• Μόδα: Πρωταγωνιστές

    Rita Ora: Η γυναίκα «χαμαιλέων»


    Η Rita Ora είναι Βρετανή τραγουδίστρια και ηθοποιός, η οποία έγινε γνωστή από το single του DJ Fresh ‘Hot Right Now’, στο οποίο ήταν η βασική τραγουδίστρια. Τράβηξε την προσοχή του Jay-Z, με τη δισκογραφική του οποίου κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ, ‘Ora’ και έγινε από τις δυναμικότερες παρουσίες στη μουσική βιομηχανία, αφού τα κομμάτια της σκαρφάλωναν στην κορυφή των βρετανικών charts το ένα μετά το άλλο. Η Ora έχει αναλάβει επίσης το ρόλο του κριτή σε διάφορα talent show στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ, όπως το ‘The X Factor‘ και ‘America’s Next Top Model’.

    Η Ora, η οικογένεια της οποίας αντιμετώπισε μεγάλη καταπίεση στη πατρίδα της, το Κόσοβο, πήγε στο Ηνωμένο Βασίλειο ως πρόσφυγας. Η ίδια είναι φιλάνθρωπος και θερμή υπερασπίστρια των δικαιωμάτων των γυναικών.

    H Rita Ora ξεκίνησε να τραγουδά από πολύ μικρή ηλικία, στην παμπ του πατέρα της στο Λονδίνο. Ωστόσο, η καριέρα της ξεκίνησε από την υποκριτική, όταν το 2004 εμφανίστηκε σε ένα επεισόδιο της σειράς ‘The Brief’ και την ίδια χρονιά ανέλαβε το ρόλο μιας Αλβανίδας μετανάστριας στην ταινία ‘Spivs’.

    Τον Μάιο του 2012, κυκλοφόρησε το single ‘R.I.P.’ σε συνεργασία με την Τinie Tempah, το οποίο ακολούθησε το ‘How We Do (Party) τον Αύγουστο. Και τα δύο κομμάτια έφτασαν στην κορυφή των charts και συμπεριλήφθηκαν αργότερα στο πρώτο της άλμπουμ ‘Ora’.

    Το 2014 κυκλοφόρησε το νέο της single ‘I Will Never Let You Down’ και τον επόμενο μήνα συνεργάστηκε με την Iggy Azalea για το single ‘Black Widow’, το οποίο έγινε μεγάλη επιτυχία σε όλο τον κόσμο. Το 2015 συμμετείχε στο talent show, ‘The Voice UK’, ως κριτής και την ίδια χρονιά στο ‘The X Factor’. Αυτή τη στιγμή κατέχει το ρόλο του κριτή και της παρουσιάστριας στο σόου ‘America’s Next Top Model’.
    Η Ora έπαιξε το ρόλο της Mia Grey, στην κινηματογραφική σειρά ‘Fifty Shades of Grey’. Η ξανθιά σεξοβόμβα έχει φιλοξενηθεί επίσης στα εξώφυλλα των μεγαλύτερων περιοδικών του κόσμου, όπως των Elle UK, El Pais Semanal, Modzik, Flair και Cleo.
    Γνωστή για το εκκεντρικό της στιλ και την ικανότητά της να «μεταμορφώνεται» στις δημόσιες εμφανίσεις της, η Rita Ora αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα fashion icons της γενιάς της και έχει εκδηλώσει έντονα την αγάπη της για τη μόδα μέσα από διακεκριμένες συνεργασίες και την κυκλοφορία της δικής της σειράς ρούχων.
    To 2014 η RnB τραγουδίστρια πρωταγωνίστησε στην καμπάνια του οίκου DKNY και την ίδια χρονιά η Adidas ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την τραγουδίστρια, προκειμένου να σχεδιάσει τη σειρά ρούχων Adidas Originals. Η πολύ επιτυχημένη συνεργασία με το brand συνεχίστηκε μέχρι το 2016, με τη 15η και τελευταία κολεξιόν.
    Το 2016, η τραγουδίστρια συνεργάστηκε με το ιταλικό brand Tezenis, ενώ έγινε και το πρόσωπο της σειράς ρούχων ‘Material Girl’ της Madonna.
    Αποτέλεσμα εικόνας για rita ora 'Material Girl'

    To 2018 η Ora ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει τη δική της σειρά ρούχων, με το όνομα ‘Roara Republic’. Η unisex κολεξιόν είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στην ιστοσελίδα της από τις 3 Μαρτίου.

    ‘Roara Republic’

    «Είμαι τόσο παθιασμένη με τη μόδα, οπότε είναι μεγάλη τιμή για μένα να μπορώ να το εκφράσω αυτό με τη δική μου κολεξιόν. Ο στόχος της είναι να σας εμπνεύσει ώστε να είτε ο καλύτερος εαυτός σας!», ανέφερε η ίδια για το project.



    ΣΧΟΛΙΑ