• LIFE&STYLE

    Τρία πράγματα που κάνουμε μετά το σεξ και είναι εντελώς λάθος

    ζευγάρι


    Άντρες και γυναίκες μετά το σεξ βρίσκονται σε μία ευχάριστη αλλά και ήρεμη κατάσταση, την οποία δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να “ταράξουν” εκείνη τη στιγμή. Άλλοι ξαπλώνουν αγκαλιά για ώρες, άλλους τους παίρνει ο ύπνος… Η περιοχή των γεννητικών οργάνων σε άντρες και γυναίκες, ειδικά μετά τον οργασμό, γίνεται ακόμη πιο ευαίσθητη γι’ αυτό και είναι καλό να την περιποιηθούμε λίγο παραπάνω μετά την σεξουαλική πράξη.

    Είναι κάποια πράγματα που κάνουμε μετά το σεξ ή κάποια που ξεχνάμε να κάνουμε και τα οποία είναι εντελώς λάθος. Δείτε παρακάτω και αλλάξτε τις συνήθειές σας για τη δική σας υγεία.

    1. Δεν πλενόμαστε ή σκουπιζόμαστε με μαντηλάκια καθαρισμού

    Μετά την σεξουαλική επαφή καλό είναι να πλένουμε τόσο την ευαίσθητη περιοχή όσο και τα χέρια μας, καθώς και αυτά είναι φορέας μικροβίων. Δεν χρειάζεται, βέβαια, να τρέξετε κατευθείαν στο μπάνιο! Μπορείτε να καθαρίσετε για αρχή την περιοχή με λίγο βρεγμένο χαρτί τουαλέτας. Ωστόσο, μην χρησιμοποιείτε μαντηλάκια καθαρισμού, γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις αυτά περιέχουν χημικά ή οινόπνευμα και αρωματικές ουσίες.

    2. Δεν πίνουμε νερό

    Είναι καλό μετά την σεξουαλική πράξη να πιούμε ένα ποτήρι νερό, καθώς έτσι και κρατάμε τον οργανισμό μας ενυδατωμένο, ο οποίος αφυδατώνεται κατά το σεξ, και μας προκαλεί ούρηση, που βοηθά στην απομάκρυνση των μικροβίων.

    3. Αλλάζουμε εσώρουχα, αλλά φοράμε συνθετικά

    Ακόμη κι αν πλυθείτε ή σκουπιστείτε και φορέσετε καθαρά εσώρουχα, δεν αρκεί. Τα εσώρουχα που θα φορέσετε θα πρέπει να μην είναι συνθετικά, καθώς η περιοχή είναι ακόμη ευαίσθητη και έχει υγρασία, με αποτέλεσμα τα συνθετικά εσώρουχα να ευνοούν την ανάπτυξη μυκητιάσεων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τρεις στάσεις που δεν απολαμβάνουν οι γυναίκες στο σεξ (και οι λόγοι!)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μια νέα έρευνα έρχεται να ταράξει τα νερά: Οι άντρες είναι πιο έξυπνοι!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έρευνα αποκαλύπτει πως όσοι είναι σε σχέση τείνουν να βάζουν περισσότερα κιλά



    ΣΧΟΛΙΑ