• LIFE&STYLE

    Αριστοτέλης Ωνάσης – Τζάκι Κένεντι: Απίστευτες αποκαλύψεις για τη σκοτεινή πλευρά του γάμου-συμβολαίου

    Αριστοτέλης Ωνάσης, Τζάκι Κένεντι


    Νέες, απίστευτες αποκαλύψεις ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για τον περίφημο γάμο του Έλληνα κροίσου, Αριστοτέλη Ωνάση, και της χήρας του πρώην προέδρου της Αμερικής, Τζον Κένεντι, Τζάκι Κένεντι Ωνάση.

    Η ένωση των δύο έγινε μέσα από έναν μυθικό γάμο, ο οποίος απασχόλησε, τότε, την παγκόσμια κοινότητα, τα διεθνή μέσα, αλλά και τις αμερικανικές Αρχές, καθώς στην απόφαση αυτή της χήρας Τζάκι εμπλέκονταν άμεσα και τα δύο παιδιά του δολοφονηθέντα προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Κένεντι. Η λάμψη που περιέβαλλε, ωστόσο, αυτό το γάμο, όπως φαινόταν από έξω, δεν είχε καμία σχέση με το σκοτάδι που επικρατούσε στην πραγματικότητα μεταξύ των δύο νυμφευμένων.

    Και για τους δύο, ο γάμος αυτός ήταν ο δεύτερος που έκαναν, καθώς ο Αριστοτέλης Ωνάσης είχε χωρίσει από την Τίνα Λιβανού, η οποία στη συνέχεια, σε μια μορφή εκδίκησης παντρεύτηκε τον αιώνιο ανταγωνιστή του Ωνάση και χήρο της αδελφής της, Σταύρο Νιάρχο. Η Τζάκι Κένεντι, από την άλλη, ήταν η σύζυγος του Τζον Κένεντι και η πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών.

    O γάμος της Τζάκι Κένεντι με τον Αριστοτέλη Ωνάση

    Αυτό δεν ήταν το μόνο κοινό που είχαν οι δυο τους, όταν αποφάσισαν να τελέσουν αυτό τον γάμο. Το άλλο, πιο σημαντικό, είναι το σκεπτικό πίσω από την απόφαση. Συγκεκριμένα, ο Ωνάσης και η Κένεντι είχαν ισχυρά κίνητρα για να κάνουν αυτό το γάμο, κίνητρα που εξυπηρετούσαν τα συμφέροντά τους και ουδεμία σχέση είχαν με βαθιά και αληθινά συναισθήματα.

    Για τον Αριστοτέλη Ωνάση, ο γάμος αυτός ήταν μια ακόμη από τις πολλές επιχειρηματικές κινήσεις που έκανε, πιστεύοντας ότι θα τον κρατήσουν ψηλά στο διεθνές τζετ σετ, εκτοξεύοντας ακόμη περισσότερο τις δουλειές και τα κέρδη του. Η Τζάκι Κένεντι, από την άλλη, ήταν μια γυναίκα πολύ μόνη. Όσο ζούσε ο Τζον Κένεντι, η Τζάκι αναγκάστηκε να υποστεί τις απανωτές προδοσίες του, με το πλήθος εξωσυζυγικών σχέσεων που είχε, εκθέτοντας το όνομά της στην αμερικανική κοινωνία.

    O γάμος του Αριστοτέλη Ωνάση με την Τζάκι Κένεντι

    Μετά τη δολοφονία του προέδρου των ΗΠΑ, η Τζάκι έμεινε εντελώς μόνη με τα δύο παιδιά της και μην έχοντας, πια, κανένα στήριγμα. Ο Αριστοτέλης Ωνάσης ήταν η τέλεια περίπτωση για ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή της, όπου θα μπορούσε να ξεγελάσει την μοναξιά της, αλλά και να παρέχει ένα περιβάλλον ασφάλειας στα παιδιά της.

    Παρά το γεγονός ότι και οι δύο εξυπηρετούσαν συμφέροντα, ωστόσο, η Τζάκι είχε δει αυτό τον γάμο πιο συναισθηματικά και προσπάθησε πραγματικά να είναι η σύντροφος του Αριστοτέλη, με την ουσιαστική έννοια. Εκείνος, όμως, δεν συγκινήθηκε ποτέ από αυτή της τη στάση, καθώς η καρδιά του παρέμεινε αφιερωμένη στη γυναίκα που τον σημάδεψε, την Μαρία Κάλλας.

    Ωνάσης- Τζάκι
    O γάμος του Αριστοτέλη Ωνάση με την Τζάκι Κένεντι

    Οι νέες αποκαλύψεις

    Την εικόνα αυτή έρχονται να επιβεβαιώσουν τα νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, μέσα από τις αποκαλύψεις που έκανε στο βιβλίο της η στενή φίλη της Τζάκι Κένεντι, Κάρλι Σιμόν. Η Daily Mail δημοσίευσε αποσπάσματα του βιβλίου της στιχουργού και συγγραφέα, με τίτλο «Touched By the Sun», στα οποία ρίχνει φως σε σκοτεινές πλευρές του γάμου του Έλληνα μεγιστάνα με την Τζάκι Κένεντι.

    «Δεν θα την είχα αφήσει να παντρευτεί τον Αριστοτέλη, αν την γνώριζα τότε. Θα είχα κάνει κάτι για να διαλύσω τη σχέση», γράφει χαρακτηριστικά η Σιμόν.

    Στη συνέχεια, η συγγραφέας εξιστορεί ότι ο Ωνάσης «λουζόταν» με κολόνια πριν να δει την Μαρία Κάλλας, με την οποία διατηρούσε παράνομη σχέση, ενώ ήταν παντρεμένος και παρά το γεγονός ότι η πτήση μέχρι να δει την τραγουδίστρια της όπερας θα διαρκούσε έξι ώρες. Η συγγραφέας, μάλιστα, ανακαλεί στο βιβλίο της μια συζήτηση που είχε με την Τζάκι Κένεντι σχετικά με τον Ωνάση. «Ο ίδιος αντιμετώπιζε τον εαυτό του ως τον Οδυσσέα και δεν ήμουν εγώ αυτή που θα τον αμφισβητούσα», είχε πει η Τζάκι στην Σιμόν.

    Αριστοτέλης Ωνάσης και Τζάκι Κένεντι

    Όπως της είχε εξομολογηθεί, επιπλέον, «είχα μεγάλη ανάγκη από κάποιου είδους προστασία και ο Αριστοτέλης μου την πρόσφερε. Χρειαζόμουν αυτή την προστασία για την Καρολίν και τον Τζον (τα παιδιά της Τζάκι Κένεντι). Αυτή είναι η έμφυτη τάση της γυναίκας, να προστατεύει τα παιδιά της με κάθε τρόπο», είχε συμπληρώσει τότε η χήρα του προέδρου των ΗΠΑ.

    Στο βιβλίο περιγράφεται, ακόμη, με λεπτομέρειες η περίοδος που ο μεγιστάνας έδειχνε να βαρέθηκε το γάμο του και θέλησε να επιστρέψει στην αιώνια ερωμένη του, την πριμαντόνα της όπερας, Μαρία Κάλλας.

    Αριστοτέλης Ωνάσης, Τζάκι Κένεντι

    Ο Ωνάσης έλεγε, σύμφωνα πάντα με το βιβλίο, στην Τζάκι Κένεντι, ότι έπρεπε να ταξιδέψει στην Αγγλία για επισκέψεις σε ναυπηγία, αλλά η Τζάκι γνώριζε από τη μυρωδιά της κολόνιας του ότι αυτό δεν ήταν αλήθεια. «Αν θα τον συναντούσε στο αεροδρόμιο, θα την έβαζε τότε. Πιστεύω ότι ήθελε να μου δείξει ότι δεν ήμουν τα πάντα για εκείνον», είχε εκμυστηρευτεί η Κένεντι στην συγγραφέα.

    Η Τζάκι έκλεισε τη συζήτηση για τον Ωνάση με τη φράση «δεν ήθελε να με παρατήσει τελείως, ελπίζοντας ότι θα γινόμουν η ιδανική σύζυγος που ήλπιζε ότι είχε παντρευτεί».

    Τζάκι Κένεντι, Αριστοτέλης Ωνάσης



    ΣΧΟΛΙΑ