• LIFE&STYLE

    To Met Gala, oι παραφωνίες και ο Διάβολος που φορούσε…Chanel

    Η Κιμ Καρντάσιαν στο Met Gala, φορώντας το φόρεμα της Μέριλιν Μονρόε

    Η Κιμ Καρντάσιαν στο Met Gala, φορώντας το φόρεμα της Μέριλιν Μονρόε


    Όσο και να προσπαθούμε να βρούμε ελληνικές αποχρώσεις στην μεγαλύτερη πασαρέλα της χρονιάς, το Μet Gala που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ στη Νέα Υόρκη, (όπως είθισται να συμβαίνει την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου αν το επιτρέπει ο Covid-19), στο Metropolitan Museum of Art, μάλλον θα δυσκολευτούμε.

    Οι «συνήθεις ύποπτοι» που έχουν καταφέρει να φτάσουν τόσο μακριά, Mary Katrantzou, Βασίλης Ζούλιας, Σήλια Κρηθαριώτη, απουσίαζαν αυτή τη φορά, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι.

    O Nίκος Κούλης απλώς ανέβασε στόρι με την τραγουδίστρια Janelle Monae να φοράει δαχτυλίδια του οίκου που ταξιδεύει την Ελλάδα στον κόσμο…

    H Gigi Hadid

    Έτσι κι αλλιώς το στοίχημα είναι αλλού. Πως η Αnna Wintour, η πάντοτε ισχυρή κυρία της βιομηχανίας μόδας, θα καταφέρει να ενισχύσει την αμερικανική μόδα.

    «Ιn America: Αn Anthology of Fashion», μια έκθεση σε 13 αίθουσες, αποκλειστικά made in USA. Αν τα κατάφερε; Σήμερα οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους, όπως γίνεται την επομένη των Όσκαρ.

    H Hailey Bieber

    Και μετά; Πώς θα θυμόμαστε το Μet Gala του 2022 και κυρίως πώς μεταφράζεται η συγκεκριμένη εκδήλωση στο αμερικανικό και κατά συνέπεια στο παγκόσμιο ταμείο;

    Όλα είναι θέμα χορηγών. Αναμενόμενα. Χωρίς περιθώριο για εκπλήξεις και συγκινήσεις. Που είναι όμως οι Αμερικανοί σχεδιαστές και οίκοι μόδας; Burberry, Versace, Gucci, Prada, Louis Vuitton, είχαν την τιμητική τους.

    Κι αν έβλεπε σήμερα κανείς από απόσταση την άφιξη των σταρ στο κόκκινο χαλί τι θα καταλάβαινε για τη σύγχρονη μόδα και την οικονομία του στιλ;

    Πώς η πρωταγωνίστρια ενός ριάλιτι, η Κιμ Καρντάσιαν θέλησε να μεταμορφωθεί σε Μέριλιν, έβαψε τα μαλλιά της, έχασε 8 κιλά για να ικανοποιήσει την ματαιοδοξία της και να φορέσει για λίγα λεπτά ένα ιστορικό φόρεμα στο πλευρό του νέου της συντρόφου που πόζαρε δίπλα της με μαύρα γυαλιά ηλίου;

    H Kim Kardashian

    Όλα μαζί θυμίζουν τσίρκο. Χρυσά, ασημένια, διάφανα, κεντημένα, κόκκινα, σατέν, μεταξωτά, γυμνά, ρούχα-εγκαταστάσεις, βαριά, πολύτιμα, κοστούμια εποχής, ή όπως μετέφρασε κάθε ηθοποιός, μοντέλο, τραγουδίστρια με τον συνοδό της, σχεδιαστές-κλώνοι, το θέμα του φετινού Μet Gala, «Gilded Glamour» ή επιχρυσωμένη λάμψη από την «χρυσή» εποχή που βίωσε η Αμερική και το αμερικανικό όνειρο από το 1870 μέχρι το 1900.

    Η επιδειξιμανία είναι στο πρόγραμμα. Κάπως έτσι μάθαμε ότι το κόσμημα με τα κίτρινα διαμάντια που φορούσε η Ναόμι Κάμπελ στον λαιμό σε ένα περιδέραιο που κοστίζει 6.6 εκ. δολάρια.

    H Bella Hadid

    Αν και όλοι κοιτούσαν το πρόσωπο της, το οποίο, ήταν επίσης στολισμένο με κοσμήματα σαν τατουάζ. Yπήρχαν και οι περιπτώσεις γυναικών που ήθελαν να εμφανιστούν με τιάρα, αν και το θέμα δεν ήταν το «Στέμμα» ή το «The Crown».

    Δεν πειράζει. Όλες ζουν και κοιμούνται για το «happily ever after» και το γοβάκι της Σταχτοπούτας. Ό,τι πουν ο ατζέντης και ο στυλίστας.

    H Abba Wintour

    Στις παραφωνίες; Το δερμάτινο φόρεμα με κορσέ σαν από δερματίνη με δαντέλα και σειρές από μαργαριτάρια στο ένα πόδι (Bella Hadid).  Το νυφικό με πούπουλα και μαύρο καλσόν (Χέιλι Μπίμπερ).

    Και το άλλο νυφικό-υπερπαραγωγή με καπέλο αυτή τη φορά (Κάιλι Τζένερ). Το μπορντό πάπλωμα σε μαντό (Τζίτζι Χαντίντ).

    Αλυσίδες, περισσότερες αλυσίδες, κρινολίνα, φτερά και πούπουλα, το αμερικανικό όνειρο το 2022 είναι made in Italy και France, τραγουδάει Happy Birthday Mr President με δανεικό φόρεμα εκατομμυρίων και δίαιτα-αστραπή.

    H Kylie Jenner

    Τι φορούσε ο διάβολος, η Anna Wintour; Μια δημιουργία υψηλής ραπτικής του οίκου Chanel. Αν ο διάβολος δεν φορούσε καν Prada ή Αμερικανό σχεδιαστή, τότε ας ευχηθούμε να φορέσει στο επόμενο Met Gala, τουλάχιστον Ralph Lauren. Έτσι, για το άλλοθι.

    Διαβάστε επίσης:

    Κιμ Καρντάσιαν: Στο Met Gala με το θρυλικό φόρεμα της Μέριλιν Μονρόε

    Χοακίν Φίνιξ: Μεταφέρει το πάθος του για την προστασία των ζώων στη μεγάλη οθόνη



    ΣΧΟΛΙΑ