• LIFE&STYLE

    Αλίσα Μιλάνο: «Έπεσα θύμα σεξουαλικής επίθεσης όταν ήμουν έφηβη»

    • Νίκη Καξερή
    αλισα-μιλανο

    Αλίσα Μιλάνο


    Η Αλίσα Μιλάνο για ακόμα μία φορά χρησιμοποιεί το βήμα που της δίνει το Twitter προκειμένου να ρίξει φως σε σημαντικά θέματα που απασχολούν την κοινωνία. Μετά το κίνημα #MeToo κατά της σεξουαλικής κακοποίησης, που διέδωσε παγκοσμίως με ένα hashtag, η ηθοποιός και ακτιβίστρια αποκάλυψε ότι έχει δεχτεί σεξουαλική επίθεση δύο φορές.

    Την Παρασκευή χρησιμοποιώντας το hashtag #WhyIDidntReport, η Μιλάνο μοιράστηκε τη δική της τραυματική εμπειρία, εξηγώντας πως είναι δύσκολο για κάποιον να καταγγείλει την επίθεση, καθώς συχνά οι ιστορίες δεν γίνονται πιστευτές. Δίνοντας ως παράδειγμα τον εαυτό της, υποστήριξε πως την πρώτη φορά που δέχτηκε επίθεση υπήρξε έφηβη, δεν το κατήγγειλε στην αστυνομία, ενώ πέρασαν 30 ολόκληρα χρόνια για να μπορέσει να το πει στους γονείς της.

    Θέλοντας να πει την δική της ιστορία έγραψε ένα άρθρο την Κυριακή στο οποίο αναφέρει:

    «Δεν κατέθεσα ποτέ αναφορά στην αστυνομία. Δεν το είπα ποτέ στις Αρχές. Ποτέ δεν προσπάθησα να βρω δικαιοσύνη για τον πόνο μου, επειδή η δικαιοσύνη δεν ήταν ποτέ ανάμεσα στις επιλογές μου… Για μένα, το να μιλήσω σήμαινε να ξαναζήσω μία από τις χειρότερες στιγμές της ζωής μου. Σήμαινε ότι αναγνωρίζω την ύπαρξη του δράστη όταν ήθελα τίποτα άλλο παρά να ξεχάσω ότι του επιτρεπόταν να περπατάει στη Γη.»

    Η αποκάλυψη της Μιλάνο έγινε με αφορμή τις καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση και βιασμό εναντίον του Μπρετ Κάβανο και την υποστήριξη που δέχτηκε ο ίδιος από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

    Συγκεκριμένα, ο Τραμπ έγραψε στο Twitter: «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι, αν η επίθεση στην Δρ. Φορντ ήταν τόσο κακή όσο ισχυρίζεται εκείνη, θα τον είχαν καταγγείλει αμέσως στις τοπικές Αρχές η ίδια ή οι γονείς της», ενώ συμπλήρωσε ειρωνικά: «Ζητώ να μου φέρει το φάκελο με τις καταγγελίες για να μάθουμε την ημερομηνία, την ώρα και το μέρος!»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η 45χρονη Αλίσα Μιλάνο χωρίς ίχνος μακιγιάζ (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Τζένη Μελιτά «λυγίζει» on air – Γιατί δεν την κάλεσε η Μαντώ Γαστεράτου στο γάμο της; (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο τελευταίος σύντροφος του George Michael αποκαλύπτει: «Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει 4 φορές»



    ΣΧΟΛΙΑ