• Business

    Digital Realty Hellas: Στα 20,2 εκατ. ο τζίρος το 2022 – Μειωμένα EBITDA και καθαρά κέρδη

    Αλέξανδρος Μπεχράκης, CEO Digital Realty Hellas

    Αλέξανδρος Μπεχράκης, CEO Digital Realty Hellas


    Αύξηση τζίρου αλλά μείωση EBITDA και καθαρών κερδών σημείωσε η Digital Realty Hellas (πρώην Lamda Hellix) το 2022, κάτι το οποίο οφείλεται κυρίως στις αυξημένες υποχρεώσεις της εταιρείας για να υποστηρίξει το επενδυτικό της πλάνο.

    Συγκεκριμένα, ο τζίρος της εταιρείας, που προέρχεται κυρίως από τις υπηρεσίες Data Center, ανήλθε στα 20.292.585 εκατ. ευρώ για τη χρήση 2022 έναντι 15.376.505 εκατ. ευρώ το 2021.

    Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 1,8 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 365.313 ευρώ σε σχέση με τα κέρδη ύψους 2,3 εκατ. ευρώ του 2021. Όπως αναφέρει η Digital Realty η μείωση αυτή οφείλεται κυρίως στις αυξημένες υποχρεώσεις της εταιρείας με σκοπό να υποστηριχτεί το επενδυτικό πλάνο των επομένων ετών.

    Σύμφωνα με την εταιρεία, η αύξηση στις πωλήσεις οφείλεται κυρίως στην αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και στην πλήρη μεταχρέωση στους πελάτες που λαμβάνουν υπηρεσίες collocation.

    Το EBITDA ανήλθε στα 4.818.549 ευρώ, μειωμένα κατά 180.255 ευρώ, καθώς το 2021 ανήλθε στα 4.998.804, ενώ το προσαρμοσμένο EBITDA ανήλθε σε 4.841.085 ευρώ μειωμένο κατά 210.175 σε σχέση με τα 5.051.260 ευρώ του 2021.

    Η εταιρεία εμφάνισε κέρδη προ φόρων ύψους 2,7 εκατ. ευρώ έναντι 3,1 εκατ. ευρώ της το 2021, γεγονός που ωφελείται κυρίως στην πρόσληψη νέου προσωπικού (αύξηση κόστους μισθοδοσίας) και στην λήψη περισσότερων υπηρεσιών με σκοπό να υποστηριχτεί τo επενδυτικό της πλάνο των επομένων ετών.

    Το επενδυτικό πρόγραμμα

    H Digital Realty μετά την εξαγορά της Lamda Hellix (πλέον Digital Realty Hellas) έχει ήδη κατασκευάσει δύο μεγάλα data centers στην Αττική, στα τέλη του 2022 έγιναν τα εγκαίνια για το τρίτο (Athens 3), ενώ προχωράει και η αδειοδότηση για το Athens 4.

    Παράλληλα προχωράει το μεγάλο κέντρο δεδομένων στο Ηράκλειο της Κρήτης (Heraklion 1), το οποίο αναμένεται να μετατρέψει το νησί σε κόμβο στην ΝΑ Μεσόγειο.

    Στα τέλη του προηγούμενου έτους, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του τότε υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και του πρώην υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, εγκαινίασε την πρώτη φάση του «Athens 3» που είναι το μεγαλύτερο κέντρο δεδομένων στην Ελλάδα και το τρίτο της εταιρείας στην Αθήνα με χωρητικότητα 6,8 MW το 2022.

    Η εταιρεία από την 29η Οκτωβρίου 2020 είναι θυγατρική του Ομίλου Digital Realty, και πριν από λίγους μήνες, μετά την αποχώρηση του Απόστολου Κάκκου, μετονομάστηκε από Lamda Hellix σε Digital Realty Hellas.

    Είναι ο μεγαλύτερος και πλέον διασυνδεδεμένος carrier-neutral πάροχος υπηρεσιών data center στην Ελλάδα. Λειτουργεί σαν ένας κόμβος συνεργειών τηλεπικοινωνιακών παρόχων, πελατών και συνεργατών και ως πύλη διασύνδεσης μεταξύ Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής (MENA). Είναι ο κυριότερος πάροχος υπηρεσιών Neutral Data Center στην ευρύτερη περιοχή παρέχοντας ένα ολοκληρωμένο portfolio υπηρεσιών που περιλαμβάνει υπηρεσίες Colocation, Hybrid Cloud, Interconnections, Managed ICT Services, Business Continuity, Infrastructure Operations, Consulting & Integration.

    Διαβάστε επίσης:

    Ποιοι μεγάλοι «παίκτες» επενδύουν… 50 εκατομμύρια ευρώ ανά χιλιόμετρο στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

    Γαλακτοβιομηχανία: Ποιοι διασώθηκαν και ποιοι βούλιαξαν στην κρίση του γάλακτος

    Vodafone: Κοντά στην πώληση του 50% των δραστηριοτήτων της στην Ισπανία στη Zegona



    ΣΧΟΛΙΑ