• Mononews TV

    Προσαρμοσμένο σχέδιο, ευγενή υλικά και γοητεία του 18ου αιώνα – mononewsTV

    • NewsRoom

    Η designer Barbara Vacusa φέρνει σε απόλυτη ισορροπία τον αναγεννησιακό χαρακτήρα ενός διαμερίσματος εντός του Palazzo Rubatti di Torricella με σύγχρονα μινιμαλιστικά pieces, συνθέτοντας την κατάλληλη mix n’ match φιλοσοφία.

    Βρισκόμαστε στο Cuneo, την πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας στο Piemonte. Εδώ, μέσα στο ιστορικό κτήριο, γνωστό με το όνομα Palazzo Rubatti di Torricella (ή Palazzo Tornaforte), που σχεδιάστηκε στα μέσα του 17ου αιώνα από τον αρχιτέκτονα Francesco Gallo (δημιουργός πάνω από ογδόντα κτηρίων στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του Ιερού του Vicoforte “Magnificat”), ένα εκπληκτικό διαμέρισμα 82 τετραγωνικών ζωντανεύει την ταυτότητα του 18ου αιώνα του ίδιου του κτιρίου.

    Η αρχιτέκτονας και σχεδιάστρια Barbara Vucusa είναι η δημιουργός του έργου ανακαίνισης που έφερε στη σκηνή πολυάριθμες τοιχογραφίες του 18ου αιώνα, ψηλά ταβάνια (τυπικά της επαναστατικής εποχής) και ένα καθαρό και μίνιμαλ σχέδιο στη σκηνή – μεταξύ της ανάτασης του eclectic παρελθόντος και της επιβεβαίωσης του παρόντος.

    Μάλιστα, όπως εξήγησε και η ίδια η σχεδιάστρια, «με την εξάλειψη της ψευδοροφής ανακαλύφθηκαν εκ νέου οι παραστάσεις του 18ου αιώνα που μόνο αργότερα αποκαταστάθηκαν προσεκτικά στο αρχικό σχέδιο και τα χρώματα».

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ