ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Spitogatos: Άλμα τιμών στα επαγγελματικά ακίνητα της Αττικής – Ποιες περιοχές πρωταγωνιστούν (πίνακες)
Σε τιμές που φτάνουν έως και τα 12.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο πωλούνται σήμερα τα prime οικιστικά ακίνητα στα νότια προάστια, ενώ σε ακόμη υψηλότερες τιμές διατίθενται κατοικίες στους ακριβότερους δρόμους του κέντρου της Αθήνας.
Όπως αναφέρει ο Γιάννης Ρεβύθης, επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Κτηματομεσιτών Αττικής οι περιπτώσεις αυτές είναι, βέβαια, λίγες. Σε Βούλα, Βουλιαγμένη, Ελληνικό και Γλυφάδα ένα ακίνητο δύναται να διατίθεται σε τιμή έως και 12.000 ευρώ το τετραγωνικό, με την τιμή να εκτοξεύεται σε 20.000 ευρώ όταν μιλάμε για κατοικίες μπροστά στη θάλασσα στο Καβούρι. «Ειδικά στα νότια προάστια, εξαιτίας της αύξησης των τιμών οικοπέδων, του χαμηλότερου συντελεστή δόμησης και της ζήτησης που έχει εκτοξευτεί, το κατασκευαστικό κόστος φτάνει τα 3.000 ευρώ ανά τετραγωνικό και το κόστος αγοράς οικοπέδου αντιστοιχεί επίσης σε 3.000 ευρώ/τ.μ.».
Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα τιμών πώλησης μέσων ποιοτικών κατοικιών που επικαλείται η Lamda Development στην παρουσίαση των οικιστικών projects της στο Ελληνικό. Με βάση πρόσφατες συναλλαγές του ελληνικού παραρτήματος της Savills, ένα διαμέρισμα τεσσάρων υπνοδωματίων στη Βούλα πωλήθηκε προς 12.500 ευρώ ανά τ.μ., ενώ διαμέρισμα με τρία υπνοδωμάτια στο Ελληνικό πωλήθηκε αντί 7.800 ευρώ το τετραγωνικό.
Στην ανάπτυξη της Lamda, πάντως, οι παραθαλάσσιες κατοικίες διατέθηκαν αντί 10.000 ευρώ κατά μέσο όρο, ενώ οι υπόλοιπες mainstream αναπτύξεις περιλαμβάνουν κατοικίες που πωλούνται αντί 7.800 ευρώ, ποσό στο οποίο διαμορφώνεται η μέση τιμή, η οποία πάντως μπορεί να αγγίξει και τα 9.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τον κ. Ρεβύθη, αντίστοιχα, στην περιοχή των Ανακτόρων, δηλαδή στα οικοδομικά τετράγωνα που περικλείουν τη Ρηγίλλης, την Ηρώδου Αττικού, τη Βασιλίσσης Σοφίας και τη Βασιλέως Κωνσταντίνου οι τιμές για τα «λίγα και ξεχωριστά» ακίνητα μπορούν να φτάσουν τα 12.000 έως 14.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Στο ανώτατο όριο αυτού του εύρους διαμορφώνονται και οι τιμές στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!? https://bit.ly/3de5Kl9
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τα σήματα Λαγκάρντ για επιτόκια και ευρώ – Τι ειπώθηκε στο παρασκήνιο της ΕΚΤ
- Η ελληνική αγορά fast food σε τροχιά αλλαγών – Τα επιχειρηματικά σχέδια των εταιρειών
- Αλέξανδρος Κίκιζας στο My Story: Η ιστορία των ζυμαρικών Melissa από το μπακάλικο στη Λένορμαν στην επέκταση σε 45 και πλέον χώρες
- Αγορά ακινήτων: Οι προκλήσεις στέγασης των φοιτητών σήμερα – Από το ενοίκιο στο αδιέξοδο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.