• LIFE&STYLE

    Όλα για την Εύα (Καϊλή): Αντιπρόεδρος, μαμά, μια ινφλουένσερ στην Ευρωβουλή

    Όλα για την Εύα (Καϊλή): Αντιπρόεδρος, μαμά, μια ινφλουένσερ στην Ευρωβουλή

    Εύα Καϊλη


    «All about Eve», όπως είναι και ο τίτλος της κλασικής, νουάρ ταινίας. Μόνο που εδώ θα προσθέσουμε και χρώματα… Θα μπορούσε να είναι μοντέλο, ηθοποιός, τραγουδίστρια, παρουσιάστρια, σταρ με διεθνή ακτινοβολία. Ακροβατώντας ανάμεσα στην επικοινωνία, μέσω της δημοσιογραφίας και της πολιτικής, η Εύα Καϊλή κατόρθωσε κάτι που λίγες γυναίκες πολιτικοί έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα.

    Να φύγει για λίγο από την γενέτειρα της για να δοκιμάσει τις δυνάμεις της εκτός συνόρων, να μιλήσει για κοινωνικά θέματα σε μία παγκόσμια γλώσσα, να αποδείξει ότι η ομορφιά είναι διαβατήριο και κατάρα, μαζί με όλα τα κλισέ, και να προσθέσει στο βιογραφικό της έναν τίτλο που θα την χαρακτηρίζει πλέον για όλη της την ζωή.

    Εva Evdoxia Kaili. H νέα Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είναι φωτογενής, ετοιμόλογη, Ελληνίδα, μια γυναίκα που πιστεύει στην ενδυνάμωση των γυναικών, προτιμά να μιλάει με πράξεις, να διατηρεί ένα προφίλ χαμηλών τόνων, να είναι ενημερωμένη, να ανοίγει τον δρόμο για τα νεαρά κορίτσια που της γράφουν πολύ απλά γιατί θέλουν να της μοιάσουν.

    Δεν είναι και εύκολο να ξεκινάς από τη Θεσσαλονίκη, να προσπαθείς να επιβληθείς σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο, να προσέχεις κάθε σου κίνηση, κάθε σου λέξη, για να μην προδώσεις τα πιστεύω σου και το κοινό σου, κυρίως ανθρώπους που σε περιμένουν για να σε αμφισβητήσουν, κρίνοντας και μόνο από την εξωτερική σου εμφάνιση.

    Με αφορμή την πρόσφατη εκλογή της στον ρόλο της Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σκεφτήκαμε ότι είναι ευκαιρία να την γνωρίσουμε καλύτερα μέσα από τις φωτογραφίες και τις λεζάντες που επιλέγει να παρουσιάζει η ίδια τον εαυτό της.

    Σαν ένα ημερολόγιο ζωής, επαγγελματικής (περισσότερο) και (λιγότερο) προσωπικής, σε εξέλιξη. Σκεφτείτε 593 φωτογραφίες/αναρτήσεις, και 25.800 ακόλουθους που αυξάνονται διαρκώς, διαφορετικών ηλικιών και ιδιοτήτων. Και αναφερόμαστε μόνο στο Ιnstagram γιατί η Εύα Καϊλή έχει επιλέξει να είναι εξαιρετικά δραστήρια και στο Τwitter και σε όλα τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eva Kaili (@evakaili)

    Αν μείνουμε για λίγο στις ενδυματολογικές της επιλογές, θα παρατηρήσουμε πως επιλέγει μια πιο μινιμαλιστική προσέγγιση, σα να θέλει να έχει στολές ασφαλείας, φορώντας συχνά μαύρο παλτό ή αυστηρό σακάκι και τζιν, με την χρωματική παλέτα να περιορίζεται στο λευκό, το μπεζ, το μαύρο. Κι αυτό ακόμη δεν είναι τυχαίο. Κρατάει τις έντονες αποχρώσεις για τις εμφανίσεις της εκτός επαγγελματικού χώρου, για να μην προκαλεί, γιατί μια γυναίκα πολιτικός οφείλει να συντηρεί ένα πιο αυστηρό dress code.

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eva Kaili (@evakaili)

    Για την προσωπική της ζωή, η αλήθεια είναι, πως δεν μιλάει συχνά. Λίγοι κατάλαβαν πότε ήταν έγκυος, πότε γέννησε, ποιος είναι ο μπαμπάς του παιδιού, γιατί δεν έχει παντρευτεί… Αυτά που έχει πει η ίδια είναι πως αποφάσισαν με τον σύντροφο της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, με τον οποίο, γνωρίστηκαν στο Κοινοβούλιο καθώς εκείνος εργάζεται ως σύμβουλος εκεί, στις Διεθνείς Σχέσεις και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, να βαφτίσουν την κόρη τους Αριάδνη, -Arianna στα ιταλικά-, το καλοκαίρι.

    Δεν ξέρουμε αν θα δούμε καν φωτογραφίες ντοκουμέντα με την μικρή Αριάδνη που θα γίνει τον Φεβρουάριο ενός έτους, με τα κεριά στην τούρτα, στην κολυμπήθρα, με την διάσημη μαμά της να καμαρώνει…

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eva Kaili (@evakaili)

    Η Εύα Καϊλή δεν επιδιώκει να μιλάει για την προσωπική της ζωή. Ίσως καλύτερα. Θα την δούμε στο Ιnstagram της να ποζάρει στην Ουάσινγκτον. Μόνη και με συναδέλφους πολιτικούς. Να εκφράζει την αγάπη της για την τέχνη με ένα έργο του Klimt.

    Nα αποχαιρετά την σχεδιάστρια μόδας, Σοφία Κοκοσαλάκη με την φράση: «Μια εικόνα προσπαθεί να χωρέσει τόσο ταλέντο.» Να ποζάρει σε ένα πολύχρωμο πορτρέτο, καλεσμένη σε έναν γάμο στην Ιταλία.

    Να ταξιδεύει. Με κάθε ευκαιρία. Από την Καζαμπλάνκα στο Βέλγιο, στο Μαρακές, και από εκεί στο Ομάν, «πάνω από τα σύννεφα», στις Γαλλικές Άλπεις… Nα φωτογραφίζεται και στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για να γράψει ότι νιώθει λίγο σαν τον Χάρι Πότερ.

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eva Kaili (@evakaili)

    Να ποζάρει ανέμελη με τον Richard Branson. Και να βλέπουμε την εξέλιξη της από το πρώτο της πορτρέτο το 2011 στα social media που «χρησιμοποιεί», όπως εξηγεί, με κάθε ευκαιρία, για να απευθύνεται σε ένα παγκόσμιο κοινό.

    Στο Τwitter θα μιλήσει για την προστασία σε παιδιά και γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας, όπως και για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην ψυχική υγεία. Τι έχει αλλάξει από την ημέρα που αποφάσισε να φύγει από την Ελλάδα το 2014;

    Eξελέγη Ευρωβουλευτής της χρονιάς το 2018 για την Ψηφιακή Εποχή. Μιλάει πάντοτε με αγάπη για τους γονείς της, και τα παιδικά της χρόνια. Δηλώνει εσωστρεφής, σαν παιδί.

    Το Der Spiegel την έχει χαρακτηρίσει «διορατική» και «γενναία.» Υπήρξε, όπως λέει, καλή μαθήτρια και αργότερα φοιτήτρια, σπούδασε αρχιτεκτονική, όμως ακόμη και στο Πανεπιστήμιο παρατήρησε μια διαφορετική προσέγγιση απέναντι στα κορίτσια.

    Για ένα χρονικό διάστημα δεν μπορούσε να αποφασίσει αν ήθελε να είναι δημοσιογράφος ή πολιτικός, καθώς εκείνο που την ενδιέφερε ήταν πάντοτε η επικοινωνία. Και τι μπορεί να σημαίνει σήμερα η εκλογή μιας Ελληνίδας στη θέση της αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου;

    «Μας έκανε όλες τις γυναίκες υπερήφανες», έγραψε η Ντόρα Μπακογιάννη στο Τwitter.

    Η ταινία του 1950 «Όλα για την Εύα» ήταν υποψήφια για 14 Όσκαρ. Λέτε να δούμε την Eva Evdoxia Kaili και στο Χόλιγουντ; Ποτέ μην λες ποτέ.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ