• Mononews TV

    Απόστολος Κάκκος: «Αποχωρώ ικανοποιημένος από την Lamda Hellix» – mononewsTV

    • NewsRoom

    Ένας κύκλος γεμάτος επιτυχίες, σπουδαίες συνεργασίες αλλά και με πολλές δυσκολίες κλείνει για τον Απόστολο Κάκκο μετά την αποχώρησή του από την Lamda Hellix (νυν Digital Realty Hellas) και ανοίγει ένας καινούργιος.

    Με νέα επιχειρηματικά σχέδια, νέες επενδύσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό αλλά και πρωτοπόρες ιδέες, όπως άλλωστε συνηθίζει από το 1992 που βρίσκεται στον απαιτητικό και δύσκολο στίβο του επιχειρείν.

    Όπως αναφέρει ο ίδιος μιλώντας στο mononews, ο κύκλος από την Lamda Hellix έκλεισε οριστικά. Ένας κύκλος πολύ γεμάτος και πολύ ουσιαστικός, όπως λέει. Μετά από 20 χρόνια στο τιμόνι, είχε φτάσει η ώρα να φύγει, αφήνοντας πίσω του μια εταιρεία με διευρυμένο πελατολόγιο και πάνω από 450 εκατ. ευρώ επενδύσεις.

    Η πορεία σταθερής αλλά συνεχούς ανοδικής ανάπτυξης της εταιρείας «επί ημερών του» αποτυπώνεται στο γεγονός ότι το 2012, η Lamda Hellix εμφάνιζε τζίρο 7.228.943 ευρώ και EBITDA 1.833.760 ευρώ, ενώ έναν χρόνο πριν την εξαγορά της από την Digital Realty, δηλαδή το 2019, η εταιρία εμφάνισε κύκλο εργασιών στα 13.505.104 και EBITDA 5.029.665 ευρώ. Μέσα σε μια εξαετία δηλαδή κατέγραψε μια αύξηση τζίρου 86,82% ενώ τα EBITDA αυξήθηκαν κατά 174,28%. Και το 2022 έκανε ρεκόρ, με πάνω από 20 εκατ. ευρώ τζίρο.

    Πλέον συνεχίζει την επιχειρηματική του δραστηριότητα μέσα από την IFSAS, τον δεύτερο μεγαλύτερο όμιλο συστημάτων ασφάλειας, αλλά και ως επενδυτής μέσα από το Family Office K3 Capital & Management Consulting Services, που θα διαχειρίζεται τις επενδύσεις, και τα κεφάλαια του ιδίου και της οικογένειας του.

    Ο Απόστολος Κάκκος ίδρυσε την IFSAS το 2008, μια εταιρεία με διευρυμένο πελατολόγιο, που έχει αναλάβει μεγάλα έργα και μεγαλώνει διαρκώς. «Η εταιρεία τα τελευταία 6 χρόνια έχει 10πλασιάσει τον τζίρο της, έχει πενταπλασιάσει το προσωπικό της και συνεργάζεται με πελάτες όπως ο ΟΤΕ, ο ΑΔΜΗΕ και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ».

    Με το όνομά του να είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την Lamda Hellix και την τεχνολογία, ο κ. Κάκκος θα συνεχίσει να ασχολείται με τον κλάδο. Το Family Office θα είναι μια οντότητα που θα επενδύει στην τεχνολογία και το real estate, δύο τομείς που θεωρεί πως θα έχουν ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια και που μέσα από το οποίο σκοπεύει να κάνει σημαντικά «ανοίγματα» τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Άλλωστε στον χώρο του real estate βρίσκεται για χρόνια και με μεγάλη επιτυχία η σύζυγός του και η μητέρα της, καθώς «τρέχουν» την Cityscape Investment & Property Services, μια μεγάλη εταιρεία με σημαντικό πελατολόγιο στον συγκεκριμένο τομέα.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ