• LIFE&STYLE

    Τζάκι Κένεντι: Αυτό είναι το ιστορικό σπίτι που πωλείται 19,5 εκατ. δολάρια

    • NewsRoom
    Το σπίτι της Τζάκι Κένεντι

    Το εξωτερικό μέρος του σπιτιού


    Πωλητήριο «κρεμάστηκε» στο σπίτι της Τζάκι Κένεντι και όσοι πιστοί… προσέλθετε. Πρόκειται για την κατοικία της άλλοτε Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, που έμεινε μετά τη δολοφονία του συζύγου της, Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Κένεντι.

    Είναι μια έπαυλη που έχει κτιστεί στις αρχές τη δεκαετίας του 1790 και ξεχωρίζει λόγω των κόκκινων τούβλων. Αλλοι γνωστοί ιδιοκτήτες του σπιτιού ήταν ο υπουργός Πολέμου Newton D. Baker και η πρώην Μις Αμερική Yolande Betbeze Fox.

    Οσο για το κόστος του σπιτιού; Αν έχετε 19,5 εκατ. δολάρια μπορείτε να το αποκτήσετε. Η Τζάκι πάντως το είχε αποκτήσει το 1963 αντί 195 χιλ. δολαρίων. Βέβαια, το σπίτι στην Τζορτζτάουν κόστιζε πριν από λίγο καιρό περί τα 26 εκατ. ευρώ.

    «Το 2017, αυτό το σπίτι ενσωματώθηκε σε ένα πραγματικά μοναδικό κτήμα που εκτείνεται σε πάνω από 1.486 τετραγωνικά μέτρα, με 13 υπνοδωμάτια, 13 πλήρη μπάνια και 5 WC» ανέφερε η αγγελία.

    Σύμφωνα με την ιστορία του κτιρίου, το 1997, ο μεγιστάνας των κατασκευών Ντέιβιντ Χάτζενς αγόρασε ένα από τα διπλανά σπίτια αντί 1,2 εκατ. δολαρίων και το 2006, αγόρασε και το δεύτερο —χτισμένο περίπου το 1880— για 1,65 εκατ. δολάρια. Τελικά, το 2017, κατάφερε να αποκτήσει και την πρώην κατοικία Κένεντι από την περιουσία της Φοξ, για 5,25 εκατ. δολάρια.

    Δείτε εδώ την αγγελία από το Sotheby’s

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ