• LIFE&STYLE

    Έρευνα αποκαλύπτει πως όσοι είναι σε σχέση τείνουν να βάζουν περισσότερα κιλά

    ζευγάρι


    Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα του να είναι κάποιος σε σχέση, ωστόσο υπάρχουν και μερικά μειονεκτήματα. Ένα από αυτά τα μειονεκτήματα αποκάλυψε πρόσφατη έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε και στον Independent, κατά την οποία οι άνθρωποι που είναι σε σχέση είναι πιο πιθανό να βάλουν κιλά σε σχέση με τους singles.

    Γιατί συμβαίνει αυτό όμως;

    Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Central Queensland στην Αυστραλία αξιολόγησαν περισσότερους από 15.000 ενήλικες, τα τρία τέταρτα των οποίων ήταν σε σχέση, ώστε να μελετήσουν αν η σχέση ενός ατόμου μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά τους να έχουν έναν υγιεινό τ΄ροπο ζωής ή όχι.

    Η μέση ηλικία των συμμετεχόντων ήταν 52 ετών και υπήρξε ομοιόμορφη κατανομή μεταξύ ανδρών και γυναικών. Οι ερευνητές συγκέντρωσαν στοιχεία από ετήσιες έρευνες που διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια εννέα ετών από το 2005 έως το 2014.

    Η ομάδα, με επικεφαλής την Stephanie Schoeppe, ανακάλυψε ότι οι άνθρωποι στις σχέσεις τείνουν να ακολουθούν πιο υγιεινούς τρόπους ζωής.

    Τα ζευγάρια φάνηκε πως κατανάλωναν μεγαλύτερη ποσότητα φρούτων και λαχανικών και πως απέφευγαν το κάπνισμα, το υπερβολικό αλκοόλ και την κατανάλωση fast food. Εντούτοις, το ενδιαφέρον στοιχείο στην έρευνα ήταν πως οι δείκτες σωματικής μάζας τους ήταν πολύ υψηλότεροι απ’ ότι των ανθρώπων που ήταν singles.

    Η Schoeppe υποθέτει ότι αυτό θα μπορούσε να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως το ότι αισθάνονται λιγότερη πίεση στο να φαίνονται “καλοί” και το γεγονός ότι έχουν παιδιά.

    “Όταν τα ζευγάρια δεν χρειάζεται να φαίνονται ελκυστικά για να προσελκύσουν κάποιον, μπορεί να αισθάνονται πιο άνετα στην κατανάλωση περισσότερων τροφίμων ή να τρώνε περισσότερες τροφές με λίπος και ζάχαρη”, είπε η ειδικός στον New Scientist. “Επιπλέον, οι γονείς μπορούν να μπουν στον πειρασμό να τρώνε τα υπολείμματα του φαγητού των παιδιών τους και τα σνακ τους, γεγονός που οδηγεί σε αύξηση του βάρους.”

    Ομοίως, οι νεόνυμφοι κινδυνεύουν επίσης να κερδίσουν βάρος καθώς ξεκινούν την ζωή τους ως παντρεμένοι. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσίευσε το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης, οι νεόνυμφοι κέρδισαν κατά μέσο όρο 4 με 5 κιλά κατά το πρώτο έτος του γάμου τους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απαντήστε σε αυτές τις 15 ερωτήσεις για να δείτε αν η σχέση σας θα διαρκέσει

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κι όμως… Η φωνή του/της συντρόφου σας μπορεί να αποκαλύψει αν σας απατά!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σας έχουν απατήσει; Μην πτοείστε! Ιδού τα οφέλη της απιστίας σύμφωνα με την επιστήμη



    ΣΧΟΛΙΑ