• Mononews TV

    Μιχάλης Στασινόπουλος: Από τότε που αλλάξαμε έδρα στη Viohalco επενδύσαμε στην Ελλάδα 1,5 δισ. – MononewsTV

    • NewsRoom

    «Από την εποχή που αλλάξαμε έδρα στη Viohalco (2013) έχουμε πραγματοποιήσει επενδύσεις 1,5 δισ. στην Ελλάδα, μέσα στην καρδιά της κρίσης», είπε χθες, σε ενημερωτική συνάντηση με δημοσιογράφους, το μέλος του ΔΣ της Viohalco, Μιχάλης Στασινόπουλος.

    Παρουσιάζοντας τη στρατηγική των ElvalHalcor και τις σημαντικές προοπτικές τους, σημείωσε: «Οι βιομηχανίες μας εκμεταλλευόμενες ανάγκες για πιο εξειδικευμένα προϊόντα, κατάφεραν να προωθήσουν ποιοτικά προϊόντα σε αγορές πάρα πολύ δύσκολες.

    Επενδύοντας πάντα στην αύξηση της δυναμικότητας και σε νέα προϊόντα που καλύπτουν τις ανάγκες της ζήτησης, μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στις απαιτητικές διεθνείς αγορές».

    Όπως εξήγησε, η Elval και η Halcor είναι εταιρείες που έχουν μεγαλώσει οργανικά και σταδιακά, έχουν βασιστεί στη συνέχεια στη συσσώρευση εμπειρίας στην εξωστρέφεια, στη μεγάλη προσήλωση στην ποιότητα και στο προϊόν και αυτή η εξωστρέφεια είναι που τους επέτρεψε να αναπτυχθούν.

    «Βασικό στοιχείο στην πορεία μας είναι ο ανθρώπινος παράγοντας και οι άνθρωποι μας είναι το σημαντικότερο περιουσιακό μας στοιχείο, οι δεμένες ομάδες με τεράστια εμπειρία και η κουλτούρα που έχει δημιουργηθεί στις δεκαετία με αξιοπιστία και σοβαρότητα», τόνισε.

    Για να διατηρήσει την ηγετική της θέση στην αγορά, η ElvalHalcor συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα στις επενδύσεις, δίνοντας έμφαση στο μοντέλο της κυκλικής οικονομίας, δημιουργώντας τον δρόμο για βιώσιμη ανάπτυξη.

    Εξάλλου, σημαντικά διεθνή macro trends πηγάζουν από τη μετάβαση στην κυκλική οικονομία και την κλιματική ουδετερότητα σε κλάδους όπως οι μεταφορές, η συσκευασία και τα κτίρια, αυξάνοντας τη ζήτηση για τα προϊόντα του ομίλου.

    Το αλουμίνιο και ο χαλκός αποτελούν μέταλλα στα οποία θα στηριχθεί η μετάβαση, καθώς έχουν εφαρμογή σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της βιομηχανικής παραγωγής και  μπορούν να ανακυκλώνονται επ’ άπειρον χωρίς να χάνουν τις ιδιότητές τους.

    Σταθερή η αύξηση της ζήτησης

    Ο Νικόλας Καραμπατέας, Αν. Γενικός Διευθυντής του τομέα ελάσης αλουμινίου, τόνισε ότι η Elval πέτυχε τριπλάσια παραγωγικότητα με τη χρήση του 4πλου έλαστρου Τandem, το οποίο ταυτόχρονα βελτιώνει την ποιότητα, προσθέτει μεταλλουργικές ιδιότητες στο προϊόν και μειώνει το κόστος.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9

    Διαβάστε επίσης:

    Viohalco: Η επανάσταση της βιωσιμότητας και η ενεργειακή μετάβαση αυξάνουν σταθερά την αξία της



    ΣΧΟΛΙΑ