• Μόδα: Πρωταγωνιστές

    Μαίρη Κατράντζου: Η Ελληνίδα σχεδιάστρια που έντυσε τη Μελάνια Τραμπ

    • NewsRoom

    Μαίρη Κατράντζου


    Έχοντας κυκλοφορήσει την επώνυμη κολεξιόν της το 2008, η σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου κέρδισε γρήγορα την αναγνώριση, αλλά και τη λατρεία, της βιομηχανίας της μόδας, με τα χαρακτηριστικά της σχέδια που προκαλούν οφθαλμαπάτες και τις καλά δομημένες γραμμές της. Η ίδια εξασφάλισε 15 διεθνείς προμηθευτές, όπως τους Colette και Joyce, μετά το ντεμπούτο της στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2009.

    Τα σχέδιά της πωλούνται από τότε σε περισσότερα από 250 σημεία λιανικής πώλησης. Το 2010, η Μαίρη Κατράντζου κέρδισε το βραβείο Swiss Textiles και ακολούθησε το Βραβείο Βρετανικής Μόδας για Ανερχόμενο Ταλέντο στη Γυναικεία Ένδυση. Στα πιο πρόσφατα βραβεία της συμπεριλαμβάνονται το Red Carpet Award στα Βρετανικά Βραβεία Μόδας, ενώ έχει λάβει και το BFC x Vogue Designer Fashion Fund.

    Γεννημένη το 1983 στην Ελλάδα, η Κατράντζου οδηγεί με τις πρόσφατες κολεξιόν της τη σχεδιαστική αισθητική της σε νέα κατεύθυνση, «μεταπηδώντας» από την εξερεύνηση διαφόρων μοτίβων στην καινοτομία σε νέες επιφάνειες και υφάσματα. Η σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2014 σημάδεψε την αλλαγή αυτή, με την κυκλοφορία της πρώτης σειράς τσαντών της – ένας τομέας που συνεχίζει να εξερευνά και στις τελευταίες σεζόν.

    MARY KATRANTZOU FALL/ WINTER 2016

    Η Κατράντζου ξεκίνησε τις σπουδές της στο Rhode Island School of Design των ΗΠΑ με στόχο να αποκτήσει πτυχίο στην Αρχιτεκτονική, αλλά συνέχισε στη σχολή Central Saint Martins, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο σχέδιο μόδας και στη συνέχεια έκανε το μεταπτυχιακό της. Η Ελληνίδα σχεδιάστρια ανέπτυξε τη μοναδική αισθητική της μέσα από τις σπουδές της, ολοκλήρωσε την πρακτική της για τη σχεδιάστρια Σοφία Κοκοσαλάκη, ενώ δημιούργησε μοτίβα ως freelance σχεδιάστρια για τον Bill Blass.

    Rihanna wearing Mary Katrantzou

    Το 2008, η Κατράντζου επιλέχθηκε να ανοίξει το σόου αποφοίτων του Central Saint Martins, όπου η κολεξιόν της προτάθηκε για το βραβείο Harrods και L’Oréal Professionnel Award. Μετά από αυτό, η σχεδιάστρια εξασφάλισε την επιχορήγηση «NEWGEN», από το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας, για έξι συνεχείς σεζόν, ξεκινώντας από την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2009.

    Η Κατράντζου έχει στο ενεργητικό της πολλές σημαντικές συνεργασίες από το λανσάρισμα της επωνυμίας της, με πιο πρόσφατη την κυκλοφορία της δεύτερης κολεξιόν με την Adidas Οriginals τον Ιούλιο του 2016. Μεταξύ άλλων, έχει υπογράψει αποκλειστικά σχέδια για το Μπαλέτο της Νέας Υόρκης και ένα φάσμα σχεδίων για τους οίκους Moncler και Longchamp.

    Adidas Originals by Mary Katrantzou

    Τον Ιούνιο του 2017, η Μελάνια Τράμπ επέλεξε δημιουργία της σχεδιάστριας για το πικνίκ με το Κογκρέσο στον Λευκό Οίκο.

    First Lady Melania Trump wearιing Mary Katrantzou

     



    ΣΧΟΛΙΑ