Menu
1.25%
Τζίρος: 293.27 εκατ.

ΑΑΔΕ: Ανοίγει ο δρόμος για πώληση κατασχεμένων ακινήτων – Πώς γίνεται η αποδέσμευσή τους

Ελληνικό: Ψώνια το 2029 στο mall Βουλιαγμένης – mononewsTV

Η αλλαγή που έγινε σε σχέση με τα αρχικά σχέδια είναι ότι το Commercial Hub δε θα περιλαμβάνει γραφεία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Lamda Development: Σε θυγατρικές των Ten Brinke και Intracom δύο οικόπεδα στο Ελληνικό έναντι 41,5 εκατ. ευρώ
Lamda Development: Δωρεάν διάθεση 24.635 ίδιων μετοχών σε 9 στελέχη
Buy, Hold or Sell: Άμεση ανάλυση για Cener, ΔΕΗ, Eurobank, Lamda
Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Με τον χαρακτηρισμό ως κτιρίου ειδικής αρχιτεκτονικής άδειας θα προχωρήσει η ανέγερση του Commercial Hub στο βόρειο άκρο του οικοπέδου του Ελληνικού, την ανάπλαση του οποίου έχει αναλάβει η Lamda Development.

Η σχετική απόφαση υπογράφηκε από τον υφυπουργό Χωροταξίας, Νίκο Ταγαρά, σύμφωνα με την οποία, στον έναν από τους δύο εμπορικούς πόλους του Ελληνικού χορηγήθηκε παρέκκλιση από την παρ. 1 του άρθρου 13 του ΝΟΚ.

1

Αυτό σημαίνει ότι το έργο δύναται να αποκλίνει από τον βασικό κανόνα για τους ακάλυπτους χώρους και τη φύτευση που ορίζει ο ΝΟΚ. Συγκεκριμένα, το κτίριο επιτρέπεται να είναι σχεδόν 15% μεγαλύτερο σε όγκο από αυτό που θα επέτρεπε κανονικά ο κανονισμός.

Το συγκρότημα είναι σχεδιασμένο από το διεθνώς αναγνωρισμένο αρχιτεκτονικό γραφείο AEDAS και θα συνδυάζει τις αγορές, την ψυχαγωγία, την ευεξία και τη χαλάρωση στον ίδιο χώρο. Το εμπορικό κέντρο θα έχει επιφάνεια 155 χιλ. τετραγωνικά, τα καταστήματα 13.700 τ.μ. και το μεγάλο σούπερ μάρκετ 14.250 τ.μ., ενώ το ύψος των κτιρίων ορίζεται κατά ΝΟΚ στα 19,5 μέτρα.

Η αλλαγή που έγινε σε σχέση με τα αρχικά σχέδια είναι ότι το Commercial Hub δε θα περιλαμβάνει γραφεία, καθώς και η εισαγωγή της χρήσης υπεραγοράς, καθώς και άλλες αλλαγές ως προς χώρους υπόγειους, στάθμευσης και τη δόμηση.

Οι αλλαγές πέρασαν από το υπουργείο τον περασμένο Μάρτιο και αφορούσαν, συγκεκριμένα, στη μείωση της επιφάνειας των υπογείων του συγκροτήματος, κατά περίπου 91.000 τ.μ., τη χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης στον 1ο όροφο, στον 2ο όροφο και στο δώμα του κτιρίου, την τροποποίηση των προσβάσεων στη νότια πλευρά του οικοπέδου, την προσθήκη ραμπών για την πρόσβαση των οχημάτων στις περιοχές στάθμευσης του 1ου ορόφου, του 2ου ορόφου και των δωμάτων του κτιρίου, και διαφοροποιήσεις ως προς το περίγραμμα του κτιρίου και τη χωροθέτηση των επιμέρους χρήσεων στο εσωτερικό του κτιρίου.

Η καρδιά του έργου είναι το Ellinikon Mall επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης, που ανοίγει τις πόρτες του έως τις αρχές του 2029, με τον προϋπολογισμό να έχει ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια.

Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! ?https://bit.ly/3de5Kl9

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα εποχή του ευρώ χωρίς 500ευρα – Τι να κάνουν όσοι έχουν

Τι συμβαίνει με τη Metlen και τα big news που έρχονται, η αλήθεια για την Aktor, η επιστροφή της ΕΥΔΑΠ, τα κέρδη του Πασχάλη Δ. (γαμπρός του Βακάκη), ο Κορεάτης Χάρης Βαφειάς και το κρυφό ταλέντο της Λίλιαν Βιλδιρίδη

Νέα Σμύρνη: Αυτός είναι ο τράπερ και γιος πασίγνωστου ηθοποιού που συνελήφθη μετά από καταδίωξη – Το post από τα δικαστήρια

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Atrium House: Μια σύγχρονη κατοικία με θέα στον Θερμαϊκό – mononewsTV
Οι επενδύσεις που ξαναδίνουν στη Σταδίου τη χαμένη της αίγλη – mononewsTV
Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Εξασφάλισε έσοδα 7,50 εκατ. δολάρια από τη ναύλωση του πλοίου Medusa – mononewsTV
Χρυσοχοΐδης: Τέλος τα μπλοκάκια της Τροχαίας, έρχονται ψηφιακές κλήσεις με tablets – «Γινόμαστε πιο διαφανείς» – mononewsTV
Σάμι Φάις: Τι σχεδιάζει μετά το ισχυρό τρίμηνο – Τα luxury brands και το ξενοδοχείο στην Κρήτη – mononewsTV
Πιερρακάκης: Το IRIS είναι το success story της ελληνικής ψηφιακής οικονομίας – mononewsTV
Φοροδιαφυγή σε 1 στις 2 επιχειρήσεις της Ανατολικής Αττικής εντόπισαν οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ – mononewsTV
Με 4 exits και 3 ολοκληρωμένες επενδύσεις κλείνει το 2026 για την Dimand – mononewsTV
Αριστείδης Πίττας (Euroseas): Παραγγελία δύο πλοίων κοντέινερ αξίας $64,52 εκατ. – mononewsTV
Metlen: Νέο deal με την Elgin για φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος 112,5 MW – mononewsTV