ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε καταρχήν συμφωνία με τους μετόχους της Εταιρείας Ελληνικοί Χυμοί ΑΕΒΕ για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών ήρθε ο επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος από κοινού με το fund EOS Capital Partners επικεφαλής του οποίου είναι ο κ. Απόστολος Ταμβακάκης.
Ο επιχειρηματίας, ο οποίος είχε δηλώσει πρόσφατα στο mononews, ότι εξέταζε τις επόμενες επιχειρηματικές του κινήσεις στον χώρο των τροφίμων μπαίνει έτσι στην κατηγορία των χυμών, την ίδια στιγμή που στα πλάνα του είναι η δημιουργία ενός μεγάλου Ομίλου τροφίμων.
Λίγες μέρες μετά ήρθε η αρχική συμφωνία με την «Ελληνικοί Χυμοί», την εταιρεία που ιδρύθηκε στη Λάρισα το 2003 και διαθέτει εγκαταστάσεις στη Βιομηχανική Περιοχή της Λάρισας σε ιδιόκτητο χώρο 20 στρεμμάτων ενώ ο τζίρος της προσεγγίζει τα 25 εκατ. ευρώ. H συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα.
Οι κινήσεις του Σπύρου Θεοδωρόπουλου μετά το deal Chipita-Mondelez
Η συγκεκριμένη κίνηση του κ. Θεοδωροπούλου αποτελεί ουσιαστικά τη δεύτερη στον χώρο των τροφίμων μετά το «χρυσό» deal Chipita-Mondelez πέρσι, την πρώτη ωστόσο μετά την επίσημη ολοκλήρωσή της στις αρχές του έτους. Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι ο επιχειρηματίας μπήκε στο μετοχικό σχήμα της ΜΕΒΓΑΛ με την οικογένεια Χατζάκου, μετά την αποεπένδυση του CVC από την εταιρεία, αποκτώντας το 21,6%.
Σημειώνεται επίσης ότι πριν από λίγες μέρες η Cryred Investments – συμφερόντων του κ. Θεοδωρόπουλου – ανακοίνωσε ότι το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει άμεσα και έμμεσα στην αλλαντοβιομηχανία Νίκας, διαμορφώθηκε σε περίπου 98,86% από 95,05%, με τον επιχειρηματία να είναι πλέον κυρίαρχος στην εταιρεία η οποία εκτιμάται ότι θα αποτελέσει το «όχημα» για τη δημιουργία του Ομίλου τροφίμων που οραματίζεται.
Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! ? https://bit.ly/3de5Kl9
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κοπεγχάγη: Μαζική σιωπηλή πορεία για τις δηλώσεις Τραμπ για τον δανέζικο στρατό – «Τραμπ, ζήτα συγγνώμη»
- Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Η Ουκρανία ετοιμάζεται για νέες ειρηνευτικές συνομιλίες την επόμενη εβδομάδα
- Πέθανε ο πρώην βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Λευτέρης Κωνσταντινίδης
- H Space X ζήτησε άδεια από την FCC για να δημιουργήσει data centers στο διάστημα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.