• LIFE&STYLE

    Πόσο θα κοστίζει μία εβδομάδα διαμονής στον Σκορπιό το 2024;

    Πόσο θα κοστίζει μία εβδομάδα διαμονής στον Σκορπιό το 2024;

    Σκορπιός


    To 2023 το ιδιωτικό νησί του Αριστοτέλη Ωνάση, του Αλέξανδρου και της Χριστίνας, της Μαρίας Κάλλας, της Jackie Kennedy-Onassis, της Αθηνάς Ωνάση, θα είναι αγνώριστο. Ποια ροζ βίλα; Ποιος στάβλος; Ποια μαρίνα «Christina» για να δένουν τα σκάφη; Τίποτα δεν θα θυμίζει τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες που μαρτυρούν τα απομεινάρια μιας λαμπερής ζωής.

    Ο Σκορπιός θα ανοίξει ως νέος προορισμός για την οικογένεια Rybolovlev και τους λίγους κατοίκους του πλανήτη που μπορούν να δώσουν 1 εκατομμύριο ευρώ (τουλάχιστον) για μία εβδομάδα διακοπών στον παράδεισο για τους ίδιους και τους φίλους τους.

    Ο Αριστοτέλης Ωνάσης με την Jackie Kennedy-Onassis

    Τι θέλουμε να βρούμε στον παράδεισο; Καταρχήν απόλυτο privacy, να μην μπορεί να μας εντοπίσει κανείς. Και ύστερα, να μπορούμε να ζήσουμε σαν βασιλιάδες, με ανέσεις, spa, τεχνολογία, τέχνη, μουσική, πρόσβαση σε οτιδήποτε καινούργιο συμβαίνει, μέσα στη φύση, σε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις με προδιαγραφές παλατιού.

    Αλλά ας ρωτήσουμε πρώτα τον «ξενοδόχο», τον Dmitry Rybolovlev, ο οποίος, θα πρέπει κάθε φορά να λέει ποιες χρονικές περιόδους δεν θα είναι στον Σκορπιό, για να μπορεί να νοικιαστεί από τους «ξένους».

    Ο ίδιος, ως συλλέκτης σημαντικών έργων καλλιτεχνών όπως είναι ο Picasso, ο Rothko, ο Modigliani, στο Τοp 10 των συλλεκτών σε όλο τον κόσμο, οχτώ χρόνια μετά την σημαντική επένδυση στο όνομα του, θέλει να μεταλλάξει το νησί της νοσταλγίας και της πολυτέλειας για τους περισσότερους Έλληνες, στο Νησί της Τέχνης.

    Tα αρχιτεκτονικά σχέδια για τον Σκορπιό

    Καθώς βρίσκεται στην 224η θέση στην λίστα του Forbes, με περιουσία που ξεπερνά τα 6 δις ευρώ, ονειρεύεται να δημιουργήσει κάτι που όμοιο του δεν έχει ξανασχεδιαστεί στον κόσμο. Στην Ελλάδα, σίγουρα.

    Κι αν μιλήσουν οι αριθμοί; Φανταστείτε 830 στρέμματα και επένδυση που πλησιάζει τα 400 εκ. ευρώ για τη δημιουργία ενός VIP Exclusive Club. Κανείς δεν ξέρει αν η ανακαινισμένη Ροζ Βίλα, ο πρώην στάβλος του Αριστοτέλη Ωνάση, θα γίνει τελικά Μουσείο.

    Έχουν διαρρεύσει πληροφορίες και σχέδια για υπόσκαφες κατοικίες με θέα το Μεγανήσι, με την εταιρία Μykinai S.A., στην οποία, ανήκει ο Σκορπιός να ελέγχει το πρότζεκτ, για μια ανοιχτή γκαλερί για λίγους, ένα θέρετρο για δισεκατομμυριούχους στο Ιόνιο με συνεδριακό κέντρο, γήπεδα, φάρμα, εκκλησία, θερμοκήπιο, ιππικό κέντρο, κέντρο πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εγκαταστάσεων, υπόσκαφες βίλες και ξενοδοχειακό συγκρότημα, το Σπίτι του Λόφου, master suite ή πιο σωστά Προεδρική Σουίτα για τον ιδιοκτήτη του Σκορπιού.

    Σκορπιός

    Αν κρίνουμε από τα αρχιτεκτονικά σχέδια που μελετάει ήδη το νορβηγικό γραφείο Snohetta, που επιμελήθηκε και το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο στην Ευρώπη, όπως και το κτίριο της εφημερίδας Le Monde στο Παρίσι, ο Σκορπιός του Αριστοτέλη Ωνάση θα είναι ο Σκορπιός του μέλλοντος.

    Ένα «smart» νησί με νέο δίκτυο οπτικών ινών με ένα δάσος με 200 ποικιλίες δέντρων, νέα μαρίνα για να δένουν τα σκάφη των υψηλών καλεσμένων, καθώς το σκάφος, για παράδειγμα, του Dmitry Rybolovlev, «Anna» ξεπερνά τα 110 μέτρα.

    Τι δεν θα μπορέσουν σίγουρα να αγγίξουν; Τους τάφους της οικογένειας Ωνάση. Μαζί με τα μυστικά τους. Και τις ιστορίες που θα μείνουν για πάντα στον Σκορπιό.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ