array(0) {
}
        
    
Menu
-1.11%
Τζίρος: 247.33 εκατ.

Τάκης Κανελλόπουλος: «Η μεγαλύτερη δυσκολία που έχουμε είναι να πείσουμε τους άλλους να γίνουν πλούσιοι αργά, όχι σε μια μέρα»

Media

Σίντνεϊ Πουατιέ: Ντοκιμαντέρ για τον θρύλο του Χόλιγουντ από την Όπρα Γουίνφρεϊ

Σίντνεϊ Πουατιέ και Όπρα Γουίνφρεϊ
Comments

Η Όπρα Γουίνφρεϊ θα είναι παραγωγός ντοκιμαντέρ για την Apple με θέμα τον θρύλο του Χόλιγουντ, Σίντνεϊ Πουατιέ.

Ο Πουατιέ, ο οποίος ήταν ο πρώτος μαύρος ηθοποιός που κέρδισε το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου, πέθανε την περασμένη εβδομάδα σε ηλικία 94 ετών.

Σύμφωνα με το Deadline, η Apple ετοιμάζει το ντοκιμαντέρ για τον βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό εδώ και πάνω από έναν χρόνο με την Όπρα Γουιίνφρεϊ να είναι εκτελεστική παραγωγός μέσω της Harpo Productions και της Network Entertainment και τον Ρέτζιναλντ Χάντλιν να σκηνοθετεί.

Ο Πουατιέ κέρδισε Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου το 1964 για την ταινία «Lilies Of The Field». Επιπλέον, ήταν υποψήφιος για άλλα δύο Όσκαρ, 10 Χρυσές Σφαίρες και έξι BAFTA. Χαιρετίστηκε ως ένας από τους τελευταίους επιζώντες αστέρες της Χρυσής Εποχής του Χόλιγουντ.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Πουατιέ πρωταγωνίστησε στις ταινίες «Guess Who’s Coming to Dinner», «In The Heat Of The Night», «To Sir, With Love», «Sneakers», «The Defiant Ones» και «A Raisin In The Sun». Εκτός από ηθοποιός με υψηλές διακρίσεις, ο Πουατιέ ήταν επίσης σκηνοθέτης, ακτιβιστής για τα πολιτικά δικαιώματα και πρεσβευτής.

Το 1974 του απονεμήθηκε ο τίτλος του Ιππότη Διοικητή του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας από τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ και έλαβε το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας από τον Μπαράκ Ομπάμα το 2009.

Η οικογένεια του Πουατιέ συμμετέχει στο πρότζεκτ καθ’ όλη τη διάρκεια της παραγωγής του. Σε ανακοίνωση μετά τον θάνατό του η οικογένεια σημειώνει ότι «δεν ήταν μόνο ένας λαμπρός ηθοποιός, ακτιβιστής και ένας άνθρωπος με απίστευτο ταλέντο και σθένος, ήταν επίσης ένας αφοσιωμένος και στοργικός σύζυγος, ένας υποστηρικτικός και λατρευτός πατέρας και ένας άνθρωπος που έθετε πάντα την οικογένεια πάνω από όλα».

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο οσκαρικός ηθοποιός Σίντνεϊ Πουατιέ

Μπέτι Γουάιτ: Αυτή είναι η αιτία θανάτου της πολυβραβευμένης ηθοποιού

Τι τηλεθέαση έκανε η πρεμιέρα του MasterChef

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νικόλας Χατζηγιάννης – Χριστίνα Λιβανού: Παραμυθένιος γάμος στο Λονδίνο
Γιατί έφυγε η Σία Κοσιώνη από τον Σκάι – Τι συνέβη πίσω από τις κάμερες, ο Ζούλας, ο Παπαδρόσος, η Βίδου και η Φλυτζάνη
Τέλος εποχής στον ΣΚΑΪ με Κοσιώνη και Παπαδρόσο, γιατί ο Αλαφούζος έφτιαξε το Digital Lab, γιατί Πατριάρχης και Κίμπερλι πήγαν στην ΕΡΤ, η άνοδος του Open και η επιστροφή Κοζάκου–Καπουτζίδη στη Eurovision
Τέλος η Σία Κοσιώνη από τον ΣΚΑΪ – Η επίσημη ανακοίνωση του σταθμού
Εριέττα Κούρκουλου Λάτση: Ταξίδι εξπρές στην Ιθάκη (pics)
Ο Αλέξης Παπαχελάς αποχαιρέτησε τη Σία Κοσιώνη – Δείτε βίντεο
Τηλεθέαση: Ο νέος τρόπος μέτρησης μπορεί να αλλάξει δισεκατομμύρια σε NFL, Ολυμπιακούς Αγώνες και τηλεοπτικά δικαιώματα
Κωνσταντίνος Αργυρός-Αλεξάνδρα Νίκα: Νέα επιχειρηματική κίνηση από το ζευγάρι – Ποια η σύνδεση με τον Μπραντ Πιτ
Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στη φιλανθρωπική δημοπρασία της Μαρίνας Βερνίκου (video)
Metallica: Έφτασε στην Ελλάδα ο Τζέιμς Χέτφιλντ (video)