• LIFE&STYLE

    #Megxit: Σήμερα η κρίσιμη «σύνοδος κορυφής» για Μέγκαν και Χάρι – Βαθιά πληγωμένη η βασίλισσα Ελισάβετ

    • NewsRoom


    Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Μεγάλη Βρετανία και την οικία του Σάντριγχαμ, όπου σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η κρίσιμη «σύνοδος κορυφής» για την υπόθεση Μέγκαν και Χάρι, το επονομαζόμενο #Megxit.

    Ο πρίγκιπας Χάρι θα συναντηθεί με την βασίλισσα Ελισάβετ, τον πρίγκιπα Κάρολο και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, μαζί με τους πιο στενούς γραμματείς του Παλατιού, προκειμένου να επιχειρήσουν τη γεφύρωση των διαφορών τους και την εύρεση της χρυσής τομής.

    Ήδη είναι γνωστό ότι η Μέγκαν Μαρκλ έχει επιστρέψει μαζί με τον γιο τους, Άρτσι, στον Καναδά και θα ενημερώνεται για την εξέλιξη του συμβουλίου μέσω γραπτών μηνυμάτων, που θα της στέλνει ο Χάρι, σύμφωνα με την Daily Mail.

    Οι βοηθοί και γραμματείς της βασιλικής οικογένειας εργάζονται ασταμάτητα προκειμένου να βρουν μία σειρά από επιλογές για το ζευγάρι, μετά την δημοσιοποίηση των σχεδίων τους να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα και να μοιράσουν το χρόνο τους μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Αμερικής, ενώ ταυτόχρονα να κρατήσουν τα βασιλικά προνόμια.

    Όπως αναφέρει ο βρετανικός Τύπος, τα εμπόδια που θα κληθούν να ξεπεράσουν είναι «ανυπέρβλητα», ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο ότι το bullying του Ουίλιαμ στο πριγκιπικό ζεύγος έστρεψε τον Χάρι και την Μέγκαν στην απόφασή τους που σόκαρε την Μεγάλη Βρετανία.

    Λίγο αργότερα, όμως, με κοινή ανακοίνωσή τους, τα δύο αδέλφια διέψευσαν τα δημοσιεύματα που μιλούν για bullying.

    Όλοι όσοι θα συμμετέχουν στην κρίσιμη «σύνοδο κορυφής», σύμφωνα με την Daily Mail

    «Δεν νομίζω ότι είναι αυτό που πραγματικά επιθυμεί.»

    Ωστόσο, πηγή που είναι κοντά στο ζευγάρι δήλωσε στην Daily Mail: «Η Μέγκαν θέλει να φύγει. Ο Χάρι είναι κάτω από τεράστια πίεση να διαλέξει. Είναι λυπηρό. Λατρεύει την βασίλισσα. Λατρεύει τη χώρα. Λατρεύει ό,τι έχει να κάνει με τα στρατιωτικά. Πιστεύω ότι πραγματικά ραγίζει η καρδιά του που φεύγει. Δεν νομίζω ότι είναι αυτό που πραγματικά επιθυμεί. Πιστεύω πως θέλουν να βρεθεί μία μέση λύση».

    Από την πλευρά της, η βασίλισσα είναι βαθιά πληγωμένη από την απόφαση του εγγονού της να προβεί σε μία τέτοια δήλωση δημόσια, χωρίς την έγκρισή της, ενώ επιθυμεί τη λύση του «προβλήματος» όσον το δυνατόν γρηγορότερα, κάτι που ωστόσο, δεν φαίνεται να είναι τόσο εύκολο, αφού λέγεται ότι το πιο πιθανόν είναι να τραβήξει μήνες.

    Αγγλία και Καναδάς βρίσκονται σε συζητήσεις ώστε να προσδιορίσουν και να οριστικοποιήσουν κάθε λεπτομέρεια. Μεταξύ των θεμάτων που βρίσκονται στο τραπέζι είναι η visa που χρειάζεται να χορηγηθεί στη Μέγκαν και τον Χάρι για να ζήσουν στην βόρεια Αμερική, τα φορολογικά, αλλά και η ασφάλεια του ζευγαριού.

    Η πρώτη εμφάνιση της βασίλισσας Ελισάβετ μετά το «Megxit»

    Τα επόμενα οικονομικά βήματα του Χάρι και της Μέγκαν

    Όπως ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους, ο Χάρι και η Μέγκαν επιθυμούν να ανεξαρτητοποιηθούν οικονομικά από την βασιλική οικογένεια και ήδη έχουν προχωρήσει στις πρώτες τους επαγγελματικές κινήσεις.

    Σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα, το ζευγάρι υπέβαλε αίτηση για την κατοχύρωση δικαιωμάτων εμπορικής εκμετάλλευσης του όρου Sussex Royal για Αυστραλία, Καναδά, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ.

    Μάλιστα, η αίτηση υποβλήθηκε τον Δεκέμβριο στον Παγκόσμιο Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (World Intellectual Property Organization -WIPO).

    Με την αίτηση καλύπτονται έξι μεγάλες κατηγορίες προϊόντων που περιλαμβάνουν από έντυπο υλικό, όπως περιοδικά και ευχετήριες κάρτες, ρούχα από παπούτσια έως πιτζάμες, αλλά και για εκδηλώσεις και υπηρεσίες εκπαίδευσης και κοινωνικού έργου.

    Βασίλισσα Ελισάβετ, Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι

    Η αντίστοιχη αίτηση για την Βρετανία λόγω του Megxit είχε υποβληθεί τον περασμένο Ιούνιο από δύο διαφημιστές με την ιδιοκτησία της τον Δεκέμβριο να περιέρχεται στο διάσημο ζευγάρι.

    Σύμφωνα με την Guardian, ωστόσο, Χάρι και Μέγκαν ίσως να χρειαστεί να δώσουν «μάχη» στην Ευρώπη για την εμπορική εκμετάλλευση του Sussex Royal καθώς την περασμένη Τρίτη υποβλήθηκε αίτηση από πολίτη για να κατοχυρώσει το «εμπορικό σήμα»

    Η αίτηση υποβλήθηκε στον European Union intellectual property office (EUIPO) με το πρόσωπο που την υπέβαλε να εμφανίζεται με έδρα την Ιταλία και την Γερμανία.

    Σε κάθε περίπτωση η εκτίμηση των ειδικών είναι ότι ο Χάρι και η Μέγκαν θα μπορούσαν να έχουν κέρδη έως και 585.000 ευρώ τον πρώτο χρόνο της «οικονομικής τους ελευθερίας» μόνο από την αξιοποίηση της εμπορικής αξίας των ονομάτων τους.

    Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι

    Παράλληλα, όπως αναφέρουν πληροφορίες των Times, η Μέγκαν υπέγραψε συμφωνία με την Disney για να δανείσει τη φωνή της σε παραγωγές της εταιρείας με αντάλλαγμα δωρεά σε φιλανθρωπική οργάνωση για την προστασία των ελεφάντων.

    Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ

    Φήμες θέλουν ακόμη την Δούκισσα του Σάσεξ να βρίσκεται σε συζητήσεις με τον γαλλικό οίκο μόδας Givenchy προκειμένου να χρηματοδοτήσει τα σχέδια που κάνει με τον Χάρι, ενώ όλα δείχνουν πως πρόκειται να «αναστήσει» την lifestyle ιστοσελίδα «Tig» που αναγκάστηκε να κλείσει μετά τον αρραβώνα της με τον Χάρι.

    μεγκαν-μαρκλ-πριγκιπας-χαρι-βασιλικος-γαμος
    Το νυφικό της Μέγκαν, δημιουργία του αγαπημένου της οίκου Givenchy



    ΣΧΟΛΙΑ