• LIFE&STYLE

    Πώς να φορέσετε τα floral αυτό το καλοκαίρι


    Τα λουλούδια ανήκουν στα πιο διαχρονικά μοτίβα όλων των εποχών, ενώ η εξέλιξή τους, ως pattern, είναι μεγάλη, αφού οι σχεδιαστές έχουν δημιουργήσει σχέδια για κάθε γυναίκα. Στην αγορά θα συναντήσετε από τα πιο μικρά και ρομαντικά ροζ τριαντάφυλλα μέχρι μεγάλα, vintage λουλούδια και πολύχρωμα τροπικά φυτά και είναι βέβαιο πως κάποιο σχέδιο θα κεντρίσει το ενδιαφέρον σας, ακόμα κι αν δεν είστε μεγάλη οπαδός των florals.

    Οι περισσότερες από εσάς, λανθασμένα τα έχετε σετάρει στο μυαλό σας μόνο με ανοιξιάτικα σύνολα και μόλις περάσει αυτή η εποχή, τα ξεχνάτε. Όμως, είναι κρίμα ένα τόσο όμορφο, κομψό και θηλυκό μοτίβο να το περιορίζετε σε λίγες μόνο εμφανίσεις σας! Από την άλλη, πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες τάσεις της φετινής Spring Summer σεζόν, οπότε οφείλετε να τα κρατήσετε στην γκαρνταρόμπα σας και για τους επόμενους, θερμούς μήνες.

    Εμείς έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω όλες τις απαραίτητες συμβουλές για σωστούς και δροσερούς συνδυασμούς, ώστε να πετύχετε το απόλυτο summer floral outfit.

    Basic Rules

    • Μπορεί το καλοκαίρι να είναι όλα πιο ανέμελα και χαλαρά, όμως αυτό δε σημαίνει ότι μπορείτε να συμπεριφερθείτε στο floral ρούχο σας όπως σε ένα απλό άσπρο μπλουζάκι. Όπως όλα τα patterns, χρειάζεται και αυτό ισορροπία. Γι’ αυτό βάλτε στο επίκεντρο το κομμάτι με το μοτίβο και φτιάξτε το υπόλοιπο σύνολό σας γύρω από αυτό.
    • Ξεχάστε τους φανταχτερούς και χρωματικά ασύνδετους συνδυασμούς. Επικεντρωθείτε σε ένα floral κομμάτι και συνδυάστε το με μονόχρωμα κομμάτια με αποχρώσεις που προέρχονται από το μοτίβο. Για παράδειγμα, αν η βάση του pattern είναι λευκή τότε διαλέξετε λευκό κομμάτι.
    • Το είδος του υφάσματος είναι πάρα πολύ σημαντικό. Μιλάμε για τις πιο ζεστές ημέρες του χρόνου, οπότε προτιμήστε λεπτά και αέρινα υφάσματα, όπως το λινό.
    • Δώστε προσοχή στο μέγεθος των λουλουδιών και των σχεδίων, ανάλογα με το σωματότυπό σας. Οι πιο ζουμερές γυναίκες προτιμήστε τα πιο μικρά και διακριτικά σχέδια.
    floral-6.jpg

    Combinations

    1. Ποτέ μην το παρακάνετε με τα μοτίβα! Μην υπερβαίνετε τα δύο floral κομμάτια στα σύνολά σας -και αυτά θα πρέπει να είναι ρούχα που ταιριάζουν χρωματικά σχεδόν απόλυτα.

    2. Σε καμία περίπτωση δεν συνδυάζονται floral ρούχα με αντίστοιχα αξεσουάρ. Θα φτιάξετε ένα look υπερβολικό και τελείως βαρετό. Επιλέξετε τσάντες και παπούτσια βασισμένα στα χρώματα του μοτίβου ή σε κάποια ουδέτερη απόχρωση. Πολύ σωστή επιλογή για το φετινό καλοκαίρι είναι και τα ψάθινα τσαντάκια.

    3. Εάν επιλέξετε floral αξεσουάρ, όπως μία τσάντα ή ένα παπούτσι, ισχύει ακριβώς ο ίδιος κανόνας, ότι δηλαδή τα υπόλοιπα ρούχα θα πρέπει να είναι μονόχρωμα, ουδέτερα και μίνιμαλ.

    4. Ταιριάζει εξαιρετικά με πουά και ριγέ μοτίβα, αρκεί πάντα φυσικά να ταιριάζουν χρωματικά, όπως για παράδειγμα ένα ασπρόμαυρο πουά με ένα floral piece με βάση το μαύρο χρώμα.

    5. Εάν επενδύσετε σε κοσμήματα με λουλούδια, τότε πρέπει να προσέξετε ποια θα είναι αυτά, καθώς συνδυάζονται πολύ άνετα με άλλα floral κομμάτια, αλλά θα πρέπει να έχουν απόσταση μεταξύ τους. Δηλαδή ένα κολιέ με λουλούδια θα φορεθεί με ένα παντελόνι ή μία φούστα σε αυτό το μοτίβο ενώ τα σκουλαρίκια και τα βραχιόλια μπορούν να συνδυαστούν με τα πάντα, αφού αυτά στολίζουν πρόσωπο και χέρια -και έτσι δε θα συμπέσουν οπτικά με κάποιο άλλο floral.

    floral-3.jpg
    floral-4.jpg

    Favorite Summer Pieces

    Το φόρεμα: Δεν είναι τυχαίο που, όταν σκέφτεστε καλοκαιρινό φόρεμα, σας έρχεται κατευθείαν στο μυαλό ένα floral αέρινο dress, είτε μίνι είτε μάξι. Το βασικό κλειδί είναι η γραμμή του που θα αφήνει το σώμα σας να αναπνέει ενώ επιλέγοντας ένα τέτοιο σχέδιο θα είστε σίγουρα καλοντυμένες από το πρωί μέχρι το βράδυ. Plus, οι βραδινές δημιουργίες με floral μοτίβα είναι οι ιδανικοί σύμμαχοί σας για τις επίσημες εκδηλώσεις του καλοκαιριού.

    Το σετ: Πείτε ναι στα co ords, τα έτοιμα σετάκια που σας γλιτώνουν από τον κόπο και τη σκέψη του τι συνδυασμό να κάνετε. Μία δροσερή και ανάλαφρη πρόταση που μπορεί να φορεθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ.

    Το κιμονό: Τα κιμονό είναι τα καλοκαιρινά jackets, κάτι σαν πασμίνα που ρίχνετε επάνω σας το βράδυ, όταν βγάλει ψύχρα ή το πρωί στην παραλία πάνω από το μαγιό σας. Προτιμήστε τα floral μοτίβα που ταιριάζουν άψογα με τζιν σορτάκια και μίνι μονόχρωμα φορέματα.

    Το μαγιό: Για το φετινό καλοκαίρι επιλέξτε ένα μαγιό, είτε μπικίνι είτε ολόσωμο, ανάλογα με το σωματότυπό σας και το στιλ που αγαπάτε, σε κάποιο floral pattern. Θα δώσει χρώμα και ζωντάνια στα beach looks σας αλλά και μία retro πινελιά!

    floral-5.jpg
    floral-2.jpg
    Πηγή: www.glow.gr



    ΣΧΟΛΙΑ