• LIFE&STYLE

    Η Άννα Γουίντουρ υπερασπίζεται το αμφιλεγόμενο εξώφυλλο της Κάμαλα Χάρις στη Vogue

    • NewsRoom

    Κάμαλα Χάρις, Άννα Γουίντουρ


    Τις πρωτοφανείς συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού, αλλά και την εικόνα μιας γυναίκας, η οποία έχει τον έλεγχο της ζωής της αντανακλά το ντύσιμο της νέας αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, στο εξώφυλλο του νέου τεύχους της Vogue, σύμφωνα με την διευθύντρια του περιοδικού, Άννα Γουίντουρ.

    Μετά την αποκάλυψη της φωτογράφισης της Κάμαλα Χάρις για την Vogue Φεβρουαρίου, πολλοί διαμαρτυρήθηκαν μέσα από τα social media και κυρίως το Twitter ότι της «άσπρισαν» το πρόσωπο. Παράλληλα, αντιδράσεις προκάλεσε και το γεγονός ότι η ομάδα του περιοδικού επέλεξε για εξώφυλλο τη φωτογραφία, στην οποία η Κάμαλα Χάρις φοράει πιο casual ρούχα.

    Μιλώντας στους New York Times, η Άννα Γουίντουρ δήλωσε ότι δεν υπήρχε «καμία επίσημη συμφωνία» σχετικά με την επιλογή του εξωφύλλου, αλλά τόνισε ότι «δεν ήταν πρόθεσή μας, σε καμία περίπτωση, να μειώσουμε με κανέναν τρόπο την σημασία της απίστευτης νίκης της εκλεγμένης αντιπροέδρου».

    Σύμφωνα με την  ίδια, η δημιουργική ομάδα του περιοδικού θεώρησε ότι το απλό look ήταν η καλύτερη επιλογή για την τρέχουσα στιγμή, συνδέοντας την πανδημία και την ταραχώδη κατάσταση της χώρας. Δεν έκανε πάντως κανένα σχόλιο για τον φωτισμό της φωτογραφίας, την ώρα που πολύ κατήγγειλαν ότι είχαν ασπρίσει πολύ το πρόσωπο της Κάμαλα Χάρις.

    «Όταν οι δύο φωτογραφίες έφτασαν στην Vogue, όλοι μας νιώσαμε πολύ, πολύ έντονα πως το λιγότερο επίσημο πορτρέτο της εκλεγμένης αντιπροέδρου, αντανακλούσε πραγματικά την στιγμή που ζούμε. Βρισκόμαστε στα μέσα της… πιο τρομακτικής πανδημίας που παίρνει ζωές κάθε λεπτό και αισθανθήκαμε ότι αντικατόπτριζε αυτή την τραγική στιγμή στην παγκόσμια ιστορία, μια πολύ λιγότερο επίσημη εικόνα, κάτι που ήταν πολύ, πολύ προσιτό και πραγματικά αντανακλούσε το σήμα κατατεθέν της προεκλογικής εκστρατείας Μπάιντεν -Χάρις», επισήμανε η Γουίντουρ.

    Σημειώνεται ότι στη μία φωτογραφία, η Χάρις στέκεται μπροστά από μια ροζ και μία πράσινη κουρτίνα. Πρόκειται για αναφορά στα χρώματα της αδελφότητας που ανήκε, Alpha Kappa Alpha. Φοράει ένα λευκό μπλουζάκι και τα κλασσικά converse παπούτσια της.

    Μάλιστα, πηγή των NYT, δήλωσε πως η ομάδα της Κάμαλα Χάρις πίστευε ότι το εξώφυλλο θα είχε μια άλλη φωτογραφία, αυτή με το γαλάζιο κοστούμι μπροστά σε ένα χρυσό φόντο.

    Στην υπεράσπιση της Γουίντουρ και του περιοδικού έσπευσε να έρθει και ο Αντρέ Λεόν Τάλεϊ, πρώην συντάκτης της Vogue, ο οποίος παρά την αντιπαράθεση που είχε πρόσφατα με την πρώτη έγραψε στο Instagram:

    «Το κοστούμι της Χάρις με τα πανταχού παρόντα Converse είναι φιλόδοξο. Προβλέπω ότι θα γίνει τάση για όλες τις νεαρές γυναίκες σε όλο τον κόσμο, που θα θέλουν να ντύνονται όπως η Κάμαλα Χάρις».

    Όσο για την δήλωση της Γουίντουρ, έχει αναρτηθεί από την Κάρα Σουίσερ, οικοδεσπότη του podcast «Sway», για μία συνέντευξη που έκανε για το εξώφυλλο ημέρες προτού κυκλοφορήσει η εικόνα.

    Στην συνέντευξη αυτή, η Άννα Γουίντουρ, είπε ότι η Χάρις επέλεξε το ρούχο που ήθελε να φορέσει για το εξώφυλλο, εξηγώντας πως «έχει μια πολύ σίγουρη αίσθηση του στυλ». Ήταν ενθουσιασμένη για το επερχόμενο εξώφυλλο, χαρακτηρίζοντάς του ως «χαρούμενο και αισιόδοξο».

    «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει κάποιος που πραγματικά θα βρει αυτό το εξώφυλλο κάτι άλλο παρά θετικό», είπε. «Είναι η εικόνα μιας γυναίκας η οποία έχει τον έλεγχο της ζωής της και που θα μας φέρει όλα όσα χρειαζόμαστε. Και για μένα, είναι μια πολύ σημαντική, αλλά θετική δήλωση, για τις γυναίκες και για τις γυναίκες στην εξουσία».

    Διαβάστε επίσης:

    Η Κάμαλα Χάρις εξώφυλλο στη Vogue – Οι φωτογραφίες που προκάλεσαν αντιδράσεις

    Εμβολιάστηκε η Καμάλα Χάρις

    Walmart και Disney «κόβουν» τις χορηγίες σε όσους εναντιώθηκαν στην επικύρωση της νίκης Μπάιντεν



    ΣΧΟΛΙΑ