• LIFE&STYLE

    Thierry Mugler: «Πρέπει να είσαι γενναίος για να είσαι ευτυχισμένος»

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Jerry Hall -Thierry Mugler

    H Jerry Hall με τον Thierry Mugler


    Οι περισσότεροι γνωρίζουν τον Τhierry Mugler από τα αρώματα του, ανδρικά και γυναικεία.

    Και όσοι ακολουθούν με αφοσίωση τη μόδα, γνωρίζουν εδώ και δεκαετίες τον ιδιοφυή σχεδιαστή μόδας, που ξεκίνησε την καριέρα του σαν χορευτής, για να εξελιχτεί σε έναν αυτόφωτο δημιουργό, που έλειψε για λίγο από τα φώτα, για να επιστρέψει δυναμικά και να φύγει από τη ζωή την Κυριακή, στα 72 του χρόνια, και να γεμίσουν τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με τα φουτουριστικά του ρούχα και αξεσουάρ με όλες τις μούσες τους να τον αποχαιρετούν με δάκρυα και φως.

    Γυναίκες, τόσο διαφορετικές μεταξύ τους, όπως η Κim Kardashian, η Dua Lipa, η Irina Shayk, η Jerry Hall, έχουν φορέσει τουλάχιστον μία φορά δημιουργία-κοστούμι-ρόλο του πολυδιάστατου Manfred Thierry Mugler, όπως ήταν το πλήρες ονοματεπώνυμο του. Ενός ανθρώπου που έχει υπηρετήσει με πάθος την υψηλή ραπτική και το πρετ-α-πορτέ, χτίζοντας τo brand του και με μία σειρά από αρώματα που εξελίχτηκαν σε μπεστ-σέλερ.

    Kim Kardashian - Thierry Mugler
    Η Kim Kardashian με δημιουργία Mugler

    Μετά την πρόσφατη επιστροφή στη μόδα, πρόλαβε να δει την έκθεση με τίτλο «Couturissime» ή όταν η κουτύρ, η υψηλή ραπτική, διεκδικεί μια θέση στο μουσείο, με πρωταγωνιστή, ιδανικό αφηγητή, και ξεναγό, τον ίδιο. Στο Μουσείο των Διακοσμητικών Τεχνών, το Musee des Arts Decoratifs που έχει παράδοση να φιλοξενεί τις πιο ευφάνταστες και καλοσκηνοθετημένες εκθέσεις μόδας εδώ και χρόνια, δίπλα στο Λούβρο.

    dua lipa - Thierry Mugler
    H Dua Lipa με δημιουργία Thierry Mugler

    Μία ρετροσπεκτίβα για το έργο του Thierry Mugler και κοστούμια για τα πουλιά του παραδείσου, όπως συνήθιζε να αποκαλεί τα μοντέλα που έντυνε για τις επιδείξεις-υπερπαραγωγές που έφεραν την υπογραφή του. Έκθεση που έχει ταξιδέψει ήδη στον Καναδά, την Ολλανδία, την Γερμανία, και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τον Απρίλιο του 2022, όπως είχε προγραμματιστεί πριν από τον θάνατο του.

    Το όνομα του Thierry Mugler έχει συνδεθεί με αρώματα, φορέματα υψηλής ραπτικής, κοστούμια για το θέατρο και την όπερα, φωτογραφίες, το όνειρο. Ποιος ήταν όμως ο Τhierry Mugler; O ίδιος δεν θεώρησε ποτέ ότι είναι ένας σχεδιαστής μόδας. Ξεκίνησε την καριέρα του σαν επαγγελματίας χορευτής, ίσως γι’αυτό και να αγάπησε τόσο πολύ την τέχνη και τα ζωντανά θεάματα. Ανέκαθεν τον ενδιέφερε ο ερωτισμός και η γκροτέσκ διάσταση της μόδας. Με χιούμορ και άποψη.

    thierry mugler
    O Τhierry Mugler με την Irina Shayk

    Υπήρξε δυνατός αντίπαλος καταξιωμένων δημιουργών της πασαρέλας τη δεκαετία του 80, παρουσιάζοντας μια φουτουριστική εκδοχή της μόδας. Η πιο εντυπωσιακή επίδειξη της ζωής του ήταν το 1995 στο Cirque D’Hiver στο Παρίσι για τα 20 χρόνια της καριέρας του. Πρωταγωνίστριες στο σόου με ρούχα υψηλής ραπτικής η Kate Moss, η Naomi Campbell, η Jerry Hall, η Verucshka… Ήταν εκεί και ο James Brown, περπάτησε στην πασαρέλα και η Tippi Hedren με ένα ρούχο εμπνευσμένο από την ηρωίδα της στα «Πουλιά» του Alfred Hitchcock.

     Irina Shayk - mugler
    H Irina Shayk με κοστούμι Mugler

    O ίδιος απείχε για ένα χρονικό διάστημα από την κούρσα της μόδας. Για να ξανασυστηθεί. Και να βρει τη μόδα του να ταξιδεύει από την πασαρέλα σε μουσεία του κόσμου. Tον είχαν προσεγγίσει για να αναλάβει τον ρόλο του καλλιτεχνικού διευθυντή για τον οίκο Dior, προτού προσλάβουν τελικά τον Gianfranco Ferre. «Μάλλον κατάλαβαν ότι έχω έντονη προσωπικότητα και φοβήθηκαν», δήλωσε χρόνια μετά. Έδινε σπάνια συνεντεύξεις, ίσως γιατί ποτέ οι δημοσιογράφοι δεν κατάλαβαν την αφήγηση της ιστορίας του, θέλοντας να μάθουν κάθε φορά ποιες είναι οι τάσεις… Μια φράση για το τέλος; «Πρέπει να είσαι γενναίος για να είσαι ευτυχισμένος.»

    Τhierry Mugler
    Τhierry Mugler

    Διαβάστε επίσης:

    Πέθανε ο Γάλλος σχεδιαστής μόδας, Τιερί Μιγκλέρ

    Όλα για την Εύα (Καϊλή): Αντιπρόεδρος, μαμά, μια ινφλουένσερ στην Ευρωβουλή

    Ποιο ξενοδοχείο ανοίγει ο Robert De Niro στη Σαντορίνη;



    ΣΧΟΛΙΑ