• Mononews TV

    Γιατί ο Πέτρος Σουρέτης πάει στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – mononewsTV

    • NewsRoom

    Ένας κύκλος έκλεισε και ένας νέος άνοιξε για τον Πέτρο Σουρέτη, καθώς λίγους μήνες μετά το τέλος εποχής από την Intrakat o επί σχεδόν 20 χρόνια διοικητικός ηγέτης της βρίσκεται ένα βήμα πριν από την οριστικοποίηση της νέας του θέσης.

    Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι συνομιλεί με τον ιδρυτή και βασικό μέτοχο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργο Περιστέρη και όπως όλα δείχνουν θα ενταχθεί στο δυναμικό του Ομίλου. Η μετακίνηση του πιστεύεται ότι θα υλοποιηθεί από την αρχή της νέας χρονιάς, όταν και ο Πέτρος Σουρέτης θα κλείσει και επίσημα τον κύκλο του στην Intracom Holdings, συμφερόντων του Σωκράτη Κόκκαλη, και θα αναλάβει μία καίρια θέση στη διοίκηση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από τις αρχές του 2023.

    Η κίνηση του Γιώργου Περιστέρη δείχνει εμπιστοσύνη στο πρόσωπο και τις ικανότητες του 53χρονου manager, o οποίος καλείται να εποπτεύει τα projects πρώτης γραμμής που έχει αναλάβει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και θα ενισχύσουν την κερδοφορία της, όπως η παραχώρηση της Εγνατίας Οδού και το καζίνο στο Ελληνικό.

    Επίσης, θα συμβάλει σημαντικά στη διεκδίκηση των υπό δημοπράτηση έργων με σημαντικότερο αυτό της παραχώρησης της Αττικής Οδού, η οποία και αποτελεί αυτή την περίοδο το Άγιο Δισκοπότηρο των παραχωρήσεων καθώς αναμένεται να προσφερθεί το τίμημα ρεκόρ των 2,3 δισ. Ευρώ.

    Επιπλέον, θα στηρίξει τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη διεκδίκηση της παραχώρησης Χανιά-Ηράκλειο εκτιμώμενης αξίας 1,5 δισ. Ευρώ, αλλά και σε ένα πλήθος έργων και ΣΔΙΤ που δημοπρατούνται από το Υπουργείο Υποδομών, αλλά και από ιδιώτες με σημαντικότερη την Lamda Development.

    Εν ολίγοις θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εφαρμογή και τη χάραξη της στρατηγικής της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η οποία επιδιώκει αυξήσει το ανεκτέλεστο της και να κλειδώσει έργα κομβικής σημασίας που θα αφορούν όχι μόνο την κερδοφορία της ιδίας, αλλά και τη γενικότερη ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ