντρικό κλιματισμό. Η θέα του είναι απεριόριστη. Κάποιοι από τους ημιυπαίθριους χώρους έχουν κλειστεί και τα δύο διαμερίσματα έχουν συνολικό εμβαδόν σχεδόν 300 τετραγωνικά μέτρα.



    ΣΧΟΛΙΑ