• LIFE&STYLE

    Τα πολυτελή και πανάκριβα “παιχνίδια” των δισεκατομμυριούχων

    stevecohens


    Με τις υπέρογκες περιουσίες που έχουν οι δισεκατομμυριούχοι, μπορούν να ξοδεύουν χρήματα σε οτιδήποτε επιθυμήσουν. Οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου, είναι πρόθυμοι να δώσουν αμέτρητα χρήματα για να αγοράσουν πράγματα τα οποία ίσως να μην έχουν καμία χρησιμότητα, αλλά τους ευχαριστούν. Αυτά τα αγαθά άλλοτε είναι κάπως αναμενόμενα, όπως ένα γιοτ, και άλλοτε προκαλούν εντύπωση με την φαντασία και την ιδιαιτερότητά τους. Άλλα είναι κομμάτια πολυτέλειας και άλλα συναισθηματικού δεσίματος.

    Θα μπορούσαν, πάντως, να χαρακτηριστούν ως τα “παιχνίδια” των εκατομμυριούχων, αφού τα αγοράζουν σαν να έπαιρναν λούτρινο αρκουδάκι!

    1. Ο καρχαρίας 14 ποδιών του Steve Cohen
    Ο Steve Cohen έχει στην κατοχή του μια μεγάλη συλλογή έργων τέχνης που κοστολογείται στο 1 δισ. δολάρια. Το 2004 πλήρωσε 8-12 εκατομμύρια για έναν καρχαρία που είχε ανασταλεί σε φορμαλδεΰδη, ένα έργο του Βρετανού καλλιτέχνη Damien Hirst. 
    Steve Cohen's 14-foot shark

    2. Το κατασκοπευτικό υποβρύχιο του Elon Musk
    Το 2013, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla πλήρωσε 866.000 δολάρια σε δημοπρασία, για να αγοράσει το υποβρύχιο Lotus Esprit που εμφανίστηκε στην ταινία James Bond του 1977.
    Elon Musk's spy submarine
    3.  Η εικονική μηχανή σκι του Mikhail Prokhorov
    Ο Ρώσος επιχειρηματίας Mikhail Prokhorov κατέχει πολλά ενδιαφέροντα “παιχνίδια” (συμπεριλαμβανομένης της αθλητικής ομάδας που αγόρασε για $200 εκατομμύρια). Στις μοναδικές κατοχές του, συμπεριλαμβάνεται και μια εικονική μηχανή σκι.
    Mikhail Prokhorov's virtual ski machine

    4. Το γιοτ του Paul Allen
    Το γιοτ του δισεκατομμυριούχου της Microsoft, ονομάζεται “Octopus”, έχει ύψος 414 πόδια και είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, με δυο ελικόπτερα, ένα υποβρύχιο και αρκετό χώρο για πάρτυ.
    Paul Allen's yacht

    5. Η συλλογή αεροσκαφών του Paul Allen
    Έχει, επίσης, μια συλλογή από vintage πολεμικά αεροπλάνα, που φημολογείται ότι αξίζει εκατομμύρια δολάρια. Ανάμεσά τους και το MiG-29 Fulcrum, το οποίο δημιουργήθηκε από τη Σοβιετική Ένωση για να αμφισβητήσει τους Αμερικανούς πιλότους τη δεκαετία του 1970.
    Paul Allen plane collection

    6. Τα αναμνηστικά του Steven Spielberg από το “Citizen Kane”
    Παρόλο που θα μπορούσε να πάρει από τα κινηματογραφικά σκηνικά των δικών του επιτυχιών, ο Spielberg πλήρωσε 60.000 δολάρια για το “Rosebud”, το έλκηθρο από την κλασική ταινία “Citizen Kane” σε μια δημοπρασία το 1982.
    Steven Spielberg's "Citizen Kane" memorabilia

    7. Το περιοδικό Leonard da Vinci του Bill Gates
    Ο Gates είναι ένας “βιβλιοφάγος” και σε ένα από τα δωμάτια του αρχοντικού του υπάρχει μαι τεράστια βιβλιοθήκη. Μεταξύ των περιουσιακών του στοιχείων είναι το “Codex Leicester” του Leonardo da Vinci, ένα χειρόγραφο του 15ου αιώνα που ο Gates αγόρασε σε δημοπρασία για $30 εκατομμύρια το 1994. 
    Bill Gates' Leonardo da Vinci journal
    8. Το υποβρύχιο του Richard Branson
    Στο πολυτελές του θέρετρο 74 στρεμμάτων στην Καραϊβική, μπορεί να φιλοξενήσει έως και 30 άτομα. Όταν οι επισκέπτες θέλουν να χαλαρώσουν, μπορούν να βρεθούν στο γιοτ του, το Necker Belle, ή να εξερευνήσουν τη θάλασσα με το υποβρύχιο του, το Necker Nymph.Richard Branson's submarine
    9. Το νησί του Larry Ellison στη Χαβάη
    O Larry Ellison είναι αναμφισβήτητα ο βασιλιάς των “παιχνιδιών”. Το 2012 κατέβαλε περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια για το 98% του νησιού Lanai στη Χαβάη, το οποίο σχεδιάζει να το εξελίξει σε μοντέλο βιώσιμης διαβίωσης.
    Larry Ellison's Hawaiian island
    10. Το γιοτ του Larry Ellison
    Ο Ellison διαθέτει, επίσης, ένα γιοτ 288 ποδιών που ονομάζεται “Musashi”,  από έναν Ιάπωνα πολεμιστή του 16ου αιώνα. Οι ανέσεις του σκάφους περιλαμβάνουν δύο σουίτες και ένα στεφάνι μπάσκετ.
    Larry Ellison's yacht

    11. Το γιοτ του Mark Cuban
    Το γιοτ των 288 ποδιών του Cuban, που ονομάζεται “Fountainhead”, είναι το αδελφοποιημένο σκάφος του”Musashi” του Ellison. Τα δύο πλοία φαίνονται σχεδόν τα ίδια από έξω, αλλά ο Cuban διακόσμησε το εσωτερικό του με αντίκες.
    Mark Cuban's yacht

    12. Τα αεροσκάφη του Mark Cuban
    Διαθέτει, επίσης, τρία ιδιωτικά αεριωθούμενα αεροσκάφη: το Gulfstream V, το Boeing 757 και το Boeing 767. Όταν αγόρασε το Gulfstream online το 1999, το Βιβλίο Γκίνες ονόμασε την αγορά 40 εκατομμυρίων δολαρίων που έκανε ως το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό εμπόριο που έγινε ποτέ.
    Mark Cuban's planes

    13. Το γιοτ του Eric Schmidt
    Ο πρόεδρος της Google, Eric Schmidt, έχει ένα ιστιοφόρο μήκους 195 ποδιών που ονομάζεται “Oasis” και το οποίο χρεώνει $400.000 την εβδομάδα. Το γιοτ διαθέτει πολλές ανέσεις, όπως πισίνα, τζετ σκι και γυμναστήριο που μπορεί να μετατραπεί σε ντίσκο.
    Eric Schmidt's yacht



    ΣΧΟΛΙΑ