• Μόδα: Πρωταγωνιστές

    Miuccia Prada: Η πολιτική επιστήμονας που διαμόρφωσε τη βιομηχανία της μόδας

    • NewsRoom


    Η Miuccia Prada γεννήθηκε τον Μάιο του 1949 στην Ιταλία και είναι εκτελεστική συν-διευθύντρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του ιταλικού οίκου μόδας Prada.

    Η μικρότερη εγγονή του Mario Prada, Miuccia, μεταμόρφωσε τον οίκο δερμάτινων προϊόντων της οικογένειάς της σε υπερδύναμη του κόσμου της μόδας. Το brand «Prada» αποτελεί τη «σημαία» του κολοσσού Prada Group, στον οποίο ανήκουν επίσης το brand Miu Miu και τα brand υποδημάτων Church’s και Car Shoe.

    Prada Spring/Summer 2018 Womenswear

    Η Prada απέκτησε διδακτορικό τίτλων σπουδών στις Πολιτικές Επιστήμες για να συνεχίσει την πορεία της μάλλον ανατρεπτικά, αφού στη συνέχεια σπούδασε μίμος, μπήκε στο κομμουνιστικό κόμμα και δούλεψε στο Piccolo Teatro του Μιλάνου. Μπήκε στην οικογενειακή επιχείρηση το 1978 και σταδιακά ξεκίνησε να σχεδιάζει για λογαριασμό ενός οίκου αξεσουάρ που ανήκε στην οικογένειά της το 1985, παράγοντας μια σειρά από μαύρα ελαφριά σακίδια που έγιναν αμέσως επιτυχία.

    Τρία χρόνια αργότερα, και με την ενθάρρυνση του συζύγου της Patrizio Bertelli, η Prada έκανε το ντεμπούτο της στη γυναικεία ένδυση με τη δική της σειρά ρούχων το 1988, την οποία περιέγραψε ως «φόρμες για τους ελαφρά μη προνομιούχους». Πρόσθεσε τη Miu Miu, μια δευτερεύουσα σειρά, η οποία έχει τώρα βάση το Παρίσι και έχει εξελιχθεί από μόνη της σε μία δυναμική φίρμα. Το 1995, η Prada κυκλοφόρησε την πρώτη της συλλογή ανδρικών ενδυμάτων.

    Το 2012, το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης άνοιξε τη «Μια Απίθανη Συζήτηση» (“An Impossible Conversation”), μια αναδρομική έκθεση της δουλειάς της Prada και της Ιταλίδας σχεδιάστριας Elsa Schiaparelli.

    Η Prada έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία για τη δουλειά της, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου CFDA International Designer Award το 2004 και του πρώτου βραβείου International Designer of the Year στα Βρετανικά Βραβεία Μόδας το 2013. Από το 2017, βρίσκεται στην 79η θέση της λίστας του Forbes με τις πιο δυναμικές γυναίκες του κόσμου.



    ΣΧΟΛΙΑ