• Business

    Σπύρος Θεοδωρόπουλος: Σε συζητήσεις για τα επόμενα βήματά του στον χώρο των τροφίμων

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Σπύρος Θεοδωρόπουλος: Σε συζητήσεις για τα επόμενα βήματά του στον χώρο των τροφίμων

    Σπύρος Θεοδωρόπουλος


    Σε συζητήσεις για ενδεχόμενες νέες συμφωνίες στον κλάδο των τροφίμων βρίσκεται ο επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ο οποίος μετά τη «χρυσή» συμφωνία της εξαγοράς της Chipita από τη Mondelez International, διερευνά νέους επιχειρηματικούς στόχους για το επόμενο διάστημα.

    «Συζητάμε διάφορα deals, πάντα στον χώρο των τροφίμων. Το ό,τι έχω μπροστά μία σειρά από προτάσεις και συζητάμε δεν σημαίνει ωστόσο και ότι κάποια από αυτές θα κλείσει» επισημαίνει ο κ. Θεοδωρόπουλος στο mononews σε ερώτηση σχετικά με το πόσο κοντά βρίσκεται σε μία νέα συμφωνία για την επόμενη επιχειρηματική του κίνηση.

    Σημειώνεται ότι ο κ. Θεοδωρόπουλος είναι μέτοχος και σε άλλες εταιρείες του κλάδου τροφίμων, όπως  στη  Wonderplant με αντικείμενο την υδροπονική καλλιέργεια ντομάτας καθώς και στη γαλακτοβιομηχανία ΜΕΒΓΑΛ μετά την αποεπένδυση του CVC το περασμένο καλοκαίρι. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ωστόσο ότι μέσω της Νίκας θα προχωρήσει στο πλάνο  της δημιουργίας ενός μεγάλου ομίλου τροφίμων. Κατά συνέπεια ο επιχειρηματίας, εκτός από τα αλλαντικά αυτή την περίοδο εξετάζει και  τη δραστηριότητα που θα μπορούσε να έχει με τη Νίκας και σε άλλους κλάδους στα τρόφιμα.

    Η συμφωνία για τη Chipita και ο όμιλος Olayan

    Σημειώνεται πως ο κ. Θεοδωρόπουλος μετά και την μεταβίβαση -και επισήμως πλέον από τις αρχές του έτους- της Chipita Global στην αμερικανική Mondelez International παραμένει «κυρίαρχος» στην αλλαντοβιομηχανία Νίκας κατέχοντας το 98,86 % της εταιρείας μέσω της Cryred Investments Limited.

    Yπενθυμίζεται ότι πλαίσιο της συμφωνίας ύψους 2 δισ. δολαρίων με τη Mondelez, η Chipita «έσπασε» σε δύο εταιρείες, την Chipita Global που περνά στη Mondelez και την Chipita Foods. Η οποία και παραμένει στον έλεγχο του Σπύρου Θεοδωρόπουλου περιλαμβάνοντας την εταιρεία Nίκας καθώς και τη δραστηριότητα της εταιρείας στην Iνδία.

    Παράλληλα, παρά το γεγονός ότι ο Όμιλος Olayan προχώρησε στην πώληση των μετοχών της Chipita Foods μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τη Mondelez , ανακοίνωσε παράλληλα και τη συμφωνία απόκτησης δικαιώματος option για το 18,8% της Νίκας – συνολικά 10.000.000 μετοχές – το οποίο έχει τη δυνατότητα να ασκήσει από τις 30 Iουνίου του 2023 έως και τις 30 Iουνίου του 2028. Αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο για μία εκ νέου συνεργασία των δύο πλευρών.

    Διαβάστε επίσης:

    Σπύρος Θεοδωρόπουλος (Chipita): Το Ταμείο Ανάπτυξης δεν μπορεί να λειτουργήσει για τον ιδιωτικό τομέα

     

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ