• Κοινωνία

    Logos MUN: Το συνέδριο προσομοίωσης των Ηνωμένων Εθνών έρχεται στις 11 και 12 Νοεμβρίου

    • NewsRoom


    Το Logos MUN (Model United Nations) είναι ένα συνέδριο προσομοίωσης των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο διοργανώνεται για πρώτη φορά φέτος. Θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μωραΐτη, στις 11 και 12 Νοεμβρίου και απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

    Στην τελετή έναρξης του συνεδρίου θα παραβρεθεί ο Ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης και στην τελετή λήξης ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Θεόδωρος Σκυλακάκης. Στη διάρκεια του συνεδρίου θα απευθύνει χαιρετισμό αντιπροσωπεία του Ευρωκοινοβουλίου Νέων Ελλάδος (ΕΚΝΕ) και επίσης, στα πλαίσια ενός expert talk, θα μιλήσει ο Jai Μέξης, συν-ιδρυτής της ΜΚΟ Odyssea και απόφοιτος του ΙΒ της Σχολής Μωραΐτη. Η διοργάνωση του συνεδρίου είναι πρωτοβουλία 4 τελειόφοιτων μαθητών του IB της Σχολής Μωραΐτη (Αλέξης Παπαγιαννακόπουλος, Αλέξανδρος Κεντούρης, Αχιλλέας Σακελλαρίδης, Δημήτρης Δάφνος). Όλοι τους έχουν υπάρξει μέλη του Ομίλου Forensics του Σχολείου και έχουν συμμετάσχει σε αντίστοιχα συνέδρια προσομοίωσης Ηνωμένων Εθνών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

    Σε έναν κόσμο όπου η προσβασιμότητα σε ευκαιρίες είναι περιορισμένη, το Logos MUN είναι το μοναδικό ανάλογο συνέδριο πανελληνίως με μηδενικό κόμιστρο συμμετοχής. Στόχος της οργανωτικής ομάδας είναι να συμμετάσχει ένας ισορροπημένος αριθμός μαθητών τόσο από δημόσια όσο και από ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας και της επαρχίας. Οι διοργανωτές του Logos MUN συνεργάζονται με το Ευρωκοινοβούλιο Νέων Ελλάδος, χάρη στη συμμετοχή τους στις εθνικές αποστολές του οργανισμού. Μέσω της τεχνογνωσίας του ΕΚΝΕ, το Logos MUN θα περιλαμβάνει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και μια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Το συνέδριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΕΚΝΕ, των χορηγών Mononews (χορηγός επικοινωνίας), McCann Worldgroup και Δούνιας & ΣΙΑ Ο.Ε, και του τμήματος CAS (Creativity Activity Service) του διπλώματος International Baccalaureate (IB) της Σχολής Μωραΐτη. Το πρόγραμμα CAS έχει ως στόχο την ανάδειξη των μαθητών σε υπεύθυνους και ευαισθητοποιημένους πολίτες τόσο μέσω της συμμετοχής σε εθελοντικές δράσεις -στο πλαίσιο της κοινωνίας των πολιτών (Service)- όσο και σε αθλητικές (Activity) και δημιουργικές (Creativity) δραστηριότητες.

    Διαβάστε επίσης:

    Ξεκινά η μαζική παραγωγή των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη

    Οι Kasselistas, οι «Ομπρελίστας», οι διαγραφές και η διάσπαση που έρχεται

    Ανδρέας Ανδρεάδης (Sani/Ikos): Οικονομικά επωφελής η στροφή στα ESG – Πώς θα γίνει θετικό το αποτύπωμα της κλιματικής αλλαγής στον τουρισμό



    ΣΧΟΛΙΑ