• Business

    Απόστολος Κάκκος: Συνεχίζει τις επενδύσεις, νέα εξαγορά από την IFSAS

    Απόστολος Κάκκος

    Απόστολος Κάκκος


    Με ταχείς ρυθμούς στην αγορά λύσεων ασφάλειας προχωράει ο Απόστολος Κάκκος, ειδικά μετά την πώληση των μετοχών του στη Lamda Hellix στους Αμερικανούς της Digital Realty.

    Ο κ. Απόστολος Κάκκος αποχώρησε επίσημα από την Lamda Hellix πριν από έναν χρόνο, και πλέον έχει επικεντρωθεί επιχειρηματικά στην IFSAS, την οποία ξεκίνησε από το μηδέν και πλέον κυριαρχεί στην αγορά συστημάτων ασφαλείας.

    Ο Απόστολος Κάκκος ίδρυσε την IFSAS το 2008, μια εταιρεία με διευρυμένο πελατολόγιο, που έχει αναλάβει μεγάλα έργα και μεγαλώνει διαρκώς.

    Η εταιρεία τα τελευταία 6 χρόνια έχει 10πλασιάσει τον τζίρο της, έχει πενταπλασιάσει το προσωπικό της και συνεργάζεται με πελάτες όπως ο ΟΤΕ, ο ΑΔΜΗΕ και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

    Επίσης ο ίδιος, μετά την αποχώρησή του από τη Lamda, δημιούργησε ένα Family Office, το Family Office K3 Capital & Management Consulting Services, το οποίο είναι μια οντότητα που επενδύει στην τεχνολογία και το real estate.

    Δύο τομείς που ο κ. Κάκκος θεωρεί πως θα έχουν ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια και που μέσα από το οποίο σκοπεύει να κάνει σημαντικά «ανοίγματα» τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

    Άλλωστε στον χώρο του real estate βρίσκεται για χρόνια και με μεγάλη επιτυχία η σύζυγός του και η μητέρα της, καθώς «τρέχουν» την Cityscape Investment & Property Services, μια μεγάλη εταιρεία με σημαντικό πελατολόγιο στον συγκεκριμένο τομέα.

    Η νέα εξαγορά της IFSAS

    Χθες ανακοινώθηκε ότι η Novatron Security Distribution, θυγατρική της IFSAS, η οποία ιδρύθηκε το 2015, προχώρησε στην εξαγορά της Grande Security, εταιρεία του Γιώργου Ζουμπούλογλου, με πάνω από 40 χρόνια λειτουργίας στην αγορά ασφάλειας. Ενώ πρόεδρος και CEO της εταιρείας είναι η κ. Μαρία Ζουμπούλογλου.

    Η Grande έκανε το 2023 τζίρο 4,245 εκατ. ευρώ από 4,165 εκατ. ευρώ το 2022, με τα EBITDA να διαμορφώνονται στα 695.426 ευρώ από 630.783 ευρώ το προηγούμενο έτος.

    Η IFSAS του Απόστολου Κάκκου από την άλλη, έχει τζίρο που ξεπέρασε τα 21 εκατ. ευρώ το 2023, ενώ απασχολεί 100 άτομα προσωπικό.

    Την τελευταία 3ετία οι ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου IFSAS έχουν αυξηθεί κατά 75%, ενώ μετά την εξαγορά προβλέπεται περαιτέρω επιτάχυνση της ανάπτυξης των πωλήσεων.

    Οι παράγοντες που οδήγησαν στην απόφαση της IFSAS να εξαγοράσει την Grande Security είναι ότι με αυτόν τον τρόπο η Novatron ενισχύει τα προϊόντα και της υπηρεσίες της και κατ’ επέκταση την ηγετική θέση του ομίλου στην αγορά.

    Η στρατηγική εξαγορά της Grande Security ενδυναμώνει περαιτέρω την θέση του Ομίλου IFSAS με στόχο το πληρέστερο portfolio προιόντων, λύσεων και υπηρεσιών.

    Για τη Novatron Security Distribution, η εξαγορά διευρύνει το χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών της και ενισχύει την θέση της στο κλάδο με πρόσβαση σε μεγαλύτερο πελατολόγιο και επιπλέον προϊόντα ενώ η Grande Security αποκτά πρόσβαση σε τεχνολογίες αιχμής καθώς και σε νέες συνεργασίες.

    Η εξαγορά αυτή δεν αφορά μόνο την επέκταση μεριδίου αγοράς για την IFSAS, αλλά και τη διαμόρφωση του μέλλοντος της ασφάλειας στην Ελλάδα.

    Μέσω στρατηγικών επενδύσεων και συνεργασιών. Μέσω της εξαγοράς ο Όμιλος IFSAS στοχεύει σε επιτάχυνση της ταχείας ανάπτυξής του τα τελευταία χρόνια η οποία ξεπέρασε το 75% την τελευταία 3ετία.

    Διαβάστε επίσης:

    Απόστολος Κάκκος: «Αποχωρώ ικανοποιημένος από την Lamda Hellix» – Τα νέα σχέδια και οι επενδύσεις

    Digital Realty: Εξασφάλισε έκταση για την ανάπτυξη νέων Data Centers

    Digital Realty: Έρχονται επενδύσεις 200 εκατ. ευρώ – Αρχές του 2025 τα δύο νέα Data Centers



    ΣΧΟΛΙΑ