• Μόδα: Πρωταγωνιστές

    Tyra Banks: Το supermodel που αρνήθηκε να συμμορφωθεί


    Γεννημένη τον Δεκέμβριο του 1973 στην Καλιφόρνια, η Tyra Banks έγινε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μοντέλα στη διεθνή σκηνή και η πρώτη μαύρη γυναίκα που εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού Sports Illustrated. Αργότερα, έγινε παρουσιάστρια του τηλεοπτικού σόου America’s Next Top Model και απέκτησε το δικό της talk show, για το οποίο κέρδισε δύο βραβεία Emmy.

    Αποτέλεσμα εικόνας για tyra banks

    Η Banks συνέχισε να επεκτείνει τις επιχειρηματικές τις δραστηριότητες με την κυκλοφορία της δικής σειράς καλλυντικών το 2014. Από το 2017, η Banks έχει αντικαταστήσει τον Nick Cannon ως παρουσιάστρια του America’s Got Talent. Μεταξύ άλλων, έχει περπατήσει στις πασαρέλες των πιο διακεκριμένων οίκων της βιομηχανίας, όπως των Chanel, Oscar de la Renta, Yves Saint Laurent, Anna Sui, Christian Dior, Donna Karan και Calvin Klein.

    Αποτέλεσμα εικόνας για tyra banks sexy

    Το 1990, όσο πήγαινε ακόμη σχολείο, η Banks κατάφερε να υπογράψει συμβόλαιο με το πρακτορείο Elite Model Management, το μεγαλύτερο πρακτορείο μοντέλων στον κόσμο. Την ίδια χρονιά, έκανε την πρώτη της φωτογράφιση για το περιοδικό Seventeen.

    Σχετική εικόνα

    Η Banks ανήλθε γρήγορα στο χώρο της μόδας και κατάφερε να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα supermodels του κόσμου. Περπάτησε σε 25 σόου όσο ήταν στο Παρίσι το 1991, ένα πρωτοφανές φαινόμενο για κάποια τόσο νέα στη βιομηχανία. Ωστόσο, στα μέσα της δεκαετίας του 1990 η Banks άρχισε να παίρνει βάρος. Αρνούμενη να «λιμοκτονήσει» για να αντεπεξέλθει στα πρότυπα ομορφιάς της πασαρέλας, η Banks επέστρεψε στις ΗΠΑ και συνέχισε να εργάζεται ως μοντέλο εσωρούχων και μαγιό, καθώς στις ΗΠΑ τα σώματα με καμπύλες ήταν πιο καλοδεχούμενα.

    Σχετική εικόνα

    «Κέρδιζα τα χρήματά μου με 20 κιλά περισσότερα από το μέσο μοντέλο», έχει αναφέρει η ίδια. «Και τότε ήταν που έγινα διάσημη. Η Victoria’s Secret είπε πως πούλησα περισσότερα εσώρουχα από οποιαδήποτε άλλη και περπατούσα στην πασαρέλα με περισσότερες καμπύλες από τα άλλα κορίτσια».

    Το 1996, η Tyra Banks έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα που εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού GQΈνα χρόνο αργότερα, έγινε επίσης η πρώτη Αφρο-Αμερικανίδα που εμφανίστηκε στο Sports Illustrated καθώς και στον κατάλογο της Victoria’s Secret.
    Υπέγραψε επικερδή συμβόλαια με την εταιρία καλλυντικών Cover Girl και με τη Victoria’s Secret, και μπήκε στη λίστα του περιοδικού People με τους 50 ομορφότερους ανθρώπους στον κόσμο.Αποτέλεσμα εικόνας για tyra banks sexy

    Το 2003, η Banks έκανε την είσοδό της στον κόσμο των τηλεοπτικών ρεάλιτι όταν έγινε παραγωγός και παρουσιάστρια του σόου Αmerica’s Next Top Model, με 20 σεζόν στο ενεργητικό του και ένα τεράστιο τηλεοπτικό κοινό. Το διάσημο μοντέλο απέκτησε το δικό του σόου από το 2005 έως το 2010, με το όνομα The Tyra Show.



    ΣΧΟΛΙΑ