• Mononews TV

    Υπουργείο Υποδομών: Τρέχει τις διαδικασίες για την υποβολή προσφορών και τη δημοπράτηση έργων αξίας €2,1 δισ. – mononewsTV

    • NewsRoom

    Το Υπουργείο Υποδομών «τρέχει» τις διαδικασίες για την υποβολή προσφορών και τη δημοπράτηση οδικών έργων αξίας 2,1 δισ. ευρώ.

    Πρόκειται για έργα που δημοπρατούνται, κυρίως με τη μορφή ΣΔΙΤ ή παραχώρησης, καθώς και για νέους διαγωνισμούς που αναμένεται να προκηρυχθούν.

    Σε αυτούς του διαγωνισμούς αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν οι μεγάλο εγχώριοι Όμιλοι, όπως η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η Ελλάκτωρ, ο ΑΒΑΞ, η Intrakat και η Mytilineos.

    Όπως αναφέρεται σε πλήθος πρόσφατων αποφάσεων στη Διαύγεια που υπογράφει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, το Υπουργείο συστήνει τις επιτροπές για την παραλαβή των φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος, προκηρύσσει διαγωνισμούς για την επιλογή τεχνικών συμβούλων και προετοιμάζει το έδαφος για νέες προκηρύξεις έργων.

    Αναλυτικότερα, το Υπουργείο προχώρησε στην επιλογή των Επιτροπών για τα ΣΔΙΤ Θεσσαλονίκη-Έδεσσα και Δράμα-Αμφίπολη. Επίσης, προκηρύσσεται ο διαγωνισμός για τον τεχνικό σύμβουλο για την επιτάχυνση της εκπόνησης των τευχών δημοπράτησης για την παραχώρηση Χανιά-Ηράκλειο του ΒΟΑΚ, ενώ εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός και τα τεύχη δημοπράτησης για την παράκαμψη Γιάλοβας.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ