• Business

    Οι νέες περιπέτειες της Αγγέλας Αθανασιάδου – Στο σφυρί δύο πολυτελή διαμερίσματα στη Λ. Ποσειδώνος

    Οι νέες περιπέτειες της Αγγέλας Αθανασιάδου - Στο σφυρί δύο πολυτελή διαμερίσματα στη Λ. Ποσειδώνος

    H οικογένεια Αθανασιάδου, φωτογραφημένη με την τρίτη γενιά. Από αριστερά, η κυρία Αγγέλα Αθανασιάδου-Κοντογούρη, η κυρία Μαριέττα Αθανασιάδου και η κυρία Ειρήνη Αθανασιάδου. Όρθιοι από αριστερά, ο κ. Τζώρτζης Κοντογούρης, γιος της Αγγέλας, η κυρία Ελένη Φαλκονάκη, κόρη της Μαριέττας, και ο κ. Π. Ράπτης, γιος της Ειρήνης


    Μετά τον πλειστηριασμό της ιστορικής εφημερίδας Ναυτεμπορική, την οποία οι τρεις αδελφές Αγγέλα, Μαριέττα και Ειρήνη -κόρες του αείμνηστου εκδότη Τζώρτζη Αθανασιάδη- με τους λάθος χειρισμούς τους έριξαν στα βράχια, η Αγγέλα έχει μπροστά της και νέους πλειστηριασμούς.

    Αυτή τη φορά βγαίνουν στο σφυρί δύο πολυτελή διαμερίσματα 6ου και 7ου ορόφου, που βρίσκονται στην Λεωφόρο Ποσειδώνος 52Α και τα οποία ανήκουν εξ αδιαιρέτου (κατά το 1/3) στην ίδια, τον σύζυγο της Ροδόλφο Κοντογούρη και τον γιό τους Γιώργο Κοντογούρη. Με τιμή πρώτης προσφοράς 1,271 εκατ ευρώ.

    Συγκεκριμένα τα διαμερίσματα που συνδέονται με εσωτερική σκάλα, πρακτικά αποτελούν μία μεζονέτα σχεδόν 300 τετραγωνικών μέτρων, και έχουν απεριόριστη θέα στη θάλασσα, βγαίνουν σε πλειστηριασμό με τιμή πρώτης προσφοράς τις 550 χιλιάδες ευρώ για το οροφοδιαμέρισμα του 6ου και τις 687 χιλιάδες ευρώ για το οροφοδιαμέρισμα του 7ου. Μαζί με τα δύο διαμερίσματα βγαίνουν στο σφυρί και δύο αποθήκες (με τιμή πρώτης προσφοράς 2.000 εκάστη) και δύο θέσεις πάρκινγκ (με τιμή πρώτης προσφοράς τις 15.000 ευρώ έκαστη).

    Ο πλειστηριασμός έχει οριστεί για τις 22 Οκτωβρίου με επισπεύδουσα την doValue, στην οποία πέρασε το δάνειο της Eurobank.

    Πρόκειται για 6 ακίνητα, τα δύο οροφοδιαμερίσματα, οι δύο θέσεις πάρκινγκ και οι δύο αποθήκες. Οι πλειστηριασμοί είναι 18 γιατί τα ακίνητα ανήκουν εξ αδιαιρέτου (κατά το 1/3) στην Αγγέλα, το σύζυγό της και τον γιό τους. Με την τιμή πρώτης προσφοράς συνολικά να διαμορφώνεται στο 1,27 εκατ ευρώ.

    Η περιπέτεια των πλειστηριασμών

    Μόλις την περασμένη Άνοιξη οι τρεις αδελφές είδαν και το δημιούργημα του πατέρα τους, την ιστορική οικονομική εφημερίδα Ναυτεμπορική να βγαίνει στο σφυρί, η εφημερίδα που άλλαξε ιδιοκτήτη συνεχίζει κανονικά την κυκλοφορία της.

    Κάτι που δεν κατάφεραν να διασφαλίσουν οι τρεις κόρες του Τζώρτζη Αθανασιάδη, που μετά τη δολοφονία του πατέρα τους μέσα στο γραφείο του στη Βραδυνή, το 1983, ανέλαβαν τη διεύθυνση του εκδοτικού συγκροτήματος.

    Οι τρεις αδελφές δεν κατάφεραν να διαχειριστούν τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε το ιστορικό συγκρότημα, προβλήματα που ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2017, όταν η Eurobank κατήγγειλε τη σύμβαση του δανείου, ύψους 6,5 εκατ. ευρώ, καθώς οι κυρίες Αθανασιάδου είχαν σταματήσει να το εξυπηρετούν από τον Ιανουάριο 2016. Σχεδόν άλλα τόσα ήταν το χρέος της εταιρείας από ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

    Φέτος το καλοκαίρι η ιστορική οικονομική εφημερίδα άλλαξε χέρια.

    Η Αγγέλα, η Μαριέττα και η Ειρήνη επί τέσσερα χρόνια, από την καταγγελία της σύμβασης του δανείου μέχρι την κατακύρωση του τίτλου αντί 7 εκατ ευρώ στην οικογένεια Μελισανίδη, παρακολουθούσαν άπραγες τις εξελίξεις.

    Επί τέσσερα χρόνια οι κυρίες Αθανασιάδου, Αγγέλα, Μαριέττα και Ειρήνη, συνέχιζαν κανονικά τη ζωή τους. Χωρίς όμως να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

    Μάλιστα, όταν η τράπεζα το 2018 και το 2019 τις αναζητούσε για να βρεθεί λύση και να πάνε σε ρύθμιση τα δάνεια, εκείνες απαντούσαν ενοχλημένες στα στελέχη της τράπεζας πως τους ήταν αδύνατον γιατί ήταν σε διακοπές. «Δεν μπορώ να έρθω να υπογράψω για ρύθμιση του δανείου, είμαι στη Μύκονο» είχε απαντήσει με απάθεια μία εκ των αδελφών στην πρόσκληση της τράπεζας για διακανονισμό του δανείου.

    Είναι εξάλλου γνωστό πως η Ειρήνη Αθανασιάδου έχει σπίτι στη Μύκονο, στο οποίο περνάει τα καλοκαίρια.

    Και ενώ το χρέος ήταν διαχειρίσιμο για ένα συγκρότημα όπως η Ναυτεμπορική –που ήταν μαζεμένο μαγαζί- το πρόβλημα ήταν ότι οι τρεις αδελφές ουδέποτε κατανόησαν την πραγματική κατάσταση, ούτε στάθμισαν σωστά τις κινήσεις τους. Και λόγω της κόντρας –όπως ανέφεραν οι πληροφορίες- που είχαν μεταξύ τους απέρριπταν κάθε πρόταση ρύθμισης και λύσης που πρότεινε η τράπεζα, μία τέτοια πρόταση ήταν να μπει ενέχυρο ο τίτλος και να ρυθμιστεί το δάνειο.

    Σε κάθε πρόταση της τράπεζας η απάντηση τους ήταν πως θα έβρισκαν επενδυτή να «τρέξει» το εκδοτικό συγκρότημα. Μάλιστα είχαν ενημερώσει τους αρμόδιους της τράπεζας πως επρόκειτο να αναπτύξουν και νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες, όπως ήταν εγκατάσταση κάμπινγκ σε έκταση που έχουν στο Πόρτο Χέλι, ή ότι θα μετέτρεπαν ένα από τα πλέον έγκυρα οικονομικά site του ελληνικού Τύπου σε ιστοσελίδα ενοικίασης και πώλησης ακινήτων.

    Οι τρεις αδελφές που λατρεύουν τα ακριβά κοσμήματα και ρολόγια μπορεί να έχασαν τη Ναυτεμπορική, έχουν όμως στο Ε9 τους αρκετά ακίνητα, διαμερίσματα στα Νότια Προάστια της Αθήνας, στη Μύκονο, οικόπεδα στο Πόρτο Χέλι.

    Πλειστηριασμός για την Αγγέλα Αθανασιάδου

    Τα διαμερίσματα της Αγγέλας Αθανασιάδου βγαίνουν στο σφυρί στις 22 Οκτωβρίου. Στην πλατφόρμα e-auction δίπλα στο όνομα της και την περιγραφή των ακινήτων υπάρχει η ένδειξη «οριστικοποιημένη λίστα συμμετοχών». Δηλαδή κάποιοι έχουν καταθέσεις το 1/3 της τιμής πρώτης προσφοράς και έχουν λάβει θέσεις να χτυπήσουν τα ακίνητα.

    Συγκεκριμένα στην έκθεση πλειστηριασμού αναφέρεται ότι: το οροφοδιαμέρισμα του 6ου αποτελείται από σαλόνι-τραπεζαρία, κουζίνα, υπνοδωμάτιο μάστερ, υπνοδωμάτιο, λουτρό, W.C., τρεις ημιυπαίθριους χώρους.

    Το οροφοδιαμέρισμα του 7ου, αποτελείται από σαλόνι-τραπεζαρία, κουζίνα, λουτρό, διάδρομο, δύο υπνοδωμάτια, λουτρό, τρεις ημιυπαίθριους χώρους. Στην έκθεση του πλειστηριασμού σημειώνεται πως πρόκειται για πολυτελή κατασκευή και συγκεκριμένα διαθέτει δρύινα δάπεδα σε όλους τους χώρους, μαρμάρινα δάπεδα στα μπάνια, εξωτερικά κουφώματα αλουμινίου με διπλά τζάμια, εσωτερικά κουφώματα από μασίφ ξύλο, καθώς επίσης αυτόνομη θέρμανση και κεντρικό κλιματισμό. Η θέα του είναι απεριόριστη. Κάποιοι από τους ημιυπαίθριους χώρους έχουν κλειστεί και τα δύο διαμερίσματα έχουν συνολικό εμβαδόν σχεδόν 300 τετραγωνικά μέτρα.

    Διαβάστε επίσης:

    Παπαλεξόπουλος: Η αγορά ενέργειας δεν λειτουργεί ακόμη αποτελεσματικά

    Τζον Κατσιματίδης: Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας προβλέπει αύξηση στις τιμές των τροφίμων 10% το επόμενο δίμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ