• LIFE&STYLE

    Σάνεν Ντόχερτι: Πώς ο καρκίνος άλλαξε τη ζωή της και οι φόβοι για το μέλλον

    • Νίκη Καξερή

    Σάνεν Ντόχερτι Φωτογραφία: Peggy Sirota


    Μετά από μία μακρά και δύσκολη περίοδο με χημειοθεραπείες και επεμβάσεις αποκατάστασης, η Σάνεν Ντόχερτι «άνοιξε» την καρδιά της και εξομολογήθηκε στην ιστοσελίδα Health πώς ο καρκίνος επηρέασε τις σχέσεις της, την προσπάθειά της να αγαπήσει ξανά το σώμα της, αλλά και τους στόχους της για το μέλλον.

    Η γνωστή Αμερικανίδα ηθοποιός, που έγινε γνωστή μέσα από τους ρόλους της Μπρέντα στο Beverly Hills: 90210 και της Πρου στο Charmed, διαγνώστηκε με καρκίνο του στήθους το 2015 και ξεκίνησε ορμονοθεραπεία, που αποδείχτηκε αναποτελεσματική με τον καρκίνο να προχωρά στους λεμφαδένες.

    Τον Μάιο του 2016 υποβλήθηκε σε μαστεκτομή και ξεκίνησε χημειοθεραπείες και ακτινοθεραπείες. Ένα χρόνο μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των θεραπειών, υποβλήθηκε σε επεμβάσεις αποκατάστασης. Πλέον ο καρκίνος βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο ο φόβος για επανεμφάνιση της νόσου εξακολουθεί να υπάρχει.

    Όπως αποκάλυψε η Σάνεν Ντόχερτι στο Health, έζησε δύσκολες στιγμές, ωστόσο δίπλα της είχε την μητέρα της και τον σύζυγό της και φωτογράφο, Κερτ Ισβαριένκο.

    «Θυμάμαι να μπαίνω στο μπάνιο να λούσω τα μαλλιά μου και άρχισαν να πέφτουν ολόκληρες τούφες. Άρχισα να ουρλιάζω και να φωνάζω την μαμά μου. Πιστεύω στιγμές σαν και αυτή ήταν πιο δύσκολες και από τις επεμβάσεις.

    Έλεγα, “Θεέ μου, είναι πραγματικότητα”. Αμέσως πήρα την απόφαση να ξυρίσω το κεφάλι μου. Μια φίλη μου ήρθε και με ξύρισε. Γελάσαμε και κλάψαμε. Μου τα ξύρισε σταδιακά, λίγο-λίγο, σε στυλ punk rock, μετά τις δύο πλευρές… Ήταν μία ωραία εμπειρία, αν σκεφτείς ότι ήμουν συντετριμμένη», δήλωσε η Σάνεν.

    Σάνεν Ντόχερτι
    Φωτογραφία: Peggy Sirota

    Σε ακόμα μία συγκλονιστική εξομολόγηση προχώρησε η ίδια λέγοντας πως «Καθοριστική στιγμή για μένα ήταν όταν ήμουν θανατηφόρα άρρωστη από την χημειοθεραπεία. Υπήρξαν φόβοι ότι θα παύσουν να λειτουργούν εντελώς τα όργανά μου, επειδή έκανα συνέχεια εμετό.

    Υπήρξε στιγμή που δεν μπορούσα να σηκώσω το κεφάλι μου, δεν μπορούσα να φάω ούτε παγάκι, είχα τελειώσει. Και ο Κερτ έκλαιγε λέγοντάς μου “σε παρακαλώ, μην με αφήσεις”.

    Τον κοίταξα και σκέφτηκα ότι δεν μπορώ να του το κάνω αυτό. Έτσι, έψαξα μέσα μου, συγκέντρωσα όλες μου τις δυνάμεις και πήρα φόρα για να το ξεπεράσω. Ο Κερτ κι εγώ έχουμε περάσει ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να περάσει ένα ζευγάρι και βγήκαμε πιο δυνατοί».

    Σάνεν Ντόχερτι
    Φωτογραφία: Peggy Sirota

    Μιλώντας για τις ουλές που υπάρχουν στο σώμα της, η ίδια εξομολογήθηκε ότι «Μου αρέσει που το σώμα μου είναι δυνατό και έχει την ικανότητα να παλέψει με κάτι τέτοιο, όπως είναι ο καρκίνος. Προσπαθώ να του δείχνω περισσότερη εκτίμηση πηγαίνοντας σε διατροφολόγο και κάνοντας ενδυνάμωση και μπόξινγκ καθημερινά.

    Το πιο σημαντικό είναι ότι άλλαξε η αντίληψή μου για το τι είναι ‘σέξι’. Για μένα πλέον, σέξι είναι η δύναμη. Σέξι είναι η ευαισθησία. Σέξι είναι η συμπόνια. Σέξι είναι η χάρη. Γιατί να με νοιάζει τόσο πολύ το εξωτερικό “κέλυφος”;»

    Σχέδια για το μέλλον

    Η ηθοποιός και σκηνοθέτης αποκάλυψε ότι πλέον δεν μπορεί να γίνει μητέρα με τον φυσικό τρόπο. Μάλιστα, αν και έχει σκεφτεί να υιοθετήσει ή να αποκτήσει ένα παιδί μέσω παρένθετης μητέρας, η ίδια στο μυαλό της φοβάται την πιθανότητα ότι το παιδί της μπορεί να μεγαλώσει χωρίς την μητέρα του.

    «Θα ζω σε πέντε χρόνια; Θα είμαι ακόμα εδώ σε δέκα χρόνια; Δεν θα ήθελα με τίποτα το 10χρονο παιδί μου να θάψει τη μητέρα του», δήλωσε η ίδια.

    Όσο για την καριέρα της, η 47χρονη ηθοποιός δήλωσε ανυπόμονη για την πλήρη επιστροφή της στο επάγγελμα που τόσο αγαπά και παραδέχτηκε πως για πρώτη φορά στη ζωή της δεν θα δουλεύει τόσο για τα χρήματα, όσο για τον εαυτό της.

    Αυτό που πλέον την κάνει χαρούμενη είναι τα μικρά πράγματα στη ζωή:

    «Η έκφραση που παίρνει ο σκύλος μου. Ο άνδρας μου που παίζει air guitar, καθώς προχωράμε στον δρόμο. Είναι όλες αυτές οι μικρές στιγμές που σε κάνουν να χαμογελάς και να νιώθεις χαρά που είσαι ακόμα εδώ για να της απολαύσεις».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γνωστή ηθοποιός αποκάλυψε ότι απέβαλε – Το συγκινητικό μήνυμα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλίσα Μιλάνο: «Έπεσα θύμα σεξουαλικής επίθεσης όταν ήμουν έφηβη»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν προσέλαβε δικηγόρο που εκπροσωπούσε το θύμα του, Ρόουζ ΜακΓκόουαν



    ΣΧΟΛΙΑ