• Mononews TV

    Lloyd’s List 2023: 14 Έλληνες και Ελληνίδες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας – mononewsTV

    • NewsRoom

    Δεκατέσσερις Έλληνες και Ελληνίδες περιλαμβάνονται στην Lloyd’s List με τις 100 προσωπικότητες που διαδραματίζουν τον σημαντικότερο ρόλο στην παγκόσμια ναυτιλία για το 2023.

    Έντονη είναι και φέτος η γυναικεία παρουσία με συνολικά έξι εκπροσωπήσεις.

    Η Μαρία Αγγελικούση (Αngelicoussis Shipping Group), παραμένει η ισχυρότερη Ελληνίδα και καταλαμβάνει τη 12η θέση στην λίστα των Lloyd’s.

    Ακολουθεί στην 19η θέση ο Γιώργος Προκοπίου (Dynacom/Dynagas/Seatraders) και στην 21η θέση η Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής του ομίλου Νavios.

    Στην 22η θέση ανέβηκε o Βαγγέλης Μαρινάκης, ιδιοκτήτης της Capital Group, από την 41η που βρισκόταν το 2022.

    Την 25η θέση στη λίστα των Lloyd’s καταλαμβάνει η Μελίνα Τραυλού, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και επικεφαλής της Neptune Lines.

    Ο Γιώργος Οικονόμου (ΤMS Group) βρέθηκε στην 33η θέση, με τον Κωστή Κωνσταντακόπουλο (Costamare) να ακολουθεί στην 37η.

    Την 41η θέση κατέλαβε ο Πήτερ Λιβανός (GasLog/DryLog) και σε απόσταση αναπνοής, στην 42η βρίσκεται ο Πέτρος Παππάς (Star Bulk).

    Στην 62η θέση είναι ο Γιώργος Λογοθέτης (Libra Group) και στην 73η βρέθηκε ο Νίκος Τσάκος της TEN, που εισήλθε και πάλι στην λίστα των Lloyds -τελευταία φορά είχε βρεθεί το 2020.

    Στην 75η θέση βρέθηκε η Σεμίραμις Παληού (Diana Shipping & Helmepa), ενώ στην 77η θέση σκαρφάλωσε η Έλπη (Ελπινίκη) Πετράκη (WISTA International) που πέρυσι βρίσκονταν στην 83η.

    Στην 91η θέση βρέθηκε η Ελληνοαμερικανίδα Δωροθέα Ιωάννου (CEO SCB, American P&I Club).

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ