• LIFE&STYLE

    Ο κόσμος της μόδας αποχαιρετά την Σοφία Κοκοσαλάκη

    • NewsRoom

    Σοφία Κοκοσαλάκη


    Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση του αιφνίδιου θανάτου της Σοφίας Κοκοσαλάκη, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 47 ετών, έπειτα από άνιση μάχη με τον καρκίνο.

    Ο κόσμος της μόδας βυθίστηκε σε θλίψη με μεγάλα ονόματα να αποχαιρετούν την καταξιωμένη Ελληνίδα σχεδιάστρια, ενώ η είδηση έγινε γνωστή και στον διεθνή Τύπο.

    Η Τζένη Μπαλατσινού, ο Βασίλης Ζούλιας, ο Νίκος Αλιάγας, η Λίνα Μενδώνη, ο Άγγελος Μπράτης και η Μαίρη Κατράντζου, μεταξύ άλλων, με αναρτήσεις στα social media εξέφρασαν τη λύπη τους για τη δυσάρεστη είδηση, ενώ μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την Σοφία Κοκοσαλάκη και το ταλέντο της.

    «Είναι εξαιρετικά λυπηρό όταν φεύγει από τη ζωή ένας νέος άνθρωπος, ένα δημιουργικό πνεύμα, μια γυναίκα δυναμική, αυτοδημιούργητη, που για μια εικοσαετία πρωταγωνίστησε στον σκληρό και ανταγωνιστικό χώρο της διεθνούς μόδας», αναφέρει στη δήλώσή της η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

    «Δεν ασχολήθηκε ποτέ με τα ‘μικρά’ γιατί η στόφα της, ήταν για τα ‘μεγάλα’», έγραψε η Τζένη Μπαλατσινού, μεταξύ άλλων.

    View this post on Instagram

    Η Σοφία ήταν η πρώτη που ξεχώρισε διεθνώς στη γενιά της. Όλοι όσοι δουλεύαμε στο χώρο της μόδας στην δεκαετία του 90, ήμασταν περήφανοι για αυτήν. Δεν θα ξεχάσω τις υπέροχες φωτογραφικές παραγωγές που έκανε με τον @billgeorgoussis. Παράδειγμα για όλους η ταπεινότητα και η προσήλωση στην δουλειά της. Δεν ασχολήθηκε ποτέ με τα «μικρά» γιατί η στόφα της, ήταν για τα «μεγάλα». Αντίο @sophiakokosalaki και σε ευχαριστούμε για όλα όσα άφησες πίσω σου..

    A post shared by Jenny Balatsinou (@jennybalatsinou) on

    «Σε ευχαριστούμε Σοφία Κοκοσαλάκη γιατί μας έκανες να αισθανόμαστε όλοι υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες», έγραψε η καταξιωμένη σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου, η οποία πρόσφατα πραγματοποίησε το πρώτο fashion show στο Σούνιο.

    View this post on Instagram

    Thank you @sophiakokosalaki for making us all feel proud to be Greek. For communicating the values of our culture far beyond our borders through your incredible talent, intelligence and charisma. In the short time I had the privilege of knowing you you showed me, before I even knew myself, what real strength means and the razor sharp focus that is needed in our industry. I have always been in awe of your determination and the values you lead your life with, always in your own terms. The news today shocked me and it’s difficult to come to terms with it.. It is very very sad. Rest peacefully Sophia.. Sending my most heartfelt condolences to those who were closest to you and to your family. 💔 #sophiakokosalaki

    A post shared by Mary Katrantzou (@marykatrantzou) on

    Ο σχεδιαστής Βασίλης Ζούλιας έγραψε «Θα σε θυμόμαστε για το ταλέντο σου και την γενναιόδωρη καρδιά σου», ενώ ο σχεδιαστής και κριτής του GNTM, Άγγελος Μπράτης δήλωσε πως η Σοφία Κοκοσαλάκη υπήρξε «μια από τις πιο ταλαντούχες σχεδιάστριες μόδας».

    Ο Νίκος Αλιάγας αποχαίρησε με ένα Insta Story την σπουδαία σχεδιάστρια.

    Όπως ήταν αναμενόμενο, η είδηση του θανάτου της Σοφίας Κοκοσαλάκη έκανε το γύρο του κόσμου, με τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες να αναφέρουν:

    «Έφυγε στα 47 της χρόνια η σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη. Γνωστή για την κομψότητά της, η Ελληνίδα σχεδιάστρια έφτιαχνε τουαλέτες για το κόκκινο χαλί, σχεδίασε τα κοστούμια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ελλάδας και κομψά γαμήλια φορέματα». -The Guardian

    «Η σχεδιάστρια Σοφία Κοκοσαλάκη πέθανε στα 47 της χρόνια. Ήταν γνωστή για τις εκλεπτυσμένες της δημιουργίες». -Harper’s Bazaar



    ΣΧΟΛΙΑ