• LIFE&STYLE

    Είναι στην μοίρα ορισμένων η απιστία; Ίσως λέει νέα έρευνα


    Αν και μερικές έρευνες ισχυρίζονται ότι οι άνθρωποι ανήκουν στο 3% των θηλαστικών που δεν είναι επιρρεπή στην απιστία νέα έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει όσους ισχυρίζονται το αντίθετο.

    Το 22% των ενηλίκων έχει παραδεχθεί πως έχει απατήσει τον σύντροφό του και αυτό οφείλεται σε γενετική προδιάθεση.

    Σύμφωνα με τους επιστήμονες ο γενετικός κώδικας με την ενισχυμένη ντοπαμίνη παίζει ένα σημαντικό ρόλο κλειδί και εξηγεί γιατί κάποιος άνθρωπος είναι πιο επιρρεπής στο να απατήσει τον σύντροφο του από κάποιον άλλο.

    H ορμόνη της ευτυχίας 

    Αυτή η ορμόνη βαφτίστηκε από τους επιστήμονες ”ορμόνη της ευτυχίας” και διεγείρει τη χαρά που νιώθουμε μετά από ένα καλό φαγητό ή σέξ.

    Το 50% των ανθρώπουν που έχουν μεγάλες ποσότητες από αυτήν την ορμόνη έχουν την τάση να απατήσουν περισσότερο από μία φορά συγκριτικά με το 22% που έχουν στο DNA τους μικρότερη ποσότητα.

    Η ίδια έρευνα αναφέρει ότι υπάρχει και μια άλλη ορμόνη η βασοπρεσίνη, που συνδέεται με συναισθήματα εμπιστοσύνης και κοινωνικότητας. Όποιος έχει χαμηλά επίπεδα αυτής της ορμόνης δείχνει λιγότερη ενσυναίσθηση  με αποτέλεσμα όμως να μην αντιλαμβάνεται την τάση του συντρόφου του να θέλει να ξενοκοιμάται!

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ