• LIFE&STYLE

    Κρίση στο Παλάτι μετά τη συνέντευξη-«βόμβα» της Μέγκαν στην Όπρα

    • NewsRoom
    Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι

    Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι


    Σε αναβρασμό βρίσκεται το Παλάτι το τελευταίο 24ωρο, μετά την άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι, με τα βρετανικά ταμπλόιντ να κάνουν λόγο πως πρόκειται για τη χειρότερη βασιλική κρίση των τελευταίων 85 χρόνων.

    17,1 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν την πολυσυζητημένη συνέντευξη στις ΗΠΑ, με την κατηγορία για ρατσισμό εις βάρος της βασιλικής οικογένειας, τις αυτοκτονικές τάσεις της Δούκισσας του Σάσεξ και τη φίμωση που της επιβλήθηκε να βρίσκονται στο επίκεντρο.

    Τα βρετανικά ΜΜΕ μεταφέρουν ότι το παλάτι του Μπάκιγχαμ έχει παραλύσει από φρίκη και απογοήτευση με τη συνέντευξη της Μέγκαν Μαρκλ και του Χάρι, με τη βασίλισσα Ελισάβετ να λέγεται ότι αρνήθηκε να υπογράψει μια ανακοίνωση προς το παρόν, διατηρώντας μια στάση σιωπής προκειμένου να μην προχωρήσουν σε κάποια βιαστική κίνηση.

    Η βασίλισσα Ελισάβετ, ο πρίγκιπας Κάρολος και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ φέρονται χθες να βρίσκονται σε ένα μαραθώνιο συνομιλιών για την αντιμετώπιση της κρίσης σε μια προσπάθεια να αντιδράσουν και να αποκρούσουν τις εμπρηστικές κατηγορίες που εξαπέλυσε ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ εναντίον τους.

    «Βρίσκονται σε σοκ, συνεθλίβησαν για το γεγονός ότι ο πρίγκιπας Χάρι πάτησε το κουμπί για να ανατινάξει την οικογένειά του. Οι άνθρωποι αποκαλύπτονται», δήλωνε μια πηγή του παλατιού στη Daily Mail για την κατάσταση που επικρατούσε στο παλάτι χθες.

    Σύμφωνα επίσης με την Daily Mail το παλάτι του Μπάκιγχαμ είχε ετοιμάσει μια δήλωση επισημαίνοντας την αγάπη της βασιλικής οικογένειας για το ζευγάρι, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η ένταση μεταξύ τους που συνεχώς φαίνεται να αυξάνει. Ωστόσο, η βασίλισσα Ελισάβετ σταμάτησε την έκδοσή της, θέλοντας να τη μελετήσει ξανά προσεκτικά και να μην γίνει κάποια βεβιασμένη κίνηση.

    Σύμφωνα με την Mail αξιωματούχοι του Παλατιού έμειναν ξάγρυπνοι τα ξημερώματα της Δευτέρας για να παρακολουθήσουν τη συνέντευξη της Μέγκαν Μαρκλ καθώς μια αίσθηση τρόμου και θλίψης τους κατέκλυζε.

    Η απόφαση που είχε ληφθεί ήταν ότι η όποια απάντηση στην Μέγκαν Μαρκλ και τον Χάρι θα πρέπει να ήταν με τη σύμφωνη γνώμη της βασίλισσας, του Καρόλου και του Ουίλιαμ. Χθες έγιναν απανωτές συσκέψεις, τηλεφωνικά και με video calls. Η βασίλισσα βρισκόταν στο Ουίνδσορ και συνομίλησε με τον Κάρολο που βρισκόταν στο Clarence House και τον εγγονό της Ουίλιαμ ο οποίος επέστρεψε στο Λονδίνο από το εξοχικό του στο Νόρφολκ.

    Η Μail αναφέρει ότι το προσωπικό του Παλατιού, πολλοί εκ των οποίων είχαν δουλέψει για την Μέγκαν και τον Χάρι είχε μια αίσθηση ότι πρέπει το παλάτι να διατηρήσει μια «αξιοπρεπή σιωπή και να δείξει καλοσύνη και συμπόνοια. Υπάρχουν πολλά άνθρωποι που θέλουν να πουν πολλά, αλλά μια μάχη δεν κερδίζεται έτσι. Μετά από όλα αυτά πρέπει να χτιστούν γέφυρες», δήλωσε ένας από αυτούς στη Daily Mail.

    Το παλάτι θα πρέπει, επίσης, να δώσει απαντήσεις, σύμφωνα με τον Guardian και σε άλλες αποκαλύψεις όπως την συμπεριφορά της Κέιτ Μίντλετον προς την Μέγκαν Μαρκλ με την Αμερικανίδα ηθοποιό να περιγράφει πως έβαλε τα κλάματα μετά από καβγά που είχε με την σύζυγό του πρίγκιπα Ουίλιαμ για τα φορέματα των παρανύμφων του γάμου της με τον Χάρι.

    Απαντήσεις απαιτούνται για την κατηγορία της Μέγκαν Μαρκλ προς τη βασιλική οικογένεια ότι δεν την υπερασπίστηκε, ότι την υποχρέωσαν να σιωπήσει και ότι αξιωματούχοι είπαν ψέματα για να προστατεύσουν άλλους γαλαζοαίματους.

    Πάντως, η Όπρα αποκάλυψε ότι το ζευγάρι της εκμυστηρεύτηκε ποιο μέλος της βασιλικής οικογένειας έκανε το σχόλιο για το χρώμα του μικρού Άρτσι. Αν και δεν κατονόμασε το πρόσωπο, απέκλεισε δύο άτομα, τον παππού του Χάρι, Φίλιππο και τη γιαγιά του, βασίλισσα Ελισάβετ. Άλλωστε, από την αρχή της συνέντευξης τόσο η Μέγκαν όσο και ο Χάρι τόνισαν τη στήριξη, την αγάπη και την τρυφερότητα που τους έδειχνε πάντα η βασίλισσα.

    Διαβάστε επίσης:

    Μέγκαν Μαρκλ: Viral το βίντεο από το βράδυ που σκέφτηκε να αυτοκτονήσει

    ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος κρίνει πως οι Μέγκαν και Χάρι επέδειξαν «θάρρος»

    Συνέντευξη-κόλαφος της Μέγκαν Μαρκλ στην Όπρα: Οι αυτοκτονικές τάσεις και ο ρατσισμός στον Άρτσι από το Παλάτι



    ΣΧΟΛΙΑ