• Mononews TV

    10 παρεμβάσεις για την καλύτερη λειτουργία του e-ΕΦΚΑ – Έκδοση 25.000 συντάξεων τον μήνα – mononewsTV

    • NewsRoom

    Την έκδοση 20.000 – 25.000 συντάξεων τον μήνα, από τον Μάρτιο και μετά, έχει θέσει ως στόχο η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης μετά την πλήρη εφαρμογή των αλλαγών που περιλαμβάνει ο νέος νόμος για την λειτουργία του ηλεκτρονικού e-ΕΦΚΑ (Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης).

    Εξάλλου ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης έχει δεσμευτεί απέναντι στους θεσμούς να προχωρήσει μέχρι το τέλος Ιουνίου στην εξάλειψη του στοκ των 84.000 κύριων συντάξεων και των 6.000 εφάπαξ, ενώ πρέπει να ξεκινήσουν οι απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση 90.000 ληξιπρόθεσμων αιτήσεων για επικουρική σύνταξη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr, εντός της εβδομάδας θα ξεκινήσει η έκδοση των απαιτούμενων αποφάσεων και εγκυκλίων για την άμεση εφαρμογή του νόμου, με τον οποίο προωθείται μεταξύ άλλων η τοποθέτηση στελεχών από τον ιδιωτικό και ευρύτερο δημόσιο τομέα σε διευθυντικές θέσεις του ταμείου, η καταβολή πριμ παραγωγικότητας μέχρι 7.800 ευρώ το χρόνο στους εργαζόμενους, η δημιουργία νέας αυτοτελούς Μονάδας Εσωτερικών Ερευνών με επικεφαλής πρώην ανώτερο δικαστικό (Αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου) για την εξέταση των καταγγελιών ασφαλισμένων και η δημιουργία εταιρείας ειδικού σκοπού για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του e-ΕΦΚΑ.

    Υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Εργασίας αναφέρουν ότι ο νόμος για τον εκσυγχρονισμό του e- ΕΦΚΑ είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου 1555, αλλά και την συνεργασία με πιστοποιημένους δικηγόρους και λογιστές για την ταχύτερη έκδοση των συντάξεων. Σύμφωνα με την διοίκηση του ΕΦΚΑ, μέχρι σήμερα έχουν δοθεί 500 αιτήσεις συνταξιοδότησης σε ιδιώτες και μέχρι το τέλος του μήνα θα εκδοθούν οι πρώτες αποφάσεις. Συνολικά έχουν πιστοποιηθεί 458 λογιστές και δικηγόροι.

    Παράλληλα, μέχρι τον Ιούνιο θα έχει ολοκληρωθεί η υπηρεσία myefkalive, καθώς θα έχει επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα. Σήμερα λειτουργεί σε όλα τα νησιά εκτός της Κρήτης, καθώς και σε ορισμένες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ