• LIFE&STYLE

    Πώς η Μέγκαν Μαρκλ τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

    μεγκαν-μαρκλ

    Μέγκαν Μαρκλ


    Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι σήμερα, 8 Μαρτίου και η Μέγκαν Μαρκλ δεν θα μπορούσε να μην τιμήσει αυτή τη σημαντική ημέρα για όλες τις γυναίκες παγκοσμίως.

    Η Δούκισσα του Σάσεξ, όπως, άλλωστε, έχει αποδείξει και στο παρελθόν, αγωνίζεται για τα δικαιώματα των γυναικών. Σήμερα πρόκειται να εμφανιστεί σε μια συζήτηση στο King’s College του Λονδίνου για να μιλήσει για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τις γυναίκες.

    Στο πάνελ μαζί της θα βρίσκεται μια φοβερή ομάδα ισχυρών γυναικών, όπως η τραγουδίστρια των Eurythmics Άνι Λένοξ, το μοντέλο και ιδρύτρια του Gurls Talk, Adwoa Aboah και η πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας και η μοναδική γυναίκα που βρέθηκε σε αυτό το αξίωμα, η Τζούλια Γκίλαρντ.

    Η ιδρύτρια της Let Us Learn, μιας εκστρατείας που βοηθά τους μετανάστες στο Ηνωμένο Βασίλειο να αποκτήσουν πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, Κρίσαν Τζάρετ θα είναι επίσης στην ομάδα, όπως και υπεύθυνη της εκστρατείας CAMFED (Campaign for Female Education) στην Αφρική, Αντζελίν Μουριμίρουα.

    Συντονίστρια του πάνελ θα είναι η Αν ΜακΈλβοι, η εκδότρια του The Economist. Το παλάτι του Κένσινγκτον δήλωσε ότι η Δούκισσα του Σάσεξ θα συζητήσει τη σημασία της Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας και τα εμπόδια που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης στην εκπαίδευση και την εργασία.

    Πέρσι, πριν το γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι, η Μέγκαν μίλησε σε μια εκδήλωση του Royal Foundation μαζί με τον Χάρι και τη δούκισσα του Κέιμπριτζ, Κέιτ Μιντλετον, όπου συζήτησε για αναδυόμενες φεμινιστικές κινήσεις, όπως τα κινήματα Time’s Up και #MeToo, τονίζοντας ότι:

    «Οι γυναίκες έχουν ήδη φωνή, απλά πρέπει να νιώθουν δυνατές για να την χρησιμοποιήσουν και οι άνθρωποι πρέπει να ενθαρρύνονται για να την ακούσουν».

    χαρι-μεγκαν
    Χάρι και Μέγκαν

    Μετά το γάμο της, έχει πραγματοποιήσει πολλές φεμινιστικές προσπάθειες, όπως το βιβλίο μαγειρικής Together for Grenfell και το Smart Works –το οποίο βοηθά τις γυναίκες να προετοιμαστούν για την εύρεση εργασίας. Επίσης, επισκέφθηκε οργανώσεις που υποστηρίζουν τις street sex workers.

    Κατά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2018, η Μέγκαν και ο Χάρι ταξίδεψαν στο Μπέρμιγχαμ, όπου επισκέφτηκαν μια οργάνωση που στοχεύει στο να εμπνέει τις νέες γυναίκες να εισέλθουν στους τομείς που κυριαρχούν κυρίως οι άνδρες όπως η επιστήμη, η τεχνολογία, η κατασκευή και τα μαθηματικά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Με πανάκριβο Dior φόρεμα η Μέγκαν Μαρκλ, με πιο budget friendly η Κέιτ Μίντλετον

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς υποδέχτηκαν την Μέγκαν Μαρκλ και τον πρίγκιπα Χάρι στην Καζαμπλάνκα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το 200 χιλ. δολ. baby shower της Μέγκαν Μαρκλ – Ποιοι έδωσαν το «παρών» και ποιοι την σνόμπαραν



    ΣΧΟΛΙΑ