• Business

    Κ. Δομαζάκης αποκλειστικά στο mononews: «Είναι άκυρη η αποπομπή μου- Έγινε με πραξικοπηματικό τρόπο»

    Δομαζάκης

    Κωνσταντίνος Δομαζάκης,


    Σκληρούς χαρακτηρισμούς για την αποπομπή του από τη διοίκηση της Creta Farms καθώς και για τη στάση των μελών του διοικητικού συμβουλίου και ειδικότερα του αδελφού του χρησιμοποιεί ο Κωνσταντίνος Δομαζάκη, ένας εκ των δυο βασικών μετόχων της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας.

    Ο κ. Δομαζάκης, μιλώντας στο mononews.gr, κάνει λόγο για άκυρη απόφαση, η οποία ελήφθη με πραξικοπηματικό τρόπο και τονίζει πως σκοπεύει να κινηθεί νομικά εναντίον της, όταν αυτή δημοσιευθεί στο ΓΕΜΗ.

    «Υπάρχει ακυρότητα. Δεν τηρήθηκε καμία διαδικασία, δεν υπάρχει νόμος που επιτρέπει στο δ.σ. να διώξει κάποιο εκλεγμένο μέλος, εκτός και αν αυτός παραιτηθεί», σημειώνει χαρακτηριστικά και σπεύδει να επισημάνει πως παραμένει στη διοίκηση.

    Ο κ. Κ. Δομαζάκης υπογραμμίζει πως, αμέσως μόλις αναρτηθεί η απόφαση στο ΓΕΜΗ, σκοπεύει να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα, προκειμένου να την μπλοκάρει και να διεκδικήσει την επιστροφή του στη διοίκηση. Προσθέτει πως η απόφαση του ΔΣ έρχεται μια μέρα μετά τις κατηγορίες που απεύθυνε εναντίον του αδελφού του, Εμμ. Δομαζάκη για πλημμέλειες στη διαχείριση των οικονομικών της οικογενειακής επιχείρησης ενώ υποστηρίζει πως δεν γνωρίζει τη δουλειά, και στόχος του είναι να πουλήσει την εταιρεία.

    Κληθείς να σχολιάσει την συστράτευση των υπόλοιπων μελών του ΔΣ με τον αδελφό του στο πλαίσιο της ενδοοικογενειακής διαμάχης για τον έλεγχο της εταιρείας, υποστηρίζει πως οι ευθύνες τους είναι τεράστιες.

    Αναφορικά με την είδηση ότι οι τράπεζες πέρασαν το σύνολο των δανείων της Creta Farms στα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (Non Performing Exposures – NPEs), ο κ. Κ. Δομαζάκης ισχυρίζεται πως δεν ισχύουν οι πληροφορίες, τονίζοντας πως κάποιοι προσπαθούν να κάνουν ζημιά στην εταιρεία ενώ εμφανίζεται πεπεισμένος ότι στο τέλος της μέρας θα βρεθεί κάποια λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί.

    Κλείνοντας υπογραμμίζει πως περιμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγει η PwC για τα δάνεια που έδωσε στην Creta Farms, πριν από περίπου 15 χρόνια, τα οποία και θα τον δικαιώσουν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ραγδαίες εξελίξεις στην Creta Farms: Οι τράπεζες πέρασαν τα δάνειά της στα NPEs

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκαλυπτικό: Όλο το «ροκ» παρασκήνιο πίσω από την αναστολή της μετοχής της Creta Farms



    ΣΧΟΛΙΑ