• Most Popular

    Φουρτούνα στο Αιγαίο: Μπορεί η κυβέρνηση να την αντιμετωπίσει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα;

    • NewsRoom

    Ο Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου


    Παρά τις απελπισμένες προσπάθειες κυβερνητικών και κομματικών στελεχών να «ζεστάνουν» το κλίμα εν όψει και της 21ης Αυγούστου, ημέρα στην οποία το Μέγαρο Μαξίμου είχε ποντάρει πολλά στο δρόμο προς τις κάλπες, η κυβέρνηση είναι ανίκανη να ξεφύγει από τη δύσκολη πραγματικότητα και η κατάσταση επιδεινώνεται με τις άστοχες κινήσεις της.

    Η συγκυρία δεν την βοηθά, αφού κάθε μέρα προκύπτουν σοβαρά ζητήματα που απαιτούν λεπτούς και υπεύθυνους χειρισμούς, όπως άλλωστε προκύπτουν στη θητεία κάθε κυβέρνησης. Η συγκεκριμένη ομάδα, όμως, που το μόνο που διεκδικεί είναι η παραμονή της στην εξουσία με κάθε κόστος, αυτό που έχει επιδείξει ως τώρα είναι αλαζονεία και ερασιτεχνισμός.

    Μετά τις απαράδεκτες κινήσεις που ακολούθησαν τη φωτιά στο Μάτι, τις αποκαλύψεις για λάθη και παλινωδίες, που ενδεχομένως στοίχισαν ζωές, και την τελευταία αποκάλυψη για το sms της ντροπής που έδινε προπαγανδιστικές οδηγίες σε κυβερνητικά στελέχη για την επικοινωνιακή –και μόνο- διαχείριση της κατάστασης, η οποία είχε ξεφύγει εκτός ελέγχου, χτυπά ο… τυφώνας της τουρκικής οικονομίας.

    Η ελληνική οικονομία πιθανότατα θα βγει σχετικά αλώβητη από το γκρέμισμα της τουρκικής λίρας, ωστόσο η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη και να επιδείξει σοβαρή και υπεύθυνη στάση όσον αφορά στην αντιμετώπιση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και των επικίνδυνων χειρισμών του.

    Η ελληνική κυβέρνηση προσδοκούσε ότι η επανεκλογή του «σουλτάνου» τον περασμένο Ιούνιο θα επανέφερε τις ταραγμένες σχέσεις των δύο χώρων σε ήρεμα νερά. Δυστυχώς, προσδοκούσε μάταια.

    Εκτός του ότι δεν έχει υπάρξει καμία θετική εξέλιξη στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Ανδριανούπολη εδώ και μήνες, χωρίς κατηγορητήριο, ο Ερντογάν, κατά την πάγια τακτική του, είναι πολύ πιθανό να εξάγει την ένταση από το εσωτερικό της χώρας του σε γεωπολιτικό επίπεδο.

    Η Αθήνα θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της το ενδεχόμενο η πρωτοφανούς έντασης σύγκρουση με τις ΗΠΑ να φέρει μεγάλη θαλασσοταραχή, είτε με ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο είτε με το θέμα της κυπριακής ΑΟΖ.

    Το χαλί για τον κίνδυνο εκτροχιασμού στο Αιγαίο στρώνει το περιστατικό με τους πυροβολισμούς από Τούρκους αλιείς εναντίον Ελλήνων συναδέλφων τους κοντά στη Λέρο. Αυτή δεν είναι μια απλή ιστορία και ο κίνδυνος ενός «θερμού» επεισοδίου δεν μπορεί να θεωρηθεί αμελητέος, από τη στιγμή μάλιστα που οι Έλληνες ψαράδες προειδοποιούν ότι θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους, αν δεν τύχουν καλύτερης προστασίας από την Πολιτεία.

    Η Ελλάδα δεν έχει το περιθώριο άστοχων κινήσεων απέναντι στην υπεροψία του Ερντογάν και την τουρκική προκλητικότητα. Η κατάσταση δεν σηκώνει ερασιτεχνισμούς και επικοινωνιακή διαχείριση. Απαιτεί σοβαρότητα, υπευθυνότητα και άριστο συντονισμό, χαρακτηριστικά στα οποία, δυστυχώς, δεν έχει διακριθεί η κυβέρνηση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Θρίλερ στο Αιγαίο: Έλληνες ψαράδες προειδοποιούν ότι θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ στο Αιγαίο: Συγκλονιστική μαρτυρία ψαρά που δέχθηκε τα πυρά Τούρκων (video)



    ΣΧΟΛΙΑ